Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Şubat 2015, 16:17   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Erkeklerin sırlarıyla yüzleşin!

Ne kadar ilişkilerde birbirimize karşı açık olmayı istesek de bazen öğrendiklerimiz karşısında yıkılabiliyoruz. İşte böyle zamanlarda soğukkanlı kalarak, doğru adımlar atmanın püf noktaları...

Sırlar bombaya dönüşmeden!

Erkekler hakkında bilmedikleriniz ve erkeklerin ön önemli sırları! Erkeklerin genelde çok sırları olmamakla birlikte; sahip oldukları sırlar, bazen şok edici olabilir. İşte kocaman gizlerle yüzleşmenin püf noktaları! Eğer 'açık ilişki yaşama fikri' ilişkinizin bir parçasıysa, ne dilediğinizi bir daha düşünmelisiniz. Açık bir ilişki, kolayca büyük bir kaosa dönüşebilir.
Erkek arkadaşınız sırlarını itiraf ederken; sakin olun ve sabırlı davranın. Bunun zor olduğunu biliyoruz; üstesinden gelmeniz için uzmanlara danıştık. İpuçlarımız sayesinde sevgilinizin telefonunu kırmamayı öğrenebilirsiniz.

Erkek arkadaşınız ciddi enfeksiyonlara yol açabilecek bir virüs taşıyor ve bu yüzden hâlâ ilişkiye giremediniz

Bu konu, sizin düşündüğünüz gibi bir anlam ifade etmeyebilir. İnsanlar - CİYBH (Cinsel İlişki Yoluyla Bulaşan Hastalıklar (Sexually Transmitted Diseases - STD) denildiği zaman hemen rastgele cinsel ilişkiye girilmiş olduğunu düşünür. Yanlış bir karar, o hatanın bedelini hayat boyu çekmeye sebep olabilir. Bunu gizlediği için erkek arkadaşınıza kızgın olabilirsiniz, ama unutmayın ki sizi korunmasız bırakmamak için bunu size söylüyor. Ayrıca bu açıklamanın onun için hiç de kolay olmadığını göz önünde bulundurun. Büyük bir olasılıkla sizin onu terk edeceğinize ihtimal veriyor ve kendini korunmasız, utangaç ve tedirgin hissediyor... Böyle bir durumda ne zaman ve nasıl teşhis konulduğunu ve daha önce diğer CİYBH testlerini yaptırıp yaptırmadığını öğrenin. Prezervatifin yanı sıra günlük tıbbi koruyuculardan yararlanmasını sağlayın. Ona enfeksiyonun ilişkiyi bitirici bir nokta olmadığını içten bir şekilde açıklayın.
İlişkiniz ciddi bir aşamaya gelene dek, seks yapmayı ertelemenin hem sizin hem de onun cinsel sağlığı açısından daha iyi olacağını unutmayın.

'Kendini bulmak için' çalıştığı yerden istifa etmek istiyor

Tam olarak ne yapmak istiyor? Ona açıkça fikirlerini sorun ve hayatındaki bu değişikliğin ilişkinizi nasıl etkileyeceğini konuşun. Ne yapmak istediği konusunda belirsiz ya da geleceği hakkında bir fikri yoksa, endişelenmek için tam vakti! Kendini bulmaya çalışması, bütün gün PES oynayıp, iyice çocuklaşmasını gerektirmiyor. Erkek arkadaşınız hem hayallerindeki 'O'na kavuşmalı; hem de hayatını bir düzene sokmalı. Eğer ortak geliriniz bir düşüş içerisindeyse, kendi ihtiyaçlarınızı da göz önünde tutarak, oturup geleceğe dair ortak bir plan yapmalısınız. Evinizin daha düşük sermaye ile nasıl işleyeceğini planlayın.

Ortak hesabınızdan gizlice para çekerek, yepyeni bir plazma TV aldı

Çok pahalı bir çanta alarak, erkek arkadaşınızın skoruna yeni bir skorla karşılık verin. Buradaki sorun aslında para değil, birlikteliğin zedelenmesi. Böyle durumlarda sessiz kalmak, ilişkinizin sağlığı açısından çok yararlı olmayacağından içinde bulunduğunuz karışıklığı açıkça belirtin. "Seni benim fikrimi almadan ortak hesabımızdaki parayı harcamaya iten fikri bilmek istiyorum." gibi bir cümleyle giriş yapabilirsiniz. "Bana danışmadan büyük kararlar alman beni incitiyor." gibi cümlelerle doğrudan duygularınızı ifade edin. Gelecekteki muhtemel sorunlarınızı en aza indirgemek için haftada en az bir kez finansal durumunuz ve kaynaklarınızı nasıl kullanacağınız hakkında konuşmanız daha sağlıklı bir ilişki yürütmenizi kolaylaştıracaktır. Bir diğer iyi fikir de hem kişisel hem de ortak banka hesapları açtırmak olabilir. Ne de olsa her yetişkinin bir köşede hesap vermeden harcayabileceği bir miktar paraya ihtiyacı vardır.

Erkek arkadaşınız fikrini değiştirdi ve çocuk sahibi olmak istemiyor

Bu karar ani bir hayal kırıklığı yaratabilir. Çok net bir fikir olduğundan, bu kararın tartışmaya pek de açık olmadığını anlamak önemlidir. Kariyeri, yaşayacağınız yer ya da nereye tatile gideceğiniz hakkındaki kararlar pek de hayatınızın akışınızı değiştirecek bir etki yaratmazken, çocuk sahibi olmak geriye dönüşü mümkün olmayan bir karardır. Eğer çocuk sahibi olmak, sizin için hayati bir zorunluluk taşıyorsa, partnerinizin bir şekilde kararını değiştirmesini dilemekten başka çareniz yok gibi. Onun dışında, sizinle baş başa bir gelecek hayal etmiş olabileceği noktasını da aklınızdan çıkarıp, aklınıza kötü düşüncelerin yerleşmesini sağlamayın.

Sizinle birlikte olmadan önce en iyi kız arkadaşıyla yattı

Peki, ama bunu neden şimdi söyleme ihtiyacı hissetti? Eğer onu bir şekilde sorgulamadıysanız, bu itiraf sizin açınızdan biraz yaralayıcı ve ağır olabilir. Bu tip açıklamaların ne ilişkinizi derinleştirici ne de iyileştirici özelliği vardır. Bu itirafı neden yaptığı hakkında mantıklı bir açıklama yapamazsa, köşeye sıkıştıran sorular sorun: Önceki kız arkadaşıyla ilişkisi ne zaman başladı? Seksten sonra bir daha yatmaya yeltendi mi? Önceki kız arkadaşına ya da herhangi birisine karşı hâlâ derin duygular besliyor mu? Kıskançlıklarla dolu bir geçmişiniz olmadığını göz önünde bulundurursak, bütün gücünüzle cevaplarını irdeleyin. Hislerinize güvenin ve gerçek ne kadar acı da olsa bunu kabullenin. Her şeyin sonunda, ilişkinin neresinde olduğunuzu açıkça göreceksiniz.
meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla