Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Eylül 2018, 17:22   #1
buse
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 06 Şubat 2015
Mesajlar: 7,475
Standart En Zeki 9 Hayvan



Hayvanların zekalarını dil anlama, kendini tanıma, işbirliği, özgecilik, problem çözme.gibi konulara göre derecelendiririz.
Kargalar

Kuşların çoğu zeki varlıklardır.Kargaların uzman olduğu nokta kendilerine bir alet yapıp,sorunu çözebilmektir. Kargalar insan yüzlerini tanır, diğer kargalarla karmaşık kavramları iletir ve geleceği düşünür. Birçok uzman , karga zekasını 7 yaşındaki bir insana benzetir.
Şempanzeler

Şempanzeler hayvan krallığındaki en yakın akrabalarımızdır, bu yüzden insanlara benzer zekayı sergilemeleri şaşırtıcı değildir. Şempanzeler insanlarla iletişim kurmak için işaret dilini öğrenebilir.Şempanzeler de etrafteki eşyaları kullanarak birşeyler yapabilir ve sorunlarını çözerler.
Filler

Filler kara hayvanlarının en büyük beynine sahip canlıdır.Fillerin beyinler birçok nörona sahpitir.Filler olağanüstü hatıralara sahiptir, birbirleriyle işbirliği yapar ve öz farkındalıklarını gösterirler
Goriller

Koko adlı işaret dilini kullanabilirler.İnsanlarla anlaşabilirler.Hareketleriyle ve bazı araçları sembolize ederek birşeyler anlatabilirler.
Yunuslar


Yunuslar da diğer hayvanlar kadar zeki varlıklardır.Öğrenme ve öğrendiğini uygulama konusunda iyilerdir.Bir yunusun vücut büyüklüğüne göre büyük bir beyni vardır.İnsanlarla iyi anlaşırlar.
Domuzlar

Domuzlar labirent çözmede,duyguları anlamada ve sembolik dili anlamada çok iyi canlılardır.Domuz yavruları, yansıma kavramını insanlardan daha genç bir yaşta kavrarlar. Bir aynadaki yiyecekleri gören altı haftalık domuz yavruları, yiyeceğin bulunduğu yere doğru ilerleyebilir.Aksine, insan bebeklerini yansımayı anlamak için birkaç ay sürer. Domuzlar soyut şeyleride anlar,eşyayı da kullanabilirler.
Ahtapotlar

Ahtapot, araçları kullanan tek omurgasızdır.Çok zeki varlıklardır.Bir problemle karşılaştıklarında problemi çözme olasaılığı çok yüksektir.
Papağanlar

Papağanların bir insan çocuğu kadar akıllı oldukları düşünülmektedir. Bu kuşlar, bulmacaları çözer ve ayrıca neden ve etki kavramını anlarlar. Papağan dünyasının Einstein’ı, şaşırtıcı bir anısı ve sayma yeteneği ile tanınan bir Afrika Gri kuşudur. Afrika Gri papağanlar etkileyici sayıda insan kelimesini öğrenebilir ve insanlarla iletişim kurmak için bunları bağlam içerisinde kullanabilir.
Köpekler

İnsanın en iyi arkadaşıdır ve insanlarla ilişki kurmak için zekasını çok iyi kullanır. Köpekler duyguları anlar, empati gösterir ve sembolik dili anlarlar.Bir araştırmaya göre konuştuğumuz 165 civarı kelime anlayabiliyorlar.Uzmanlar bu sayının artabileceğinide söylemektedir.Chaser adlı bir border collie, 1022 kelimenin anlaşıldığını gösterdi.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla