Go Back   KeyifVakti.NET > Genel Forum, Genel Bölümler > Sağlık Forum , Sağlık Forumları
Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 16 Şubat 2015, 12:29   #1
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 01 Şubat 2015
Mesajlar: 6,382
Standart Hamile Kalmak İçin Beslenme Sırları!

Toplumumuzda konuşulmaktan sıkça kaçınılan, utanç duyulan konuların başında gelen cinsellik yaşamımızın başından sonuna kadar her zaman bize eşlik eder.

Bizleri leyleklerin getirdiğine inandırarak büyüten ebeveynlerimiz, doğduğumuz andan yaşlanıp bir köşeye çekildiğimiz ana kadar hayatımızın parçası olan bu konuya toplum olarak uzaktan baktığımızın bir göstergesidir. Hem değer yargılarımız hem de yetiştirilme tarzımız nedeniyle cinsellik saklanılması gereken bir durummuş gibi davranılır.

Hâlbuki cinsellik kendini bilen her bireye öğretilmesi gereken ilklerden olmalıdır. İnsanoğlu bebeklik döneminde cinsel kimliğini öğrenmeye ve diğer cinsin nasıl olduğunu algılamaya çalışır. Bebeklikten ergenliğe, yaşlılığımıza kadar yaşamın her anında cinsellik mevcuttur. İşte bu nedenden dolayı cinsellik eğitimi daha küçük yaşlarda başlamalı ve utanılacak bir olgu olmadığı benimsetilmelidir.

Cinselliğin özü, kadının kendi cinsel gücünü öğrenme ve geliştirme, fiziksel ve ruhsal olarak bilgilenmesine dayanmaktadır. Birçok etken cinselliği ve doğurganlığı etkileyebilir, bunlar içinde bizim yön verebildiğimiz en önemli faktörlerden biri de beslenme biçimidir. Bunun yanında egzersiz yapma alışkanlığı, sigara/alkol tüketimi, hormonal dengeler, stres de cinselliği etkileyen önemli unsurlardır.

Beslenme bir sanattır ve bu sanatta başarılı sonuçlar olmak bizim elimizdedir. İyi bir sanat eserinin kocaman alkışları hak etmesi gibi, doğru bir beslenme alışkanlığı kazanan bireylerde vücutlarınca mükafat görürler, genel iyi olma hali beraberinde pek çok hastalığa karşı koruyuculuk getirebileceği gibi doğru ve mutlu bir cinsel yaşamı da tattırır. Başarılı bir beslenme programı, günlük ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar karbonhidrat, yağ, protein, vitamin ve mineralleri içermelidir. Çünkü sağlıklı bir cinsellik ve doğurganlık için dengeli beslenmek şarttır. Vitamin ve minerallerin cinsellikte etkisi çok büyüktür, ancak doğru miktarda ve doğru zamanda almakta çok önemlidir.

Yeterli ve dengeli beslenme, çok çeşitli bitki karmaları ve sağlıklı yaşam tarzı ile cinselliğiniz sağlıklı bir hale gelecektir. Genel beslenme kuralların başında sayılan; ideal kiloda olmak bunun için az az sık sık beslenmek, karbonhidrat ve proteini dengeli almak, yağdan uzak durmak ve bol bol su içmek doğurganlık ve cinselliği de etkileyen unsurlardır. Unutulmaması gereken ilklerden bir tanesi de bitki çayları ve mutluluk verici besinlerdir.

Mutluluk verici besin diyince akla ilk olarak çikolata, tatlı, dondurma, şekerli yiyecekler gelir. Hâlbuki posa miktarı yüksek besinler, yeşil yapraklı sebzeler, magnezyum içeriği yüksek besinler ve meyveler de mutluluk getiren besinlerdir. İllaki tatlı bir besin sizi mutlu ediyor ise bu besin sütlü bir tatlı olmalıdır. Yağ içeriği ve şeker oranı yüksek besinler kısa süreli keyif getirse de uzun sürede sağlığınızı olumsuz etkileyeceği için sakıncalıdır. Eğer doğru beslenme alışkınlıkları sizin yaşam tarzınızı oluşturuyor ise doğurganlığınız ve cinsel yaşamınız açısından sağlıklısınızdır.

Çinko

Erkekler için çok önemli olduğu bilinen çinko kadınlar için de çok önemlidir. Erkeklerde sperm üretiminde etkili olan çinko, kadınlarda da hem cinsel organların gelişmesinde hem de cinsel gücün ve doğurganlığın artmasında etkilidir. Bunun için de mutlaka yeterli miktarda çinko almalıyız. Vücutta bir asker gibi görev yapan çinko birçok hastalığa karşı da koruyucudur.

Özellikle kış aylarında daha zinde ve sağlıklı olmanızı sağlayacak çinko cinsel sağlığınızı da destekleyecektir. Adet ağrılarının hafiflemesinde ve kısırlığın önlenmesinde de oldukça etkilidir. En iyi kaynakları istiridye, kırmızı et, kümes hayvanları, kabuklu deniz ürünleri, fasulye, fındık, hububatlar, zenginleştirilmiş kahvaltılık tahıl ürünleri ve süt ürünleridir. Çinkonun hayvansal kaynaklardan emilimi daha kolaydır.

Seratonin

Giderek globalleşen bir dünyada iş hayatımızda ki yoğunluk, aileye karşı olan sorumluluk, günlük performansımızın devam ettirilmesi, fizyolojik ve ruhsal sağlınızın devamı için seratonin şart. Vücudumuzu birçok hormon yönetmektedir.

En önemlilerinden biride mutluluk hormonu yani seratonindir. Artık kendinizi güzel ve iyi bulmuyorsanız, cinsel yaşamınızla ilgili sıkıntılar yaşıyorsanız bunun nedeni seratonin olabilir. Seratonin vücutta oluşan ve besinlerle alamadığımız sinir taşıyıcısıdır. Sinir sisteminde etkili olduğu için cinsel yaşam içinde çok önemlidir. Balık, tavuk ve kırmızı et, süt, kepek ekmeği, kuruyemişler, meyve tüketimi ile vücudunuzda seratanin salgılanacak ve bu besinleri yeterli miktarda aldığınızda bir problem kalmayacaktır.

Kalsiyum

Kadın sağlığında vazgeçilmez bir mineral olan kalsiyum cinsellik ve doğurganlık içinde vazgeçilmezdir. Yapılan araştırmalar kalsiyumun orgazmdan sorumlu olduğunu ve toplumumuzda da cinsel problemlerin bazılarının buna bağlı olduğunu göstermiştir.

Bu nedenle özellikle kadınlar kalsiyum alımlarına dikkat etmeli ve kalsiyumdan zengin beslenmelidir. Menopoz dönemi içinde elzem olan kalsiyum kadınlar için önemli bir mineraldir. Süt ürünleri (özellikle yoğurt ve az yağlı peynir), koyu yeşil yapraklı sebzeler, soya fasulyesi, baklagiller, fındık, pekmez… Kalsiyumdan zengindir.

Magnezyum

Az miktarda ki yetersizliği bile hemen biyokimyasal bozukluğa neden olan magnezyum, kalsiyumdan ayrı düşünülemez. Hatta kalsiyum, fosfor ve magnezyum sıkı 3 dost gibi davranırlar. Vücutta magnezyum yetersizliği olduğunda adet dönemi problemleri ve sıkça tatlı krizleri görülür. Gebelikte de adale kramplarına neden olur. Ve maksimum düzeyde stresin etkinliğini azaltır. Mutlaka magnezyum alımımız yeterli olmalıdır. Zengin kaynakları ise kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, badem, fıstık, muz, kakao ve taze meyveler.

Fosfor

Fosfor diyince dişler akla gelir ve sağlıksız dişlerde güvensiz bir kadını işaret eder. Güzel bir kadının simgesi olan dişler için yeterli fosfor alınmalıdır. Vücutta bol miktarda fosfor bulunmaktadır. Ve protein alımınız yeterli olduğu sürece fosfor düzeyinizde yeterli olacaktır. Süt, peynir, yoğurt gibi süt ürünleri, karaciğer, fındık-fıstık, baklagiller ve kolalı içecekler fosfordan zengin kaynaklardır.

B Vitamini

B grubu vitaminlerin vücutta birçok etkinliği vardır. Bu vitaminler enerji üretimi, büyüme ve cinsiyet hormonları için gereklidir. B vitaminindeki Tiamin ( B1 vitamini) vücuttaki hücrelerin ürettiği enerji miktarını arttırır.

Enerji miktarınız yetersiz olduğu takdirde cinsel sağlığınızda sorunlar çıkacaktır. En zengin kaynakları bitkilerin tohumları özellikle de endosperm kısımlarıdır. B vitaminleri içinde önemli bir diğer unsur da niasindir. Niasin kanı sulandırır ve kan akışını hızlandırır, kalp sağlığı için önemlidir. Besinlerle yeterli miktarda B vitamini almamız mümkündür. En zengin niasin kaynakları hayvansal kaynaklı yiyecekler (tavuk, balık, et gibi), bulgur ve kuru baklagillerdir. Ancak alkol alımı niasin seviyesini düşürdüğü için alkol alımına dikkat etmek gerekir.

E Vitamini

Kalp hastalığı riskini azaltan E vitamini adet kramplarıyla PMS sancılarını azaltır. Eski dönemlerde E vitamini çiftlik hayvanlarında doğurganlığı arttırmak için kullanılırdı. Çinko ve A vitamini, E vitamini ile bir araya gelince üreme bezlerinin işlevini arttırır. E vitamini eksikliğinde cinsel organlarda gelişme geriliği görülür.

Aynı zamanda E vitamini vajina kuruluğunu önlemede etkilidir. Erkekler de ise prostat kanserini önlemede önemli etkisi vardır. Güzel ve genç görünmenizi sağlar. Bu kadar önemli etkileri olan E vitamini besinlerin işlenmesi sırasında

bir miktar kaybolur. Bitkisel yağlar, yumurta, kuruyemişler, marul, soya fasulyesi, deniz ürünleri ve sakatatlar iyi kaynaklarıdır. Yeterli alım için zeytinyağını sofranızdan eksik etmeyin. Günde 2-3 tane fındık, ceviz yiyin. Kuru baklagil yemeyi unutmayın. Sebze ve meyvesiz bir gününüz olmasın.

Kafein

Kafein birçok bitkinin yaprağında, tohumunda ve meyvesinde doğal olarak bulunur. Çay, kahve, çikolata ve kolalı içecekler en iyi bilinen kaynaklarıdır. Kafein vücutta birikmez idrarla atılır. Bir yetişkin için alınması gereken günlük miktar 300 miligramdır. İçilen bir fincan kahve cinsel gücü olumlu yönde etkileyebilir ancak bu kişisel farklılıklar gösterebilir. Ancak kahve ve diğer kafeinli ürünlerin tüketiminde aşırıya kaçılmamalıdır.

C Vitamini

Vitaminler içinde adını en çok duyduğumuz vitamin C vitaminidir belki de. C vitamini deri ve cilt sağlığı için çok önemli bir vitamindir. Antioksidan olan C vitamini serbest radikal dediğimiz zararlı maddelerden vücudu korur.

Cinsel aktivite üzerinde ve doğurganlıkta yardımcıdır, cinsel sağlığı korur. Yanlış saklama ve pişirme koşullarında etkinliğinin bir miktarını kaybeden C vitamini her öğünde besinlerle alınmalıdır bunun için sebze tüketimi her yemeğe eşli etmeli, taze limon suları kullanılmalıdır. Ülser, enfeksiyon, soğuk algınlığı, depresyon gibi daha bir çok durumda olumlu etkisi olan C vitamini böbreküstü bezlerden salgılanan çoğu hormon içinde gereklidir. En iyi kaynakları turunçgiller, yeşil yapraklı sebzeler, domates, çilek, böğürtlengiller ve kividir.

Sağlıklı Cinsellik İçin;

Sağlıklı beslenin.

Günlük enerji, karbonhidrat, protein ve yağ alımınıza dikkat edin.

Su içmeyi asla unutmayın ve 10–12 bardak su için.

İşlenmiş ve katkı maddeleri içeren besinleri tüketirken dikkatli olun.

Yeşil yapraklı sebzeleri sofranızdan eksik etmeyin.

Bolca meyve tüketin ve kabuklu yenilebileceklerin kabuklarını soymayın

Zeytin yağ ve kuruyemişleri mutlaka tüketin ama miktarını iyi ayarlayın.

Sigara ve alkolden elinizden geldiği kadar uzak durun.

Egzersiz yaparak yaşam kalitenizi arttırın.

Mutluluğun içinizde olduğunu unutmayın ve strese karşı savaş açın.

Günde 2–3 fincan mutlaka bitki çayı için.

Güne kafeinli bir içecekle (kahve gibi) başlayabilirsiniz ama güne kafeinle son vermeyin.

Kahvaltıyı mutlaka yapın ve akşam öğünlerinizi hafif geçirin.
eg24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

spacer kocaeli escort bursa escort bursa escort bursa escort seks hikayeleri seks filmi izle etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti rus escort çankaya escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan sincan escort antalya rus escort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51