Go Back   KeyifVakti.NET > Genel Forum, Genel Bölümler > Film , Sinema , Tiyatro
Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 15 Nisan 2015, 16:25   #1
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Pera Film’de Tadı Damağında Yemek ve Sinema




Program, dünyanın usta şeflerinin iki yılda bir yarıştığı, en prestijli gastronomi yarışmalarından Bocuse d’Or Türkiye seçmelerine de denk düşüyor. Programın iki farklı teması var: Yemek ve Hayat, Yemek ve Cesaret.


Gösterim Programı / Screening Schedule

2 Mart / March
Cumartesi / Saturday
15:00 Çocuklarımız Bizi Suçlayacak / Food Beware: The French Organic Revolution
19:00 Bostanda Savaş ve Barış / War and Piece in the Kitchen Garden

3 Mart / March
Pazar / Sunday
15:00 Monsanto’nın Dünyası / The World According to Monsanto

6 Mart / March
Çarşamba / Wednesday
19:00 Çocuklarımız Bizi Suçlayacak / Food Beware: The French Organic Revolution

9 Mart / March
Cumartesi / Saturday
14:00 Monsanto’nın Dünyası / The World According to Monsanto
16:00 Bostanda Savaş ve Barış / War and Piece in the Kitchen Garden
18:00 Pierre Gagnaire / Inventing Cuisine: Pierre Gagnaire
19:00 Sarayın Tadları / Haute Cuisine

10 Mart / March
Pazar / Sunday
14:00 Sarayın Tadları / Haute Cuisine
16:00 İsimsiz Duygusallar / Romantics Anonymous
18:00 Bras’lar Arasında / Entre les Bras

13 Mart / March
Çarşamba / Wednesday
19:00 Bras’lar Arasında / Entre les Bras

14 Mart / March
Perşembe / Thursday
19:00 Bir Tat Meselesi / A Matter of Taste

16 Mart / March
Cumartesi / Saturday
14:00 Pierre Gagnaire / Inventing Cuisine: Pierre Gagnaire
15:30 Bir Tat Meselesi / A Matter of Taste

17 Mart / March
Pazar / Sunday
14:00 İsimsiz Duygusallar / Romantics Anonymous



Yemek ve Hayat
Food and Life

Çocuklarımız Bizi Suçlayacak
Food Beware: The French Organic Revolution

Yönetmen / Director: Jean-Paul Jaud
Oyuncular / Cast: Perico Légasse
Fransa / France, 107’, 2008, renkli / color
Fransızca, Türkçe altyazıyla / French with Turkish subtitles


Bu ilginç belgesel Fransa’da küçük bir dağ köyünde gerçekleştirilen deneysel bir uygulamanın izini sürer. Bölgenin belediye başkanı okullardaki öğlen yemeği menüsünün, çoğu o bölgede yetişen organik yiyeceklerden oluşturulmasına karar vermiştir. Öne sürdüğü gerekçe tarımın suni gübre ve insektisite dayalı endüstriyel üretim modeli ile yapılmasına çıkılmazsa çocuklarımızın sağlığının, kanser, kısırlık ve çevresel faktörlere bağlı başka hastalıklar yoluyla hızla bozulmaya başlayacak olmasıdır. Çocukların, anne babaların, öğretmenlerin, sağlık görevlilerinin, çiftçilerin, seçilmiş yetkililerin, bilim insanları ve araştırmacıların yer aldığı görüşmelerin yapıldığı “Food Beware” – “Gıdaya Dikkat” oluşumu, gıda endüstrisindeki ihlallere, sağlıklı gıda üretiminde karşılaşılan güçlükler ve elde edilen kazanımlar ile herkesin içinde yer alabileceği pratik çözümlere güçlü bir bakış içeriyor. Bir bölge çocuklarının sağlığını korumak için verdikleri savaşın bu olağanüstü hikayesi, üzerinde düşünülmesi gereken bir konu olduğu kadar büyümekte olan köklü bir değişimin de projesidir.

Bostanda Savaş ve Barış
War and Piece in the Kitchen Garden

Yönetmen / Director: Jean-Yves Collet
Fransa / France, 90’, 2009, renkli / color
Fransızca, Türkçe altyazıyla / French with Turkish subtitles


Bu minyatür cangılda binlerce hayvan ile bir ya da iki dev, bahçe çalışanı yaşar. “Bostanda Savaş ve Barış” uğur böceğine, fidanbitine, ve tarla faresine yaklaşarak şiirsel, yer yer komik ama daima titiz bir bilimsellik içeren anlatısıyla bahçenin sebzeleri ile öteki bitkiler, hayvanlar ve insanlar arasındaki etkileşimleri ele alır. Kimyasal kullanımının yasak olduğu bu organik bölge her geçen yıl sebzeleri, çiçekleri.. her türlü mahlukatı ile şaşırtıcıdır.

Monsanto’nın Dünyası
The World According to Monsanto

Yönetmen / Director: Marie-Monique Robin
Oyuncular / Cast: David Baker, Ken Cook, David Carpenter
Fransa / France, 109’, 2008, renkli / color
Fransızca, Türkçe altyazıyla / French with Turkish subtitles

Monsanto, genetiği değiştirilmiş organizmaların (GDO) dünya lideri olduğu kadar endüstri tarihinin de en tartışmalı şirketlerden biridir. Bu yüzyıllık endüstri devi, aralarında poliklorlu bifenil (PCB), ve herbisit Agent Orange’in de olduğu, piyasanın en toksik ürünlerinden bazılarını üretmiştir. Monsanto’nun Dünyası, bugüne kadar yayımlanmamış dokümanlara ve birinci elden anlatımlara dayanarak yapılan özenli bir araştırma ile şirketin tarihi ile ilgili parçaları bir araya getiriyor. Bugün Monsanto, kendini bir “yaşam bilimleri” şirketi olarak nitelendirmeyi tercih ediyor. Kendi ürettikleri herbisit Roundup’a dirençli olmak üzere genetiği değiştirilmiş tohumlarda lider olan şirket çevreyi korurken dünyadaki açlığa da çözüm getirmek istediği iddiasında. Geçmişin sorunları ışığında bakıldığında, bu soylu niyetler ne kadar inandırıcıdır bizim için? Göz boyayıcı raporlar, gizli anlaşmalar, baskı taktikleri ve yolsuzluk teşebbüsleri: Monsanto’nun geçmişi rahatsız edici olaylarla doludur. Monsanto, temiz, yeşil imajının arkasında dünya tohum piyasasındaki yerini sağlamlaştırarak pazarda üstünlüğü ele geçirmek için çaba göstermektedir ki bu da gıda güvenliği ve küresel çevrenin zararınadır.


Yemek ve Cesaret
Food and Guts


Bras’lar Arasında
Entre les Bras

Yönetmen / Director: Paul Lacoste
Oyuncular / Cast: Michel Bras, Sébastian Bras
Fransa / France, 86’, 2012, renkli / color
Fransızca, Türkçe altyazıyla / French with Turkish subtitles

2009 yılında, Fransa’nın Aubrac bölgesindeki üç yıldızlı Michelin restoranının sahibi dünyaca ünlü Fransız şef Michel Bras, işini oğlu Sébastian’a devretmeye karar vermiştir. Yıllar içinde bir aile ismi oluşturan Bras, kuşaklar arası bu güç geçişi gerçekleştirmeye çalışırken bilmediği bir bölgeye ayak basar. Hayatının işini bir başkasına devretmek mümkün müdür? Ünlü bir babanın oğlunun, onun gölgesinden sıyrılıp ortaya çıkması mümkün müdür? Bras’lar Arasında, dünyanın en önemli şeflerinden birinin hayatı ve sanatının iç yüzünü anlatan, iş, etik, aile bağları ve mükemmel bir aşçılık sanatını anlatan sürükleyici bir belgesel.

Pierre Gagnaire
Inventing Cuisine: Pierre Gagnaire

Yönetmen / Director: Paul Lacoste
Oyuncular / Cast: Pierre Gagnaire
Fransa / France, 52, 2008, renkli / color
Fransızca, Türkçe altyazıyla / French with Turkish subtitles

Pierre Gagnaire dünyada haute cuisine’in en kıdemli şeflerden biri olarak nitelendirilir; bir çok anket Paris’te kendi adını taşıyan restoranını, İspanya’daki El Bulli ve İngiltere’deki The Fat Duck ile birlikte dünyanın en iyi üç restoranı arasında gösterir. Gagnaire’in sergilediği mutfak yaratıcılığı giderek artan bir zerafet içerir, öyle ki yemekler ve menü haftadan haftaya ya da aydan aya değil, anlık ortaya çıkar, tarifler yemekler hazırlarken gelişirken bir yandan da değişir. Gagnaire’in her bir yemeğe yaklaşımı aynı bir heykeltraşın mermer bir bloğa, ya da bir ressamın tablosuna yaklaşımına benzer. Pierre Gagnaire adlı belgesel: Gagnaire’in mutfak sanatlarına eşsiz yaklaşımını değerlendirmek için onun dünyasına çıkan mutfak basamaklarının oluşturulması.

Sarayın Tadları
Haute Cuisine
Yönetmen / Director: Christian Vincent
Oyuncular / Cast: Catherine Frot, Arthur Dupont, Jean d'Ormesson
Fransa / France, 95’, 2012, renkli / color
Fransızca, Türkçe altyazıyla / French with Turkish subtitles

Perigord’lu ünlü şef Hortense Laborie, Fransa Cumhurbaşkanı kendisini özel ahçısı olarak işe alıp, Elysée Sarayı’ndaki bütün yemeklerin hazırlanması sorumluğunu verince şaşırıp kalır. Diğer mutfak çalışanlarının kıskanç tepkilerine rağmen boyun eğmeyen yapısıyla Hortense çarçabuk işe koyulur. Ahçılığının özgünlüğü ile cumhurbaşkanını hemen tavlasa da, iktidar yolları tuzaklarla döşelidir. Cumhurbaşkanı François Mitterand’ın özel ahçısının olağanüstü hikayesine dayanarak yapılmıştır.

İsimsiz Duygusallar
Romantics Anonymous

Yönetmen / Director: Jean-Pierre Améris
Oyuncular / Cast: Benoît Poelvoorde, Isabelle Carré, Lorella Cravotta
Fransa / France, 80’, 2010, renkli / color
Fransızca, Türkçe altyazıyla / French with Turkish subtitles

İsimsiz Duygusallar, kontrol altına alamadığı utangaçlığı yüzünden yeteneklerinin farkına varamayan çikolata ustası Angélique’in (Isabelle Carré) hikâyesini anlatır. İşi için uğraşıp didinen çikolatacı Jean-René de benzer bir durumdan, sıkılganlıktan şikayetçidir. Bu durum şirketini de tehdit ederken Angelique’i yeni satış görevlisi olarak işe alır. Patronuna ilgi duyduğunu fark eden Angelique şirketi kurtarmak için kimliğini gizleyerek yeni bir çikolata serisi geliştirmeye karar verir. Bu hoş komedide, şirketin geleceği söz konusuyken, Angelique ile Jean-Rene’nin kendilerini aşıp karşılıklı duygularını birbilerine açmaları gerekmektedir.

Bir Tat Meselesi
A Matter of Taste

Yönetmen / Director: Bernard Rapp
Oyuncular / Cast: Bernard Giraudeau, Jean-Pierre Lorit, Florence Thomassin
Fransa / France, 90’, 2000, renkli / color
Fransızca, Türkçe altyazıyla / French with Turkish subtitles

Orta yaşlı, gizemli bir iş adamı olan Frederic, Nicolas adında genç bir garsonla arkadaş olur. İnce zevklere sahip, nüfuzlu biri olan Frederic, Nicolas’nın sevimliliğine ve naifliğine tutulmuştur. Yalnız ve korkuları olan bir adam olan Frederic, Nicola’ya iyi bir maaş ile özel tadımcısı olmasını teklif eder, Nicolas’nın reddedemeyeceği bir teklif. Farklılıklarına rağmen, iki adam arasında yakın bir dostluk doğmaya başlar. Ancak çok geçmeden aralarındaki güven ve hayranlık bağları tepetaklak olup aldatma ve saplantıya dönüşecektir ki buna her ikisi de hazırlıklı değildir.


Pera Müzesi Oditoryumu
Meşrutiyet Cad. No: 65, Tepebaşı
Tel: (212) 334 99 00
Gösterim ücreti: Pera Film gösterimleri indirimli müze giriş biletiyle izlenebilir. Filmler Türkçe altyazılıdır.




meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

spacer kocaeli escort bursa escort bursa escort bursa escort seks hikayeleri seks filmi izle etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti rus escort çankaya escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan sincan escort antalya rus escort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51