Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Nisan 2015, 21:54   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Obama, Iron Man Sinyali Verdi



Ünlü çizgiromandan esinlenen Iron Man filmi, büyük kitlelerin beğenisini kazanmıştı.
Geçtiğimiz günlerde Obama’nın bir konuşmanın parçasında söyledikleriyse, herkesi hayrete düşürdü. ABD Başkanı Barack Obama, Iron Man yaptıklarını söylüyor! Önce espiri olduğunu belirtse de, devamında “Belki. Bu gizli bir bilgi” diyerek yine şakayla karışık bir açık kapı bırakıyor.
Görünüşe göre, bu gerçekten de şaka olmayabilir! Gizmodo ve DefenseTech sitelerinde çıkan farklı makalelere göre, Amerikan Ordusu Iron Man zırhına benzeyen TALOS (Tactical Assault Light Operator Suit – Taktik Saldırı Hafif Operatör Kıyafeti) teknolojisi üstünde çalışıyor ve ilk prototiplerin bu yaza yetişmesi bekleniyor. Iron Man gibi uçabilme ya da sayısız silah taşıma kapasitesi gibi uç özellikleri olmayacağı raporlanan TALOS, balistik koruma sağlayacak, elektronik aksamıyla savaş alanı hakkında kullanıcısını sürekli haberdar edecek ve belki de enerji saklayıp serbest bırakarak hem korunma, hem de performans artışı sağlayacak.
Amerikan Ordusunun daha gelişmiş dronelar ve robotlar kullanacağı gibi söylentilerin yanında yer alan bu zırhlar, bakalım gerçek olacak mı?


meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla