Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Mart 2016, 21:54   #1
buse
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 06 Şubat 2015
Mesajlar: 7,475
Standart Ruh İkizinizi Seçerken

Seviyorsunuz, o da sizi sevdiğini söyledi. Her şey yolunda. Peki ya sonra?

Özellikle çiftler flört döneminde birbirlerine karşı dürüst olmalılar. Eğer kendinizi olduğunuzdan farklı gösterirseniz bu ilerleyen zamanlarda, özellikle evlilikten sonra anlaşmazlıkların tohumu olacaktır.

Sizi "gerçekten" seven kişi sizi her şeyinizle sevmelidir. Hani gönül dediğimiz şey de budur. Gönül bir kere sever ve sevdiyse ona inanmak ister.

İşte bu noktada dürüst olmak önemli. Araştırmalar evlilik öncesi birbirlerine karşı dürüst olmamış, kendini olduğundan farklı göstermiş çiftlerin evliliklerinin çok kısa sürede son bulduğunu gösteriyor.

Ancak özellikle kendimizi olduğundan farklı ve muhteşem göstermek çoğunlukla sevdiğimiz insanı kaybetmemek için bir savunma mekanizmasıdır. Çünkü karşımızdakine karşı beslediğimiz duygular o kadar yoğundur ki biz kendimizi ona dengi bulmadığımız olur. Bu sorgulamalar sonucu mükemmeliği ona yakıştırır, biz ise yalanlar söylemeye başlayabiliriz.

Evlilik öncesi ve evliliğin ilk birkaç ayı yani "cicim ayları" sendromu diyebileceğimiz bu dönemin en belirgin özelliği çiftlerin birbirine karşı aslında olmadığı gibi davranmasıdır. Bunda temel amaç sevgiliyi elde etmek de olabilir. İşte bu nedenle "Sen böyle değildin, benim sevdiğim insan sen değilsin" demek istemiyorsak karşımızdaki insana olduğumuz gibi görünmeliyiz.

Kısaca Mevlana'nın dediği gibi: "Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol."
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla