Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Nisan 2015, 21:56   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Dağlarda yankılanan çocuk sesleri




The North Face®’in ana sponsorluğunda bu yıl “Doğaya Dokun!” temasıyla yola çıkan 9. Dağ Filmleri Festivali’nde çocuklara özel filmler yer alıyor. Çocukların doğa ile olan ilişkilerini anlatan filmler zaman zaman drama, zaman zaman macera dolu anları perdeye yansıtıyor.

Festival 25 Şubat - 2 Mart 2014 tarihlerinde; doğa, keşif, macera ve belgesel sinema tutkunlarıyla buluşuyor. Festivalde yer alacak filmlerin biletleri www.biletino.com adresinde 4 TL’den satışa sunuldu.

Türkiye'nin, doğa, keşif ve macera konulu, ilk ve tek film festivali olan Dağ Filmleri Festivali, 25 Şubat'ta, The North Face®’in ana sponsorluğunda İstanbul Beyoğlu'nda, izleyicileriyle buluşuyor. 2 Mart'a kadar sürecek festivale, Fransız Kültür Merkezi, Galatasaray Aynalı Geçit ve Pusula Sanat Merkezi ev sahipliği yapacak. Dağ Kültürü Derneği ile Mineral Event tarafından düzenlenen festivalde ödül rekortmeni filmlerin yanı sıra macera ile adrenalin dolu toplam 47 film izleyicilerle buluşacak.

Çocuklara özel filmler

Festival Koordinatörü Murat Yılmaz, geçen yıl ilk kez çocuklara özel filmler gösterildiğini hatırlatarak, bu filmlerin büyük ilgi gördüğünü belirtti. Bu yıl ki festivalde yine çocuklara özel filmlerin sayını artırdıklarını aktaran Yılmaz, “Çocukların gözünden onların doğa ve doğal yaşam ile olan ilişkisini perdede izlemek gerçekten bizleri başka bir dünyaya götürdü. Çocukların her geçen gün doğadan uzaklaştığı bir dünyada bu filmlerle onları yeniden doğal güzelliklerle tanıştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Bu yıl festivalde 5 adet çocuk filmi yer alacak. Uçan Çocuk (2013), 10 Yaşındayken Neler Yapıyordunuz (2014), Şehirden Zirveye (2013), Yukarıdaki Çocuk (2011) ve Clara ve Ayıların Sırrı (2013)

Dünyanın en iyi doğa filmleri festivalde

Festival Dünya festivallerinde gösterilen 600’den fazla film arasından seçilen 2014 seçkisi toplam 47 filmden oluşuyor. Filmler; “Dünyadan”, “Keşif Ruhu”, “Doğa-Çevre-İnsan”, “Su Dünyası”, “Bisiklet” ve “Kayak” olmak üzere, 6 tema başlığı altında toplanıyor. Seçkide; rafting, dalış, dağcılık, kaya tırmanışı, base jump, kayak, dağ bisikleti gibi doğa sporlarının yanı sıra, çevre ve doğa belgeselleriyle gezi, keşif ve insan hikayeleri de yer alıyor.


meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla