Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Şubat 2015, 01:48   #1
buse
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 06 Şubat 2015
Mesajlar: 7,475
Standart Gastronomi dünyasına yön verenler

Daily Mail gazetesi, gastronomi dünyasına yön veren isimleri belirledi. Gazetenin gurme yazarı şef Raymond Blanc’ın belirlediği listede, modern mutfağın yaratıcılarından dünyanın en ünlü tatlı şeflerine, farklı zaman dilimlerinde yaşamış 10 aşçı bulunuyor.





Daily Mail gazetesinin gurme yazarı şef Raymond Blanc



Gazetenin gurme yazarı şef Raymond Blanc’ın belirlediği listede, modern mutfağın yaratıcılarından dünyanın en ünlü tatlı şeflerine, farklı zaman dilimlerinde yaşamış 10 aşçı bulunuyor. Listenin ilk sırasında, 1784-1833 yılları arasında yaşamış Antonin Carême var. Fransız mutfağının öne çıkmasında önemli rol oynayan Carême, dünyanın ilk yıldız şefi olarak bilinir. Carême, yemek pişirmeyi ve servis yapmayı bir sanat gibi gören ve yarattığı tarifleri kaleme alan ilk kişidir. İkinci sırada ise yeme-içme dünyasının Robin Hood’u olarak ünlenen Alexis Soyer yer alıyor.

1809-58 yılları arasında yaşayan Soyer İrlanda’da büyük açlık yaşandığı bir dönemde, halka çorba ve et pişirecek mutfaklar kurdu ve maliyetin yarısına lezzetli yemekler pişirdi. Et suyuna çorbanın mucidi de Soyer’dir. Üçüncü sırada yer alan Auguste Escoffier ise (1847-1935), ‘Aşçıların kralı ve kralların aşçısı’ olarak tanınıyordu. Londra’daki Savoy Oteli ve ardından Carlton Oteli mutfaklarını yönetti. Escoffier, dönemde kadınların yanlarında erkek olmadan rahatça yemek yiyecekleri restoranlar açarak, devrim yarattı.

Yirminci yüzyılın en büyük şeflerinden biri olan, yemeği bir inanç olarak gören Fernand Point dördüncü oldu. ‘Nouvelle cuisine’in yaratıcılarından ve gastronomi dünyasının yaşayan en önemli şahsiyeti kabul edilen Paul Bocuse, beşinci sırada yer aldı. Organik tarımın yaygınlaşmasına neden olan Alice Waters, listedeki tek kadın şef olarak altıncı sırayı alırken, İngiliz mutfağında devrim yapan kardeş şefler Alber ve Michel Roux yedinci seçildi. Monaco’da gerçekleşen Kraliyet düğününün şefi Alain Ducasse sekizinci, dünyanın Michelin yıldızını alan en genç aşçısı Marco Pierre White, dokuzuncu oldu. Listenin son sırasında ise moleküler gastronominin en önemli ismi Heston Blumenthal var.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla