Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Eylül 2018, 00:16   #1
buse
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 06 Şubat 2015
Mesajlar: 7,475
Standart Penguenler Hakkında 7 Büyüleyici Gerçekler


Penguenler, diğer kuşlarla aynı tüylere sahiptir!

Penguenler diğer tüylü arkadaşlara benzemeyebilir, ama aslında tüyler vardır . Hayatlarının çoğunu suyun içinde geçirdiği için, tüylerini kayganlaştırıp su geçirmez tutuyorlar. Penguenler, düzenli bir su izolasyon yağı üreten, bir preen bezi adı verilen özel bir yağ bezine sahiptir. Bir penguen, maddeyi tüylerine düzenli olarak uygulamak için gagasını kullanır. Onların yağlanmış tüyleri, onları soğuk suda sıcak tutmaya ve yüzerken sürüklenmeyi azaltmaya yardımcı olur.


Diğer kuşlar gibi kanatları vardır ama…

Penguenler teknik olarak diğer kuşların sahip olduğu gibi kanatlara sahip olsa da , bu kanatlar diğer kuşların kanatları gibi değildir . Penguen kanatları uçuş için üretilmedi. Aslında, penguenler uçamazlar. Kanatları düzleşmiş ve sivrilmiş ve kuş kanatlarından daha yunus kanatlarına benzemekte ve işlev görmektedir. Evrimci biyologlar, geçmişte penguenlerin uçabileceğine inanıyorlar, ancak milyonlarca yıldır uçma becerileri azaldı. Penguenler, vücutlarını hava yerine su ile itmek için tasarlanmış kanatlarla, verimli dalgıçlar ve yüzücüler, torpido gibi inşa edildi. 2013 yılında yayınlanan bir araştırma, bu evrimin enerji verimliliğine dayandığını tespit etti.

Penguenler becerikli ve hızlı yüzücülerdir

Tarih öncesi penguenler kara yerine suda yaşama kararıyla, kendilerini dünya şampiyonu yüzücüler olduklarını kanıtladılar. Çoğu 4-7 mil su altı arasında hareket eder, ancak zippy gentoo pengueni ( Pygoscelis papua ) kendisini 22 mil / saat hızla itebilir. Penguenler yüzlerce metre derinliğe kadar dalış yapabilir ve 20 dakika kadar su altında kalabilirler. Kuşların içi boş kemikleri vardır, bu nedenle havada hafiftir, ancak penguenlerin kemikleri daha kalın ve ağırdır. Sudan hızlı bir şekilde kaçmaları gerektiğinde, penguenler sürüklenmeyi anında düşürmek ve hızı arttırmak için tüyleri arasında sıkışmış hava kabarcıklarını serbest bırakırlar. Vücutları suyun hızı için akıcıdır.
Penguenler her çeşit deniz ürünlerini yiyor, ancak çiğneyemiyor

Çoğu penguen, yüzerken ve dalış yaparken yakalamayı başaran her şeyi yer. Diğer kuşlar gibi, penguenlerin de dişleri yoktur ve yiyeceklerini çiğneyemezler. Bunun yerine, ağızlarının içine etli, geriye dönük dikenler var ve avını avlarını avlamak için kullanıyorlar. Ortalama boyda penguenler yaz aylarında günde 2 kilo deniz ürünü yiyor.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla