Alt 16 Şubat 2015, 01:13   #1
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 06 Şubat 2015
Mesajlar: 7,475
Standart En iyi meditasyon kitapları

Vakti olan veya olmayanlar; farkındalık kazanmak, mutluluğu, sevgiyi, sonsuz huzuru yakalamak isteyenler için seçtiğimiz meditasyon kitapları.



Meditasyon ‘düşüncesiz farkındalık’ konumu, ‘anı deneyimleme’dir. Meditasyon yaparken dikkatinizi geçmişe ya da geleceğe, kısacası gerçekten uzağa götürecek hiçbir düşünce yoktur. Kişi meditasyon esnasında sadece ‘şu an’ı deneyimler. Şu an tek gerçektir; orada ne geçmiş vardır, ne de gelecek. Meditasyon, bu deneyimleme esnasında kişinin tamamen farkında olmasını içerir. Yani bu bir uyku veya trans durumu değildir. Bu saf farkındalık da insanın içindeki sonsuz huzur, mutluluk ve sevgi kaynağı olan ruhunu hissetmesinin sağlar.

Sogyal Rinpoche, Osho (Bhagwan Shree Rajneesh)ve Jack Konfield Zihin Kapılarının Ardındaki Sessizlik adlı kitabında meditasyon yapmayı öğrenmenin armağanı, bu yaşamda kendinize verebileceğiniz en büyük armağandır diyor. Bunun nedenini de meditasyonu çok güzel ifade ederek açıklıyor…
Meditasyon Duyarlılıktır.
Meditasyon Özgürlüktür
Meditasyon Sessizliktir.
Meditasyon Bilimseldir.
Meditasyon Tanık Olmaktır.
Meditasyon Uyanıklıktır.
Meditasyon
Yaratıcıdır.
Meditasyon Gerçeklerden Kaçış Değildir,
Meditasyon Zekadır.
Meditasyon Farkındalıktır
Meditasyon Anlayıştır.
Meditasyon Keyiftir.
Meditasyon Gevşemedir.
Meditasyon Sakinliktir.

Krishnamurti ise Meditasyonlar adlı kitabında şöyle diyor:
Meditasyonun ne başı vardır ne de sonu.
Bir yağmur damlası gibidir.
O damlada tüm dereler, devasa ırmaklar, denizler ve çağlayanlar vardır.
O damla yeryüzünü ve insanı besler; o damla olmasa dünya çöl olur.
Meditasyon yoksa kalp çöle, kurak toprağa döner.


İşte ister derinlemesine meditasyonun içine girmeye hevesli olanlar için, ister vakti az olanlar için birbirinden çeşitli meditasyon kitaplarından Pudra’nın sizler için seçtikleri…



Zihin Kapılarının Ardındaki Sessizlik
Sogyal Rinpoche, Osho -Bhagwan Shree Rajneesh, Jack Konfield (Okyanus Yayıncılık)
Meditasyon yapmak, ''yanılsamalı" yaşantımızdan bütünüyle kopmaktır, çünkü rekabetin, sahip olma hırsının veya açgözlülüğün, şiddetli ve kaygı verici savaşımın bulunmadığı kaygılardan ve sorunlardan bağımsız bir durumdur. Ne kabul ne de direnmenin olduğu hırstan uzak bir durumdur, ne umut ne de korku vardır onda, doğal saflığın boşluğunda bizi tutsak etmiş olan tüm bu duyguları usul usul salıvermeye başladığımız bir durumdur bu… Meditasyon yapmayı öğrenmenin armağanı, bu yaşamda: kendinize verebileceğiniz en büyük armağandır.

Yeni Başlayanlar İçin Yoga ve Meditasyon

Esra Bilal, Lütfü Bozkurt (Okyanus Yayıncılık)
Binlerce yıllık geçmişi olan Yoga öğretisi, yoğun yaşam temposunun getirdiği bedensel ve zihinsel gerginlikleri gidererek, yaşantımızı daha huzurlu, daha doyumlu yapmakta en etkili yöntemlerden biri olarak günümüzde de geçerliliğini korumaktadır. Strese son vermek ya da bedensel ağrılardan (baş ağrısı, bel ağrısı, omuz ağrısı vb.) kurtulmak istiyorsanız; sağlığınızı ve canlılığınız korumak, yürüyüşünüzü, duruşunuzu, nefes alışınızı daha rahat daha akıcı kılmak gereksinimi duyuyorsanız, ya da daha az öfkelenip daha hoşgörülü olmayı, daha çok özgüven kazanarak ruhsal sorunlarınızla daha kolay baş etmeyi diliyorsanız; temel Yoga ve Meditasyon uygulamalarını içeren bu kitap size yararlı olacaktır… (Arka Kapak)

Meditasyon: Yegane İlaç
Osho Bhagwan - Shree Rajneesh (Ganj Kitap)
Sadece tek bir anlığına bile herhangi bir şey yapmıyorsan, son derece rahatlamış bir halde merkezinde olursun: Meditasyon budur. Meditasyon eyleme karşı değildir. Hayattan kaçmak zorunda değilsin: Sen kasırganın merkezi haline gelirsin. Hayatın sürer, o gerçekten daha yoğun bir şekilde daha coşkulu, daha net, daha vizyonlu, daha yaratıcı olarak sürer. Ama sen yine de aynısındır, sadece tepelerdeki bir gözcüsün, basitçe etrafında neler olduğunu gözlüyorsun. Sen yapan değil, gözleyensin. (Tanıtım yazısından)

Zamanı Az Olanlar için Meditasyon Zihinsel Huzur için Altmış Saniye
Dawn Groves (Okyanus Yayıncılık)
Çoğunlukla karmaşa, cehalet, şiddet, yanılsama ve kaos'un hüküm sürdüğü bir dünyada sakin, şefkatli ve basiretli kalma yeteneğine şiddetle ihtiyaç vardır. Meditasyon uygulaması yargısız gözlem sanatı aracılığıyla bu nitelikleri geliştirmemize yardımcı olabilir. Meditasyon, yapabileceğimiz uygulamaların içinde belki de en sağlıklı, en güvenli, en az vakit alıcı ve en canlandırıcı olanıdır. Gizemli ve soyut olmanın çok ötesinde günlük hayatın stres ve gerginliklerine doğrudan tatbik edilebilir. Bedensel olarak, uygulamayla gelen derin gevşeme kan basıncını düşürür, kasları rahatlatır ve hafif esnemeyle birlikte bedenimizdeki gerginliği alır. Psikolojik olarak meditasyon, anlayışlı olmayı ve şefkati öğretir. Duygu ve düşüncelerimize kapılıp harekete geçmeden önce net bir şekilde farkına vararak genel anlamda davranışlarımızı iyileştirir. Aynı zamanda dikkatimizi keskinleştirerek aşırı strese girmeden bir iş üzerinde yoğunlaşmamızı kolaylaştırır. Zamanı Az Olanlar İçin Meditasyon kitabı karmaşık ve yoğun yaşantımıza meditasyonu uyarlamak için basit bir yöntem sunuyor. Birkaç saniyeden birkaç saate kadar her zaman dilimine uyarlanabilir, dikkati ayakta tutmak, farkındalık duygusunu geliştirmek, konsantrasyon gücünü yükseltmek için otururken, ayakta dururken ya da yürürken yapılabilecek uygulamalar var. Bu uygulamalar işte, evde veya yaşamımızın herhangi bir alanında rahatlıkla yapabileceğimiz türden.

Meditasyon
Bill Anderton (Gün Yayıncılık)
Bu rehber kitap, gün geçtikçe önem kazanan meditasyon konusuna kapsamlı bir giriş sunuyor. Meditasyon öğretmeni Bill Anderton, geleneksel yaklaşımları ve meditasyon teknikleri aracılığıyla, meditasyon dünyasına girmenize yardımcı olacak bilgiler sunuyor. Meditasyon nedir ve uyguladığınızda neler olur? Uygulama nasıl olmalı, yapılması ve yapılmaması gereken önemli noktalar nedir? Rahatlama tekniklerini ve olumlu düşünme sistemini nasıl kullanacaksınız? Zihinsel, bedensel ve ruhsal yaratıcılığınızı meditasyon nasıl arttırır? Her zaman uygulanabilecek meditasyon teknikleri… Meditasyonun çekici dünyasına ilk adımınızı atıyor ve tüm yararlarından faydalanmak istiyorsanız, bu kitap tam size göre!



Meditasyon
James Hewitt (Akaşa Yayınları)
Başlangıçta Doğu'ya has bir yöntem olan meditasyonu günümüzde milyonlarca Amerikalı ve Avrupalı stresten, saplantılardan kurtulmak ve içsel huzura kavuşmak için her gün uygulamaktadır. Günümüzde bilim adamları da meditasyonun fiziksel ve zihinsel sağlığa büyük katkıları olduğunu konusunda aynı fikirdedirler. Ancak, hepsinden önemlisi, meditasyon, insanın akıl ve mantık yoluyla sırrına ulaşamadığı evrensel gerçeklere derin bir sezgi ve farklı bir algılama yoluyla ulaşmasını sağlayan en etkili yoldur. Ruhsal gelişmede sezgisel bilginin rolü çok önemlidir. Meditasyon sürecinde zihne ilham dolar, sezgisel bilgi akmaya başlar ve kişi üstün bir bilinç haline ulaşarak öz benliğiyle ilişki kurabilir. Bu kitap Doğu ve Batı'da uygulanan meditasyon konusunda açık ve kolayca uygulanabilecek, çabuk sonuç alınabilecek bilgiler veriyor. Sadece tek bir ekole bağlı kalmadan, değişik meditasyon yöntemlerini inceliyor ve bunların denenerek en uygun olanın seçilmesini öğütlüyor.

Meditasyonlar
J. Krishnamurti (Ayna Yayınevi)
Krishnamurti (1895-1986), Hindistan'ın güneyindeki küçük bir köyde başlayan yaşamının sınırlarını aşarak, 20. yüzyılın en büyük tinsel öğretmenlerinden biri oldu. Yaşamı boyunca, yeryüzünde barış olması için tek yolun insan psişesinin dönüşümü başarmak için herhangi bir yol, bir yöntem yada yardım edebilecek bir guru, bir tinsel yetke yoktur. Bu dönüşüm her birimizin kendi içimizde keşfetmesi gereken bir hakikattir. Bu kitap, Krishnamurti'nin kitaplarından ve konuşmalarından kısa alıntılar biçiminde derlenmiştir ve onun meditasyon öğretisi üzerine en özlü görüşlerini içermektedir.
Meditasyon düşüncenin ötesinde bir dikkat halidir; insana yetkeden ve hırstan, korkudan ve ayrılıktan tam bir özgürlük sağlar. Krishnamurti şöyle der: "Meditasyonun ne başı vardır ne de sonu. Bir yağmur damlası gibidir: o damlada tüm dereler, devasa ırmaklar, denizler ve çağlayanlar vardır; o damla yeryüzünü ve insanı besler; o damla olmasa dünya çöl olur. Meditasyon yoksa kalp çöle, kurak toprağa döner.”

Nefesin Gücü

Sermed Tezel (Opus Yayınları)
Nefes, siz farkına varmasanız dahi, size kendini aldırır, verdirir ve bu yaşamı size "geçiştirir". Bir de siz, kendi istek ve iradenizle nefes almayı deneseniz; görebilseniz keşke bu yaşamda daha başka neler gizlendiğini, daha ne tatların doyumuna rastlayamadığınızı... Nefesinin farkına varmayan insan kendininkinden çok başkalarının yaşamını sürdürür. Nefesi kanıksamak, bu yaşamı ıskalamaktır… (Tanıtım yazısından)

Pratik Meditasyon Tekniği

J. F. Boeckel (Remzi Kitabevi)
Kendinizi aşırı baskı altında, gergin ve yorgun mu hissediyorsunuz? Yaşamın ellerinizden kaçıp gittiğini mi düşünüyorsunuz? Günlük yaşama ayak uydurmakta zorluk mu çekiyorsunuz? İç dengesizlik, huzursuzluk ve kaygı, içinde yaşadığımız çağın en tipik rahatsızlıklarıdır. İnsanın bütün bunlardan kurtulması ve kendi varlığının bilincine varması için en yararlı yol Meditasyon'dur. Meditasyon sayesinde kendi içinize dönerek, yaşamla aranıza mesafe koyma fırsatını bulacak; günlük sorunlarla başa çıkabilmek için gereken enerjiyi toplayacak ve kendinizi daha iyi tanıyacaksınız. Ünlü Meditasyon uzmanı Johannes F. Boeckel bu kitabında, herkesin kolaylıkla öğrenebileceği pratik meditasyon yollarını açıklıyor.

Aydınlanmaya Giden Yol Meditasyon Kitabı

Ramm Dass (Okyanus Yayıncılık)
‘Aydınlanmaya Giden Yol’ günümüzde meditasyon üzerine yazılmış en kapsamlı kitaplardan birisi olarak kabul edilmekte. Doğu ve Batı'da meditasyon uygulamasını, aydınlanmayı içselliğe dönüştürmüş bilgelerin yaşam deneyimlerinin, öğretilerinin yer aldığı bu kitap bir tür kılavuz kitap niteliğinde. Kitabın yazarı Ramm Dass altmışlı yılların başında Harvard Üniversitesinde LSD gibi sentetik uyuşturucuların bilinç üzerinde yarattığı etkiler üzerine bir araştırma programına denek olarak katılmış ve araştırma programı sonucunda uyuşturucunun bilinç ve beden üzerindeki olumsuz etkisini, sınırlıklarını ve yarattığı sahte özgürlük duygusunu kendi zihninde ve bedeninde deneyimlemiş. Dass'ın bilincin değişik hallerine, zihinsel özgürlüğe duyduğu ilgi onun doğu öğretileriyle tanışmasına ve Hindistan'a gitmesine neden olmuş. Hindistan'da bir Gurunun gözetiminde Raja Yoga ve Meditasyon çalışmış ve Amerika'ya döndükten sonra edindiği öğretiyi kitaplar yazarak ve konferanslar vererek insanlarla paylaşmış. Kendi yaşam deneyimlerinin de yer aldığı kitabın sonunda Meditasyonla ve diğer doğu öğretileriyle ilgilenenler için bir rehber bölüm de bulunuyor.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

spacer kocaeli escort bursa escort bursa escort bursa escort seks hikayeleri gaziantep escort seks filmi izle etlik escort gaziantep escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti rus escort çankaya escort sincan escort etlik escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort etlik escort etimesgut escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com Escort escort escort escort travestileri travestileri altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51