Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mart 2015, 16:44   #1
eg24
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 01 Şubat 2015
Mesajlar: 6,382
Standart Egri dislere ‘seffaf’ çözüm!

Egri ve ayrik disler artik kaderiniz degil! Hem dis sagligina hem görüntüsüne önem verenler, estetik kaygisi tasiyanlar seffaf dis telleri ile mükemmel dislere kavusuyor!

Medipol Üniversitesi Dis Hastanesi Ortodonti Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Gülsilay Sayar seffaf dis tellerinin kullanimi hakkinda bilgi verdi.

Düzensiz, egri ve ayrik disler hem dislerimizi sagliksiz gösterir hem de estetik görüntümüzü bozar. Buna ragmen pek çok insan dis tellerinin ‘estetik olmayan’ görüntüsü yüzünden dis teli taktirmaktan sakinir. Iste bu noktada seffaf dis telleri imdada yetisiyor!

Medipol Üniversitesi Dis Hastanesi Ortodonti Ana Bilim Dali’ndan Yrd. Doç. Dr. Gülsilay Sayar, günümüzde dis egriligini gidermede halen en etkili yöntemin dis teli oldugunu belirterek bazi durumlarda takilip çikarilabilen seffaf disliklerin de yapilabilecegini vurguladi.

Dislerinde egrilik, ayriklik, düzensizlik olan ve dis hareketine engel olacak kemik rahatsizligi veya genel hastaligi olmayan herkese dis teli takilabilecegini söyleyen Sayar, “Dis teli takilmadan seffaf damaklik (dislik) ile de disler düzeltilebilir. Ayrica günümüzde metal teller disinda dislerin renginde ve çok belli olmayan seffaf dis telleri veya dislerin arka yüzeylerine uygulanan hiç görünmeyen dis telleri kullanilmaktadir.” dedi.

Yas sinirlamasi yok

Günümüzde kisinin görselliginin çok ön planda oldugunu ve estetik kaygilarin çok yüksek oldugunu da vurgulayan Sayar, sözlerini söyle sürdürdü:“Tel tedavisinde yas kisitlamasi yok ve bu nedenle disleri her yasta düzeltmek mümkün. Çalisan veya sosyal hayati hareketli olan bireyler, tellerin görünmesini hakli olarak istemiyorlar. Bu noktada estetik dis teli büyük önem kazaniyor ve uygulanma orani çok yüksek. Seffaf dis tellerinin yapisal özellikleri artik metal teller ile esdeger sayilabilir. Herhangi bir dezavantajlari yok. Dis firçalamamiza özen gösterdigimiz sürece saglikli bir tedavi süreci geçirilir.”

Yrd. Doç.Dr. Gülsilay Sayar, ayrica seffaf dis teli ile seffaf disligi birbirinden ayirmak gerektigine dikkat çekerek konuyla ilgili sunlari söyledi: “Seffaf dis telleri dislerin ön yüzüne yapistirilir ve tedavi boyunca agizda kalir, neredeyse hiç belli olmaz.Seffaf dislikler ise hastalar tarafindan takip çikarilabilen ve hiç belli olmayan damaklik seklinde aygitlardir.Bunun disinda, dislerin arkasina yapistirilan ve agizda tel oldugu anlasilmayan teller de vardir.”
eg24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla