Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Şubat 2015, 16:05   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Akıl erdiremediğimiz 6 erkek arızası


Neden başları ağrıdığında üç günlük ömrü kalmış gibi davranırlar; neden aynı sokaktan sekizinci kere geçmenize rağmen yolu bildiklerini iddia ederler? İşte en bilinen erkek saçmalarının altında yatan sebepler!


Haydi itiraf edelim, hepimiz erkeklerin beyinlerinden geçenleri okumak isteriz: Gizli dünyalarına girerek atacakları adımları önceden bilmeyi, bize ilginç gelen davranışlarının ardında yatanları anlayabilmeyi... Hazır olun, bu yazıyla erkeklerin keşfettiğimiz gizli dünyalarının kapılarını açıyoruz ve en çok merak ettiğimiz sorulara ışık tutuyoruz.


1) NEDEN HASTALIK HASTASI OLURLAR?

Erkekler en küçük bir hastalıkta bile bunu abartır. Bu, onların çocukluklarından itibaren gelişen bir özelliktir. Çünkü erkek çocuklar kızlara göre dikkat çekmeyi daha çok sever, ilginin üzerinde olmasını ister. Erkek çocukların tırmanma merakı da tamamen dikkat çekmek içindir. Ergenlik döneminde ise çoğunda duygularını gizlemeleri gerektiğine dair bir kanı oluşur. Oysa kızlar bu konuda daha açıktır. Bu yüzden ergen erkekler duygularını açıkça dile getiremezler. Dolayısıyla dikkat çekmek için bahane olarak hastalıklarını kullanırlar. Başımıza hastalık hastası olup çıkarlar.

Ne yapmalı?

Hastalık dönemlerinde biraz alttan almayı deneyebilirsiniz. Siz anne, o da çocuğunuz olacaktır. Ona, onu ne kadar çok sevdiğinizi gösterin. Eşinizin bunu bilmeye ihtiyacı var.

2) NEDEN YIL DÖNÜMLERİNİ UNUTURLAR?

Kadınlar erkeklere göre daha fazla empati kurar ve diğer insanların duygularını daha fazla önemser. Biz istisnasız bütün yıl dönümlerini hatırlarken, erkekler için böylesi günler önemsiz gelir. Çünkü kadınlar için yıldönümlerini hatırlamak, ilişkilerine ne kadar önem verdiklerini göstermek anlamına gelir. Erkekler için ise mutluluğun anahtarı başarılarından söz etmektir. Ayrıca kadınlar sağlıklı bir ilişki yürütebilmek için her detayı düşünür. Erkeklerin akıllarında ise sevdiklerini kollarına almak için tüm erkeklerle yarışmaları gerektiği vardır. Tabii ki, cinsellik de erkeklerin akıllarından çıkmaz. Dolayısıyla önemli günleri unutmaları, ilişkilerine kadınlardan daha az değer verdikleri anlamına gelmiyor. Sadece onlar erkek olma içgüdülerini seviyor.

Ne yapmalı?

Yapılan araştırmalara göre erkekler haftada en az üç kez seks yapmak istese de, bunu hayata geçirenlerin sayısı sandığımızdan çok az. Sürekli cinselliği düşünmelerinin nedeni ise beyinlerindeki bir bölümün kadınlara göre daha fazla cinsellikle ilgili mesajlar kaplıyor olmasından kaynaklanıyor. Yani bu tamamen biyolojik bir durum. Örneğin, güzel bir akşam yemeğinin sonunda, erkek seksi bir ödül olarak değerlendiriyor. Arada size seksi giysiler, topuklu ayakkabılar alması ya da aldırması hep bu yüzden. En iyisi onun bu isteğine karşılık verin ve özel günleri ne kadar çok önemsediğinizi hissettirin.

3) NEDEN ÇOK YÖNLÜ DÜŞÜNEMEZLER?

Burada tek suçlu beyin. Çünkü kadınlar, erkeklere göre beyinlerinin her iki tarafını da daha iyi kullanır. Nedeni de, kadınların beyinlerinin iki lobu arasında iyi bir bağlantının olmasıdır. Kolay iletişim kurmaları ve genellikle çok yönlü düşünmeleri de bu yüzdendir. Erkekler ise tek bir şeye odaklanır. Ancak bu erkeklerin hiçbir zaman çok yönlü düşünemedikleri anlamına gelmez. Beynin bu aktivitesi gerçekten ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda ortaya çıkar.

Ne yapmalı?

Birden fazla şeyi bir anda düşünmeniz gerektiği durumlarda kendinizi biraz geri plana atın. Eşinizin de beyninin aktive olması için ona fırsat verin ya da onu aynı sonuca çıkacak problemler arasında bırakın. Bu şekilde sizinle paralel düşünmeyi öğrenecektir. Ancak kadınların çok yönlü düşünebiliyor olmaları, birçok işi aynı anda yapabilecekleri anlamına gelmiyor.


4) NEDEN TELEFON KONUŞMALARI ÇOK AZ SÜRÜYOR?

Kadınların çevrelerindeki herkesle güçlü duygusal bağlar kurabiliyor olması sır değil. Çünkü kadınlar duygusaldır, erkekler ise sistematik. Onlar kurallara sıkı sıkıya bağlıdır ve bunlar arasında kolayca bağ kurabilirler. Yani kadınlar problemler üzerine uzun uzadıya konuşmayı tercih ederken, erkekler önce problem üzerine düşünürler. Sonra durum karşılaştırması yapar ve buna bağlı olarak bir sonuca ulaşırlar. Bu yüzden biz kadınlar gibi telefonda uzun uzadıya konuşmayı tercih etmezler.

Ne yapmalı?

Onları değiştirmeye çalışmayın. Sorun varsa, bırakın o çözmeye çalışsın. Zaten erkekler problemleri çözmeyi çok sever. Ayrıca onlardan yardım istemenizden büyük haz alırlar. Bir erkekle güzel bir zaman geçirmek istiyorsanız, ona biraz saf gibi görünün. Yapabildiğiniz bir şeyi, yapamıyormuşsunuz gibi gösterin. Bu tavırlar erkeklerin mutlu olması için yeter de artar bile.

5) NEDEN GİDECEKLERİ YÖNÜ SORMAZLAR?

Erkekler yön sormayarak aslında sizi ve kendi egosunu korur. Çünkü bir erkeğe göre kaybolmak, çaresizlikle aynı anlama gelir. Bu da hiçbir erkeğin istemediği bir durumdur. Hiç bilmedikleri bir yere gitseler bile, sanki daha önce oraya gitmişler gibi davranırlar. Yolu bildiklerine ise inançları sonsuzdur. Uzmanlara göre bu inançlarında da haksız değiller. Neden mi? Yapılan araştırmalar, erkeklerin yardım istemeden kadınlara göre daha kolay yol bulduklarını gösteriyor.

Ne yapmalı?

Diyelim, eşinizle araba yolculuğu yapacaksınız. O zaman direksiyonu ona bırakın. Çünkü erkekler hakimiyetin kendilerinde olmasını ister. Seyahatinizle ilgili planlarınızı açıkça dile getirmeyip laf aralarında bahsedin. Erkekler kadınların ne düşündüklerine önem verseler de hakimiyetlerini kaybetmekten korkar.


6) NEDEN EVLİ ERKEKLERİN ANLAMSIZ KAÇIŞLARI OLUR?

Evli erkekler çoğu zaman evlerinden kaçar. Bu da "eşini aldatıyor" yorumlarına neden olur. Oysa erkekler aldatmak için evlerinden uzaklaşmaz. Yapılan araştırmalara göre erkekler evlendikleri zaman tek gecelik ilişkilerini sonlandırır. Yani erkek mutluluğu sadece cinsellikte aramaz. Aslında onların istediği gururlarının okşanması, egolarının yükseltilmesidir. Kısacası, ne kadar çok sevildiklerini ve istendiklerini bilmek için yapamayacakları şey yoktur.

Ne yapmalı?

Eşinizin sizi aldatmasından korkuyorsanız, biraz gururunu okşayarak onu eve kolayca bağlayabilirsiniz. Ayrıca başka bir kadının varlığını da bazı ipuçlanyla keşfedebilirsiniz. Örneğin, hiç nedensiz yere yeni kıyafetler alması bir işaret olabilir. Erkeklerin ifade ettiği "egolarının yükseltilmesi" cümlesini hayata geçirmekte zorlanıyor musunuz? Unutmayın ki, cazibe ilaç gibidir. Ona evde küçük heyecanlar yaşatarak, avucunuzun içine alabilirsiniz.
meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla