Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Eylül 2018, 17:21   #1
buse
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 06 Şubat 2015
Mesajlar: 7,475
Standart Temel Hayvan Grupları




Hayvanları grublara ayıran şeyler sistemleri,organizmaları,üreme şekilleridir.Bu yazıda 6 farklı hayvan grupları göreceksiniz.
Omurgasızlar
Bir milyar yıl öncesine kadar evrimleşen ilk hayvanlardır.Omurga ve iç iskeletlerinin yoktur.Basit anatomileri ve davranışları vardır.Tüm hayvan türlerinin yüzde 90’ından fazlasını omurgasızlar oluşturur.Bu hayvanlardan bazıları deniz yıldızları, deniz kestaneleri, solucanlar, süngerler, denizanası , ıstakozlar, yengeçler, böcekler, örümcekler, salyangozlar,ahtapotlar, istiridyeler ve kalamardır.
Balıklar
Dünya üzerindeki ilk gerçek omurgalı balıklar 500 milyon yıl önce omurgasız atalarından evrimleşti ve o zamandan beri dünya okyanuslarına, göllerine ve nehirlerine hâkim oldular. Üç ana balık türü vardır: kemikli balık (ton balığı ve somon gibi bilinen türleri içerir); kıkırdaklı balıklar (köpekbalıkları, ışınları ve patenleri içerir); ve çenesiz balıklar (tamamen balık yumurtası ve lampreylerden oluşan küçük bir tür). Balıklar solungaçlarını kullanarak nefes alırlar.
Amfibiler (İki Yaşamlılar)
İlk amfibiler 400 milyon yıl önce kendi tetrapod atalarından evrimleştiklerinde, yeryüzündeki baskın omurgalılar haline geldi.Bu türde ki bazı hayvanlar kurbağalar, semenderler ve caecililerdir.Hem suda hemde karada yaşayabiliyen canlılardır.Günümüzde tehlike altındadırlar.
Sürüngenler
Sürüngenler , amfibiler gibi, karasal hayvanların oldukça küçük bir kısmını oluştururlar .Ataları dinozorlardır.Dört yemel sürüngen vardır;timsahlar, kaplumbağalar,kertenkeleler ve yılanlardır.Pullu bir deriye sahiptirler.
Kuşlar
Kuşlarında dinozorlardan evrimleştiği düşünülmektedir.Sıcakkanlı varlıklardır.10.000 civarında kuş türü vardır.Küçük , şarkı söyleyen kuşlar olduğu gibi yırtıcı kuşlar da vardır.Kuşların hafif ama çok sağlam bir iskelet yapısı vardır.Dişleri yoktur,gagaları vardır.Yavrularıyla ilgilenirler.
Memeliler
Bizim de içinde bulunduğumuz türdür.Aslında memeliler en az çeşitlilik gösteren hayvan türüdür.5.000 tür vardır.Sıcakkanlı varlıklardır.Yavrularını sütle beslerler.Her kıta da ve her okyanusta bulunurlar ve küçük yaban arısından büyük mavi balinalara kadar geniş bir yelpazede bulunurlar.Kafatasıları çok sağlam varlıklardır.Büyük gruplar halinde yaşarlar .
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla