Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Mayıs 2015, 23:35   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Toz Ruhu , Malatya'dan En İyi Film ödülüyle döndü




Şarkıcı olmak isteyen erkek bir gündelikçinin hikayesini anlatan Nesimi Yetik’in yönettiği ‘Toz Ruhu’, 21. Adana Altın Koza’nın ardından 5. Malatya Film Festivali’ne de damgasını vurdu. Altın Koza’dan en iyi film ve erkek oyuncu (Tansu Biçer) ödülleriyle dönen ‘Toz Ruhu’, Malatya’da da en iyi film, yönetmen ve erkek oyuncu ödüllerinin sahibi oldu. En iyi kadın oyuncu ödülü ise ‘Karınca Kapanı’ filmindeki performansıyla Neslihan Yeldan ve ‘Beni Sen Anlat’taki rolüyle Nazlıcan Tuncalı arasında paylaştırıldı. sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisi ise en iyi film ödülünü iki filme birden Derviş Zaim’in ‘Balık’ ve ‘Erol Mintaş’ın ‘Annemin Şarkısı’na verdi.

Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve İnönü Üniversitesi’nin destekleriyle düzenlenen 5. Malatya Film Festivali’nin kapanış gecesine damgasını vuran bir diğer isimse törene Erol Albayrak’ın son koleksiyonundan bir balo elbisesiyle göz dolduran festivalin onur konuğu Nastassja Kinski oldu! Kinski, kırmızı halıda kendisine uzatılan mikrofonlara Malatya’da olmaktan büyük onur duyduğunu, Türk sinemasının 100. yılında Türkiye’de onur ödülü aldığı için çok şanslı olduğunu söyledi.

SURİYELİ MİNİK MÜLTECİYE ÖDÜL

Malatya Valisi Süleyman Kamçı’nın açılış konuşmasının ardından Suriyeli misafir çocukların mülteci kampında kurulan sinema atölyesinde hazırladıkları kısa filmin gösterimi yapıldı. Seyircilerden büyük alkış alan filmde oynayan Suriyeli Ahmed Elahmed’e ödül verildi. Bir bacağı olmadığı için koltuk değnekleriyle yürüyen Elahmed’e ödülünü Vali Kamçı’nın eşi Ayşe Kamçı verdi.

Malatya Kongre Merkezi’ndeki törende uzun süre ayakta alkışlanan Nastassja Kinski, konuşmasına teşekkür ederek başladı ve ardından kendi filmlerinden hazırlanmış olan tanıtım filminden bahsetti, bu filmden çok etkilendiğini söyledi. Heyecanını dile getirecek cümleler bulamadığını ifade eden Kinski, “Bu gecenin parçası olmaktan çok gurur duyuyorum” dedi. Suriyeli sinemacı çocuklardan çok etkilendiğini belirten Nastassja Kinski, ödülünü aldıktan sonra sahne arkasına giderek minik sinemacıyla tanıştı.

6. MALATYA FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ
ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI
En İyi Film: Toz Ruhu
Yönetmen: Nesimi Yetik (Toz Ruhu)
Kadın Oyuncu: Neslihan Yeldan (Karınca Kapanı) ve Nazlıcan Tuncalı (Beni Sen Anlat)
Erkek Oyuncu: Tansu Biçer (Toz Ruhu)
Senaryo: Annemin Şarkısı
Müzik: Marios Takoushis (Balık)
Jüri Özel Ödülü: Zübeyde Rohani (Annemin Şarkısı)
SİYAD Jüri Özel Ödülü: İçimdeki İnsan
SİYAD Ödülü: Balık/ Annemin Şarkısı

ULUSLARARASI UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI
En İyi Film: Titli
Jüri Özel Ödülü: Ürkek

ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI
En İyi Belgesel: Tepecik Hayal Okulu
Jüri Özel Ödülü: Nail V.

ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI
En İyi Film: Ukde
Jüri Özel Ödülü: Kafa
Mansiyon Ödülü: Ne Topraktır Ne De Asfalt


meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla