Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Eylül 2018, 00:20   #1
buse
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 06 Şubat 2015
Mesajlar: 7,475
Standart Sizi Öldürebilecek 3 Hayvan




Böcekler örümcekler veya diğer eklembacaklılar insanlardan daha fazla sayıdadırlar.Neyse ki, çok azı zarar verebilir. Çoğu bize bazı yönlerden faydalılardır.
Pireler

Kuzey Amerika’daki evcil hayvanlarda yaygın olarak bulunan tür olan Kedi pireleri ( Ctenocephalides felis ) ısırıklarıyla allerjik reaksiyonlara neden olabilir ve zaman zaman hastalıkları insanlara iletebilir. Yine de, kedi pireleri endişe nedeni değildir.
Öte yandan oryantal fare pireleri ( Xenopsylla cheopis ), veba için rezil taşıyıcılardır. Rat pireleri, Yersinia pestis bakterilerini taşımaktadır ve bu da Avrupa’da 25 milyon kişiyi öldüren ortaçağa ait bir pandemiye neden olmuştu. Modern sağlık uygulamaları bu konuda önlemler almışlardır.
Günümüzde bit yoluyla bulaşan veba enfeksiyonları nadiren olsa da insanlar her yıl hala vebadan ölmektedir. Antibiyotikler mevcut olsa bile, ABD’deki vefalı vakaların yaklaşık% 16’sı ölümcüldür. 2015’teki 5 aylık bir süre boyunca, CDC, ABD’de üç ölüm dahil olmak üzere 11 insan ölüm vakasını değerlendirdi. Veba nakli pireleri, çoğunlukla batı eyaletlerinde bulunur ve kemirgen ortamına yakın faaliyetlerde bulunan herkes fare pireli ile teması önlemek için önlem almalıdır.

Sivrisinekler
Sivrisinek kaynaklı hastalıklar her yıl dünya çapında bir milyondan fazla kişiyi öldürür. Amerikan Sivrisinek Kontrol Derneği, sivrisineklerin taşıdığı ölümcül hastalıklardan sadece bir tanesi olan her santigratte 40 saniyede bir çocuğu öldürdüğünü belirtiyor. Sivrisinek, dang humması ateşinden sarı hummaya kadar her şeyi taşır ve atları ve evcil hayvanları etkileyen parazitleri bulaştırır.
ABD sakinleri sıtma ya da sarı humma konusunda endişe etmemelidirler, ancak Kuzey Amerika’daki sivrisinekler ölümle sonuçlanabilecek virüsleri bulaştırmaktadır.CDC, 36,000’in üzerinde bildirilen Batı Nil virüsü vakası olduğunu ve bunlardan 1,500’unun ölümle sonuçlandığını bildirdi. Karayipler’deki ABD topraklarında yaklaşık 600 Zika virüsü vakası bildirildi.
Keneler

Sivrisinekler gibi, keneler de insan hastalıklarına neden olan patojenler gönderir ve bazıları ölümcül olabilir. Kene kaynaklı hastalıklar teşhis ve tedavi etmek zor olabilir. Kene ısırığı genellikle fark edilmeden geçmekte ve kene ile ilgili hastalıkların başlangıçtaki başlangıç ​​semptomları grib gibi diğer yaygın hastalıkları taklit etmektedir.
Kene ısırığının neden olduğu hastalıklar şunlardır: anaplasmosis, babesiosis, Borrellia enfeksiyonları, Colorado kene humması, Erlichiosis, Heartland virüsü, Lyme hastalığı, Powassan hastalığı, rickettsiosis, Rocky Dağı lekeli ateş, Güney kene ilişkili döküntü hastalığı, tickborne relaps ateş ve tularemi.
Lyme hastalığı kalp krizine benzer kardiyak semptomlara, bazen ölümle sonuçlanabilir. ABD’de, Powassan virüsü enfeksiyonlarının sonucu olarak 2006 yılından beri sekiz kişi öldü. CDC, Ehrlichiosis enfeksiyon oranlarını izlemeye başladığından ölüm oranı, her yıl bildirilen tüm vakaların% 1-3’ü arasında değişti. Bölgenizde hangi kelgelerin yaşadığını, hangi hastalıkları taşıyabileceğini ve ölümcül olmasa bile ciddi bir hastalığa neden olabilecek bir ısırık ısırmasını önlemenin ne olduğunu bildiğinizden emin olun.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla