Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Ocak 2018, 19:47   #1
buse
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 06 Şubat 2015
Mesajlar: 7,475
Standart Bir Akşam Sen Gelmedin (Nesir Şiir - Admin)

Bir Akşam Sen Gelmedin (Nesir Şiir)

Akhenaton

~ Anla Monna, Ben, Öte'liyim ~

"Rüyâlarım var mavi deniz Anat,
rüyalarım var ve tertemiz.
Ben, utangaçlıkların dalgın çocuğu;
sen, soluk yüzlü beniz."

Bir Akşam, sen gelmedin. Her akşam gelirdin oysa, hasreti getirirdin akşamlarıma. Bilemezsin içime ne korkular düştü, bilemezsin gülücükler kâbusa dönüştü. İhânet edip aşkıma, bir akşam sen gelmedin.

Her şey bitti değil mi Anat, her şey bitti öyle değil mi ve her şarkı gibi biz de uçmayı bilmeden. Affedemeden hayatı, ucuz bir şarkı gibi. Mona'yı [1] anlatamadan sana; Yağmûr'u [2], Rüveydâ'yı [3] anlatamadan ve sana kalbimdeki bu hicrânı, bu hicrânı. Affedemeden hayatı, ucuz bir şarkı gibi; her şey bitti değil mi Anat, her şey bitti öyle değil mi?

Rüyâlarım var mavi deniz Anat, rüyalarım var ve tertemiz. Ben, utangaçlıkların dalgın çocuğu; sen, soluk yüzlü beniz. Gözlerine bakmak ölüm mü Anat, gözlerine bakmak ölüm mü? Kaldır bakışlarını Anat bu zavallı gözlerden ve dudaklarında kıvrım kıvrım yanan siyah okyanusu, lânet yüklü bu "thetra" geceyi, rûhumdaki aşağılanmış bu sahte cenneti. Kaldır bakışlarını Anat bu zavallı gözlerden, onurlu ve sonsuza dek!

Seni seviyordum Anat, herhangi bir erkeğin bir kadını sevebildiği gibi, bir çiçeğin suya ihtiyacı gibi; nefes gibi, can gibi. Seni seviyordum Anat, Şeytan'ın günâha aşkı gibi.

Kaybedilen, sadece yıllar mı olur Anat, yitirilen sadece yollar mı? Biz kaybetmedik değil mi Anat, biz kaybetmedik öyle değil mi? Değişen sadece zaman, büyüyen sadece çocuklar mı? (Mâsum ve tüm bu iğrençliklerin altında küstâhça ezilen.)

Dudaklarından dökülen, kelimeler değil; değil mi Anat, gözlerin aşk değil değil mi? Kalbimizde lânetlenmiş her nisan, takvimden koparılmış her yirmi sekiz. Yalan, yalan, yalan değil mi? Umutların, vaat edişlerin, her akşam bu gelişlerin, hasreti getirişlerin; hepsi bir yalan, yalan, yalan değil mi?

Hayır Anat, gerçek olan bunlar değil. Hiçbir şey aslında gerçek değil. Gözlerin gerçek değil, dudakların gerçek değil. Sen de gerçek değilsin Anat, sen de gerçek değilsin. Affedemeden hayatı, ucuz bir şarkı gibi; her şey bitti değil mi Anat, her şey bitti öyle değil mi ve her şarkı gibi biz de uçmayı bilmeden.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla