Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Şubat 2015, 16:04   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Flörtöz bir erkeğe aşıksanız, ne yapmalısınız?

Erkek arkadaşınızla flört etmeye başladığınız günler sizin için oldukça eğlenceli ve gurur okşayıcıydı. Artık bir çiftsiniz ve o hâlâ flört ediyor; ancak başka kadınlarla. Ne yapmalısınız?

Flörtöz erkekler herkese mavi boncuk dağıtırlar.
Kahve sıranızı beklerken kulağınıza sizi şımartacak kelimeler fısıldamaya veya odanın öteki ucundan imalı bakışlar atmaya çekinmezler. Tanıştıkları kadınlara kendilerini seksi, göz alıcı ve çekici hissettirirler. Ancak bunu alışkanlık haline getirmiş bir erkekle ciddi bir ilişki yaşamak, sizi olumsuz etkileyebilir.

Erkek arkadaşınız burnunuzun dibinde başka kadınlara iltifat ettiğinde onu kıskanabilir, kendinizi gözden çıkarılmış veya değersiz hissedebilirsiniz.

33 yaşındaki metin yazarı Dilek, bir yıldır beraber olduğu sevgilisine artık tahammül edemez hale gelmiş. Sevgilisinin başlarda kendisine prensesler gibi davrandığını anlatan Dilek, onun hınzır davranışları ile baştan çıktığını itiraf ediyor. "Başından beri kadınları nasıl etkilediğini gözlemledim, insan ilişkilerinin kuvvetli olması, etrafındakilerle sıcak diyalogları çok hoşuma gitmişti. Ancak bir süre sonra sorun yaşamaya başladık. Romantik dönemi geride bıraktıktan sonra oldukça sessiz ve iletişim kurmayan bir insan olup çıktı. Ben de kendimi giderek aşırı derecede güvensiz hissetmeye başladım. Benimle geçirdiği zamanlarda sessizliğe boğuluyor, ne zaman bir kız arkadaşını görse hemen tavrını değiştirip bir anda Bay Cazibe'ye dönüşüveriyordu" diyen Dilek ekliyor; "Beni sevmediğini düşündüğüm için korkunç kıskançlık krizlerine giriyordum. Onunla bu konuyu konuştuğumda ise, bana hayal gördüğümü, çevresindekilere karşı yalnızca arkadaşça tavırlar sergilediğini söylüyordu. Bir iş arkadaşıyla ilişki yaşadığını duyduğumda şok geçirdim. İnkar etmesine rağmen hâlâ bunun doğru olup olmadığını bilmiyorum. Bütün bunlar o kadar midemi bulandırdı ki çok zor dört ay geçirdikten sonra onu terk etmeyi başardım."

Neden başkalarıyla ilgileniyoruz?

Flört etmek, yani karşınızdaki kişiye karşı duyduğunuz romantik veya cinsel çekimi; vücut dili, fiziksel temas veya konuşma yoluyla belli etmek, hayatın doğal bir parçasıdır. Hatta, bazı ülkelerde karşı cinsle iletişim kurmanın başka bir yolu olmadığı bile düşünülüyor.

Psikolog Rita Suliman, flört etmenin aslında son derece basit bir içgüdü olduğunu belirtiyor. Suliman'a göre, karşı cinsle temas kurmayıp duygularımızı dile getirmeseydik, üreme konusunda ilerleme kaydedemez ve insan ırkının neslinin tükenmesine sebep olurduk! Flört ederken, genellikle en fazla kullanılanlar sessiz yöntemlerdir.

Cinsellik uzmanı olan Tracey Cox, sözlü olarak ifade edilen her mesaja karşı verdiğimiz sessiz sinyallerin sayısının 12 olduğunu belirtiyor. Örneğin, karşı cinsin kişisel alanına doğru eğilmek, ona karşı olan cinsel çekiminizi sessiz olarak ifade etmenizi sağlıyor. Çoğu uzmana göre iletişimin yüzde 65'i sadece vücut diliyle gerçekleşiyor. Bazıları ise bu oranın yüzde 90'ları bulduğunu belirtiyor.

Suliman'a göre, her insan davranışı gibi, flört etmek de bir takım karmaşık ve yazılı olmayan kanunlar dizisiyle kontrol altına alınmış. Biz bu kuralları ancak birisi onları ihlal ettiğinde fark ediyoruz. Örneğin yanlış bir insanın, yanlış zamanda veya mekanda sizinle flört etmeye çalışması gibi.

Bugüne kadar hepimiz utanç verici hatalar yapmışızdır. Ancak araştırmalara göre erkekler, kadınların vücut diliyle yaptıkları hareketleri genellikle yanlış okuyarak, arkadaşça yaklaşımları cinsel eğilim olarak anlamaya daha meyilliler.

Hem kadınlar hem de erkekler ilgi ihtiyaçlarını karşılamak için karşı cinsle flört ederler. Ancak erkekler bunu bize göre daha açık seçik şekilde yapıyorlar. Uzmanlara göre, toplum; erkekleri kadınlara duydukları ilgiyi uluorta açıklama konusunda cesaretlendiriyor. Bunu erkekliğin doğal bir gereği gibi yansıtıyorlar. Kadınların flört etme durumu ise daha gizli kapaklı ve alışılmadık.

Flört etmenin yararları da var!

Flört etmek bir dereceye kadar zararsız bir eğlence olarak görülebilir. Suliman, karşılıklı bakışmanın, flörtöz şekilde gülüşmenin gününüzü aydınlatacağını, hatta kendinize olan güveninizi artırarak, sosyal bağlarınızı güçlendireceğinizi belirtiyor. Uzun ilişki yaşayan çoğu insan, başka bir kişinin kendisini veya partnerini çekici bulmasından hoşlanır. Ancak çiftlerin bu tip flörtöz bir davranışa karşı olan tolerans seviyeleri değişken olabilir. Bu nedenle rahatsızlık göstergesi olan her türlü işarete karşı uyanık olmakta fayda var.

Çoğumuz dozunda ve akıllıca flört eden bir partnere göz yumabiliriz. Ancak bulunduğumuz her ortamda alenen başka kadınlarla yakınlaşan veya herhangi bir beklentiyle onlarla flört eden bir erkek arkadaşa tahammül edilemez. Peki, bazılarımız neden bile bile böyle bir erkeğe aşık olabiliyor? Cevap basit; çünkü psikolojimiz bu konuda bizi sınıfta bırakıyor. Çoğumuz çekici bulunduğumuzu düşünmek isteriz . Bu ihtiyacımızı karşılayabilecek tek kişi de karşı cinsten flört etmeye meyilli biridir.

İlişkide yüzyüze geldiği sorunlarla başa çıkabilen ve durmak istediği noktadan emin olan bir kadın, zararsız ve masum bir flört ile bu davranışlara bağımlı yaşayan bir erkek arasındaki farkı kolayca anlayabilir.

Sınırları koyun!

Aslında flört etmek, elbette o kadar da yanlış bir şey değil, önemli olan niyet ve sonuçtur. Eğer erkek arkadaşınız, başka bir kadınla birlikte olmak için flört ediyorsa, ilişkinizde tamamen ters giden bir şeyler var demektir. Bu flört bağımlılığı, sizin ihtiyaçlarınızı görmezden gelecek kadar kuvvetli ise, bu durum, onun kadınları birer obje olarak gördüğünün kanıtıdır.
- Partnerinizle konuşarak rahatsızlığınızı dile getirmelisiniz. Böylece karşısındakinin robot değil, insan olduğunu fark etmesini sağlayabilirsiniz.
- Ona davranışlarının kendinizi nasıl hissettirdiğini ve aslında nasıl davranması gerektiğini anlatın. Sessiz kalmanızın sizi bir obje olarak görmesini destekleyeceğini unutmayın.
- Ona hangi davranışlarını tolere edip edemeyeceğinizi açıklayın ve bu konuda net olun.
- Bu olay tekrarlandığı halde nasıl bir tepki vereceğinizi anlatın ve bu konuda tutarlı olun. Yoksa uzun vadede hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. En önemlisi sizi ciddiye almayacağı için hatalı davranışlarını tekrarlamasına sebep olursunuz.

Kısacası, bu konuyu mutlaka onunla tartışın. Erkek arkadaşınızın başkalarıyla flört ettiğinde ne hissettiğinize odaklanmasını sağlamanız gerektiğini belirten Suliman, ne yaptığının farkında olup olmadığını da sorgulamanızı öneriyor.
- Erkek arkadaşınızın duygularınızı anlayamadığını veya bu konularda fikir birliğine varamayacağınızı düşünüyorsanız, öncelikli önerimiz hissettiklerinizin önemsenmediği bir ilişkiyi sürdürüp sürdürmemeye karar vermeniz.
- Çift olarak veya tek başınıza terapi almayı da deneyebilirsiniz. Bu kadar uğraş sonucunda karşı taraftan hâlâ olumlu bir tepki alamıyor ve bu ilişkiyi devam ettirmek istiyorsanız, kendinizi kalp kırıklıklarına ve yaşamınızdaki her şeyin alt üst olma olasılığına karşı hazırlamanızı öneririz.

Elbette sizi mutsuz eden bu flörtöz sevgiliyi terk etme özgürlüğüne de sahipsiniz. Sonuçta dünyaya bir kez geliyoruz.

HATALI ÖRNEKLER...

Flörtöz olmak ve sınırsızca flört etmek arasında bariz bir çizgi vardır. İşte erkeklerin sınırı geçtiklerini anlayamadıkları birkaç örnek:

Eğlenceli:

• Sırtınızı hafifçe sıvazlaması.
• İltifat dolu cümleler fısıldaması
• Dans pistinde vücudunun hafifçe size dokunması
• Telefon numaranızı istemesi
• Saçınızla oynaması

Rahatsız edici:

• Kalçanızı sert bir şekilde tutması
• Dilini göstermesi
• Dans pistinde kasıklarını size sürtmesi
• Oral seks sevip sevmediğinizi sorması
• Kendine dokunması


Flörtöz olan sizseniz...

Erkek arkadaşınız olduğu halde başka erkeklerle flört etmekten kendinizi alamıyorsanız, bunun ilişkinizi kötü yönde etkilememesi için ne yapmalısınız?

Bunun çözümü bu davranışınızın ardında yatan sebep¬leri anlamaya çalışmak ve böylece ihtiyaçlarınızı partnerinizi kırmadan karşılamaktan geçiyor. Kendinize, "Bu ilişkinin bana veremediği şey nedir? Başkasıyla flört ettiğimde erkek arkadaşıma nasıl bir mesaj vermeye çalışıyorum?" sorusunu sorun. Bunlar oldukça önemli konular ve eğer ilişkiniz sizin için yeterince önemliyse, gerekli zamanı ve enerjiyi harcayarak bir çözüm bulmak için uğraşmalısınız.

Eğer bir kadın, aşırı ilgiye ihtiyaç duyduğu için flört etme konusunda bağımlı bir hale gelmişse, büyük olasılıkla bunun nedeni kendisini güvensiz hissetmesinden kaynaklanıyor olabilir. Bir ilişkiniz varken, flörtöz davranışlarınızı kontrol altında tutamıyorsanız, bunun sebebini araştırmalısınız. Aynca bir psikoloğun tavsiyesinden de faydalanabilirsiniz.
meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla