Go Back   KeyifVakti.NET > Genel Forum, Genel Bölümler > Turizm, Gezi ve Seyahat

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 08 Nisan 2015, 19:08   #1
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Doğu'nun içindeki batı:Hong Kong'a yolculuk...

Tapınakları, renkli parkları,gökdelenleri ve devasa alışveriş merkezleri ile ihtişamlı liman şehri Hong Kong sizi davet ediyor...




1842-1997 yılları arasında Birleşik Krallık'a bağlı olan şehir, bugün Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı özel bir yönetim bölgesidir. Doğu ve Batı kültürlerini bir arada barındıran Hong Kong; tapınakları, renkli parkları, gökdelenleri, hızlı yaşam tarzı, alışveriş ve eğlence alternatifleriyle renkli bir şehir olmuş.Şehrin sokaklarında dolaşırken ilk dikkat edilmesi gereken tabii ki ters yönde akan trafik. Birleşik Krallık'a bağlı olduğu dönemden kalmış kurallar değiştirilmemiş.

Asya'nın en büyük serbest pazarı ve limanı olmasının etkisi de olsa gerek muazzam büyüklükte alışveriş merkezleri ile şehir neredeyse bir alışveriş cennetidir. Ayrıca 7 milyonun üzerinde nüfusu ile dünyanın en yoğun nüfuslu bölgelerininbaşında yer alır. Nüfus yoğunluğunun etkisiyle de yapılmış yüksek binaların vegökdelenlerin arasında kaybolacaksınız. Birbirine bağlantılı uzun üst geçitlerle şehre sanki ikinci kat yapılarak yoğunluk hafifletilmeye çalışılmış. Yüksek binalardan ve insan yoğunluğundan bunaldığınızı hissettiğniz anlarda ise yemyeşil parklar imdada yetişiyor.

T.C. pasaportu ile giriş yapan turistlerden vize istenmemesi ve THY'nın İstanbul'dan 11 saat süren direkt uçuşunun olması ise bir avantaj.Şehir, genel olarak güvenli ama kalacak yer olarak hem ulaşım hem de her daim canlı olmasından dolayı Kowloon bölgesi ideal. Özellikle Nathan caddesinin limana yakın yerleri şehrin en canlı bölgesidir.

Yürüyerek sokaklarında dolaşmaktan zevk alacağınız şehrin, metro ve deniz ulaşım ağıda oldukça geniştir. Metro, tramvay ve deniz ulaşımında kullanılabilen OCTOPUS KART sayesinde uzun bilet kuyruklarında bekleme sorunuda çözülmüş. Octopus kart,metro gişeleri dışında 7/11 veya Wellcome marketlerinden de doldurabiliyor.

Hong Kong'u gezerken bir taraftan da vergisiz alışveriş imkanından da yararlanmak keyifli olacaktır. Bu yüzden turistik gezenler kadar alışveriş için gelenlerin sayısı da bir hayli çok. Özellikle elektronik eşya gibi yükte hafif pahada ağır eşyaları Hong Kong’dan Türkiye'ye göre daha ekonomik satın almak mümkün.
Şehir, Lantau adası, Kowloon ve Hong Kong adası olmak üzere 3 önemli bölgeden oluşuyor ve Hong Kong'da gezilmesi gereken yerler de bu bölgelerde bulunmaktadır.
Kowloon Bölgesi'nde gezilecek yerler;
Bölgenin en işlek caddelerinden biri olan 3,6 km uzunluğundaki NATHAN caddesiKowloon'un en eski caddesi olmakla ünlüdür. Mağazaların çeşitliliği ve neon ışıkları ile zamanla zenginleştirilmiş cadde Kowloon bölgesini kuzeyden güneye doğru kesmektedir.Diğer önemli caddelerinden biri de CANTON caddesidir. Daha gelir düzeyi yüksek kesime hitap eden mağazaları ile alışverişseverler tarafından oldukça talep görmektedir. Kowloon'un güneyinde kalan TSİM SHA TSUİ bölgesi; alışveriş merkezleri, restoranları, kafeleri ve otel çeşitliliği ile önemli bir turizm merkezidir. Birçok turistik aktivasyon bu bölgede toplanmıştır.





Sky100:Hong Kong’un en uzun binası olan Uluslararası Ticaret Merkezi’nin 100. katında bulunan kapalı bir gözlem yeridir. Deniz seviyesinden 393 metre yükseklikten ünlü Victoria Limanı'nın ve şehrin 360 derecelik manzarasını sunan gözlem katına, 60 saniyede hızlı asansörlerle çıkmak ise ayrıca eğlenceli olacaktır.


Her gün 10:00-21:00 saatleri açık. En son giriş saati 20:00'dır.

Temple Night Market: Trafiğe kapatılanTemple caddesi üzerinde her akşam saat 18:00’dan sonra kurulmaya başlayan pazar, İstanbul’daki Salı pazarının daha alt seviyede benzeri sayılabilir. Turist akınına uğruyan pazar bölgesinde yerel yemeklerden de deneyebileceğiniz biraz salaş restoranlar ve sokak satıcıları mevcut. Alışverişlerde pazarlık ise olmazsa olmazlardan... Jordan veya Yau Ma Tei metro istasyonlarından kolayca marketin kurulduğu sokağa ulaşmak mümkün.







Kowloon Liman Bölgesi: Star Ferry seferlerinin yapıldığı iskele ve Yıldızlar caddesi (Avenue Of Stars) bu bölgededir. Hava açık ise; Hong Kong Adası'nınpanaromik görüntüsüve gün batımı fotoğrafları en güzel buradan çekilir. Yıldızlar caddesinde yürüyüş yolu ve kaldırımlar,Los Angeles Hollywood'daki Walk of Fame'den esinlenerek Hong Kong'lu ünlülerinel izleri ve imzaları ile süslenmiş. En can alıcı noktası ise Bruce Lee'nin heykelininolduğu kısım, Bruce Lee ile aynı pozu verip fotoğraf çektirenlerin arasına karışmamak elde değil. Yine bu bölgede yer alan, 1980 yılında açılmış Uzay Müzesi (Hong Kong Space Museum) daha çok çocuklu aileler düşünelerek tasarlanmış astronomi ve uzay temalı bir müzedir. Art Müzesi de (Hong Kong Museum of Art) bu bölgede yer almaktadır.Her akşam saat 8’de Victoria Limanı'nın her iki yakasındaki 45 binanın katılımı ile yapılan müzik eşliğinde ışık, ses ve lazer gösterisi; gökdelenlerin ihtişamını gözler önüne serer. Işık Gösterisini(A Sypmphony of Lights) izlemek için de burası en ideal bölgelerden biridir.14 dk. süren gösteri Guinnes rekorlar kitabında da Dünyanın en büyük, kalıcı, ışık ve ses gösterisi olarak yer almış.

Star Ferry: Kowloon Yarımadası ile Hong Kong adası arasında İstanbul’daki vapurlara benzeyen feribot hattıdır. Özellikle sıcak havada, denizden gelen serin esinti ile yolculuk etmek ve şehrin her iki yakasını da fotoğraflamak keyifli olacaktır.


Kowloon Park: Bölgenin kuzeyinde kalan ve daha çok yerel halkı tarafından talep gören park, gayet rahatlatıcı ve dinlendirici. Özellikle sıcak havalarda biraz da olsun serinlemek için ideal yerlerden biri. Park ayrıca havuz dahil çeşitli aktiviteler de sunuyor.





Lantau Adası'nda gezilecek yerler;
Büyük Buda Heykeli (Big Buddha-Tian Tan Buddha) & Po Lin Manastırı: Nyong Ping köyünde bulunan manastır ve heykele Tung Chung bölgesinden muhteşem manzara eşliğinde teleferikle ulaşılıyor.Manastır 1924 yılında üç Budist tarafından küçük bir tapınak olarak kurulmuş. Daha sonra bazı yapılar ve Tian Tan isimli Büyük Buda heykeli ilave edilmiştir. Heykel 34 metre uzunluğu ve 250 ton ağılığı ile dünyadaki bronz, oturan ve bir bina dışında yer alan en büyük Buda olma özelliğine sahip. Nyong Ping köyüne, alt zemini cam veya düz kabinleri olan teleferikle 25 dakikada çıkılıyor. Turistik bir köy haline getirilmiş alanda dinlenip, sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. Kafe, restoran ve hediyelik eşya satan mağazalarda var. Heykelin olduğu yere ise biraz yürüyüp 268 tane basamak çıktıktan sonra ulaşılabiliyor. Hem güzel bir manzara hem de huzur sizi bekliyor. Teleferikteki uzun kuyruklardan kaçınmak için erken saatlerde gitmek ve mümkünse önceden web sayfalarından bilet almak faydalı olacaktır. Ayrıca balıkçı köylerine düzenlenen turları da gezinize ilave edebilirsiniz.
Hafta içi 10:00-18:00 saatleri arası, hafta sonu ve tatil günlerinde 09:00-18:30 saatleri arası açık.





DisneylandResort: Havaalanına yakın ve metro ile ulaşımın olduğu Disneyland, özellikle çocuklu aileler için ideal aktivitelerden biridir.

Hong Kong Adası'nda gezilecek yerler;

The Victoria Peak (Victoria Tepesi): Şehrin bütün ihtişamını gözler önüne seren tepeyeözellikle gün batımından önce çıkıp hem gündüzünü hem güneşin batışını, hem de gecesini görmek çok hoş olacaktır. Tepeye,1888 yılında hizmete açılmış tarihi tramway (The Peak Tram), otobüs veya taksi ile çıkmak mümkündür. Tramway ile çıkmayı düşünürseniz; özellikle hafta sonları ve akşamüzeri çıkışlarında uzun kuyruklara hazırlıklı olun. Kuyruklarda ise; kargaşa inanılmaz, omuz atmak, ittirmek gayet doğal sayılan davranışlar. Eğlence sizi bekliyor...
Tepede bulunan THE PEAK TOWER, deniz seviyesinden 396 metre yükselikte olup Hong Kong'un en şık mimari simgelerinden biridir. Kulede restoranlar, mağazalar ve Madam Tussauds Hong Kongmüzesi bulunmaktadır. Kulenin her katındaki teraslarından şehrin manzarası izlenebildiği gibi en tepesinde yer alan “THE SKY TERRACE 428” isimli gözlem terasından 360° izlemek daha da etkileyici olacaktır. Deniz seviyesinden 428 metre yükseklikteki teras şehrin muhteşem panoramik manzarasını sunmaktadır.
The Peak Tram:07:00-24:00 saatleri arası çalışıyor.
Madam Tussauds Müzesi:09:00-22:00 saatleri arası açık.
Sky Terrace 428: Hafta içi 10:00-23:00 saatleri arası, hafta sonu ve resmi tatillerde ise; 08:00-23:00 saatleri arası açık.



SOHO Bölgesi:Restoran, kafe ve barları ile oldukça canlı olan bölgede Batı mutfaklarının hemen hemen hepsini bulmak mümkün ve akşam yemeği için ideal yerlerden biridir.

Sheung Wan ve Batı Bölgesi: SOHO bölgesine yakın bölge Western market ile meşhurdur. Antika eşyaların ağırlıklı olduğu bölgede, Hong Kong'un en eski ve önemli tapınaklarından olan MAN MO TEMPLE'da ziyaret edilecek yerler arasındadır. Bu kutsal tapınak Sivil ve Asker tanrıçalarına adanmıştır.





Wan Chai Bölgesi: Özellikle İngiliz tarzı pubların ağırlıklı olduğu LOCK HARTsokağı; kafe, bar ve restoranların çeşitliliği ile bu bölgenin en hareketli caddesidir. Bu çeşitliliğin içinde canınız Türk yemekleri mi çekti? Tam yerindesiniz, İstanbul Restoran’ın bir şubesi de bu cadde üzerinde bulunmaktadır.

Zooloji ve Botanik Park: Dünyanın en eski hayvanat ve botanik merkezlerinden biridir. Binaların ve insanların arasında boğulduğunuzu hissettiğiniz an bu park dinlendirici gelecektir. Yüksek binaların arasında kalmış parkın girişi ücretsiz.


Hong Kong adasındaki limandan etrafındaki bazı adalara feribot seferleri var, günübirlik gezmek için tercih edilebilir.

Hong Kong'ta Çin Yeni Yıl Kutlamaları,Çin'den sonra en coşkulu kutlanan yerlerden biridir. Ay takvimine göre Ocak sonu veya Şubat başında kutlanır ve her yılı bir hayvan temsil eder. Bu dönemde şehir süslenir, gece geçit törenleri, havai fişek gösterileri, eğlenceler ve çeşitli spor etkinlikleri ile günlük hayat neredeyse durma noktasına gelir. Evler temizlenir; bu sayede geçen yılın kötülük, şansızlık, hastalıklarını dışarıya süpürdüklerine ve şans, sağlık gibi dilekler için evlerini hazırladıklarına inanırlar. Tapınaklar ibadet için 24 saat açıktır.Yeni yılın, yıl boyunca ailelerine ve kendilerine şans getirmesi için dua ederler. Aileler daha fazla birlikte zaman geçirir, arkadaşlar ziyaret edilir ve geleneksel yemekler ile Noel havasında kutlanır.

Diğer önemli etkinliklerinden biri de; Hong Kong Dragon Bot Festivalidir. Sha Tin'deki Shing Mun Nehri'nde yapılan Dragon Bot Yarışması'na her yıl birçok ülkeden yüzden fazla takım katılır. Eski Çin ritüeliHong Kong'da uluslararası modern bir spor haline dönüştürülmüştür. Mayıs sonu veya yazın başlarında yapılan yarışmalara dragon dansları ve havai fişek gösterileri eşlik eder.

meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

spacer kocaeli escort bursa escort bursa escort bursa escort seks hikayeleri gaziantep escort seks filmi izle etlik escort gaziantep escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti rus escort çankaya escort sincan escort etlik escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort etlik escort etimesgut escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com Escort escort escort escort travestileri travestileri altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51