Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Eylül 2018, 00:17   #1
buse
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 06 Şubat 2015
Mesajlar: 7,475
Standart Buz Devri Hayvanları



MANHATTAN MANNYASI

Manny, yaklaşık 200.000 yıl önce doğudaki Avrasya ve Kuzey Amerika’nın bozkırlarında yaşayan bir tür olan tüylü bir mamuttur ( Mammuthus primigenius ).






Yünlü mamut bir Afrikalı fil kadar büyüktü ancak bugünün fillerinden farklı iki fark vardı. Çıplak tenli olmak yerine, tüylü mamut vücudunun her yerinde çok uzun kıvırcık tüylerden ve daha kısa, yoğun bir astardan oluşan çok kalın bir kürk geliştirdi. Manny kırmızımsı-kahverengi bir renkti, ancak mamutlar siyah renkten sarışın rengine ve aralarındaki değişime kadar değişiyordu. Mamunun kulakları Afrika fillerinden daha küçüktü ve vücut ısısını korumasına ve donma riskini en aza indirmeye yardımcı oldu. Mamutlar ve filler arasındaki bir başka fark: yüzünde abartılı bir kavisle kıvrılan son derece uzun makaslardır.

DIEGO SMILODON

Diego’nun uzun köpek dişleri kimliğinden uzaklaştırır: o daha hassas bir smilodon (cins Machairodontinae ) olarak bilinen kılıç dişli bir kedidir . Yeryüzü hayatına atmış olan en büyük kedigiller olan Smilodonlar, Pleistosen çağında Kuzey ve Güney Amerika’da yaşıyorlardı. Bison, tapirler, geyik, Amerikan develeri, atlar ve Sid gibi toprak parçalardan oluşan güçlü tahrip için yapılmış ağır, yağlı cesetlere sahip kedilerden daha fazla ayı gibi inşa edildi.
21

SCRAT “SABER-DİŞLİ” SİNCAP
Manny, Sid ve Diego’nun aksine, Scrat her zaman bir meşe paletini kovalayan “saber dişli” sincap, Pleistosen’den gelen gerçek bir hayvanı temelini almazdı.
O, film yaratıcılarının hayal gücüyle eğlenceli bir figür. Ancak, 2011 yılında Güney Amerika’da Scrat’a çok benzeyen garip bir memeli fosili bulundu. The Daily Mail , “İlkel fare boyutunda yaratık, 100 milyon yıl önce dinozorlar arasında yaşıyordu ve can sıkıcı, çok uzun dişliler ve büyük gözlüler oynuyordu


BUZ DEVRI BOYUNCA YAŞAYAN DİĞER HAYVANLAR

Mastodon
Mağara Aslanı
Baluchitherium
Yün Rhino
Step Bison
Dev Ayı Ayıları
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla