Go Back   KeyifVakti.NET > Aşk Forum, Sevgi Forumları > Aşk & Sevgi
Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 08 Şubat 2015, 23:46   #1
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 06 Şubat 2015
Mesajlar: 7,475
Standart Kaçınmanız gereken aşk hataları



Hayatınızla ilgili detayları açıklamak
Eski ilişkileriniz veya anneniz ile ilgili detayları kesinlikle hemen paylaşmamalısınız.
Nasıl engelleyebiliriz: Konuşmadan önce düşünürseniz, ağzınızdan çıkacak kelimeleri kontrol edebilirsiniz. Geçmişiniz ile ilgili bir konuyu gündeme getirmeden önce, bunu duyacak birinin ne hissedeceğini düşünmenizi öneriyor psikologlar. Eğer bırakacağınız etki kulağınıza hoş geliyorsa, o zaman durmayın söyleyin, ama değilse o zaman susmayı tercih edin.
Komutan rolüne bürünmek
Tanıdık geldi mi? Geçmişte hepimiz bir dönem nereye gidileceğini, kimlerle görüşüleceğini, hangi filmin seyredileceğini söyleyen bu role bürünmedik mi?
Neden yapıyoruz: Uzmanlar, birçok kadının kendilerini korumak amacıyla kontrolü ellerinde tutmayı istediklerini söylüyor. 28 yaşındaki mimar Zeynep, bu konuda tecrübesini paylaşıyor: "Erkek arkadaşımla ayrıldığımızda, hareketlerimin çok anaç olduğunu söyledi. Kalbimdeki acıyı dindirmek çok uzun vaktimi aldı ama sonunda bu şekilde davranmamın asıl nedeninin kırılmaktan korkmam olduğunu anladım. Her zaman kontrol bendeydi ve ilk başlarda karar almak zorunda olmamanın onun hoşuna gittiğini düşünmüştüm. Ama şimdi görüyorum ki, aslında kendisini güçsüz hissetmesine neden olmuşum.
Neden yapmamalıyız: Tarihte gördüğümüz örnekler bize tüm diktatörlerin sonlarının pek de parlak olmadığını gösteriyor, çünkü etraflarındaki kişiler kendilerine sürekli ne yapmaları gerektiğinin söylenmesinden bıkıyorlar, ilişkilerde de aynı durum söz konusu; insanlar sürekli kendilerine ne yapmaları gerektiğinin söylenmesinden sıkılıyorlar. Hiç kimse bir ilişkide kendini güçsüz taraf olarak görmek istemez, çünkü ilişkilerin aslında her iki taraf için de eşitlik sağlaması gerekir.
Nasıl engelleyebiliriz: insanlara güvenmek her zaman çok da kolay değildir, ancak bazı durumlarda bunu yapmaya mecbur olursunuz. Baskı yapmayın, sevgilinizi kendi kararınıza uymaya zorlamaktansa ikinizi de ilgilendiren konularda birlikte karar almaya çalışın. Erkek arkadaşınız, karar vermesi için sunacağınız bu fırsattan mutluluk duyacaktır.
Anlık zevklere odaklı bir dünyada, birçok kadının ve erkeğin mutluluğa ve başarıya giden yolun cinsellikten geçtiğini düşünmesi normal. Başka açıdan bakıldığında da fiziksel olarak kadınlar, erkekler kadar güçlü olmasalar da, cinsellik söz konusu olduğunda daha kuvvetli konuma geçiyorlar ve istediklerini elde etmek için zaman zaman cinsel çekiciliklerini kullanıyorlar.
Neden yapmamalıyız: Karşıdaki kişiyi cinsel cazibe ile kontrol etmenin etik boyutu yıllarca konuşulabilecek bir konu. Öte yandan bir gerçeği unutmamanız gerekir: Bir erkeğin kendini manipüle eden bir kadına saygı duyması oldukça zordur.
Nasıl engelleyebiliriz: Erkek arkadaşınızla yatağa giderken nedenlerinizi gözden geçirin. Gerçekten onu istediğiniz için mi yoksa farklı bir beklentiniz olduğu için mi bunu yapıyorsunuz? Eğer verdiğiniz cevaplar alarm zillerini çaldırıyorsa, muhtemelen bunu yapmamanız gerekiyordur. Bir adım geri çekilip gerçekten ne istediğinizi ona nasıl aktarmanız gerektiğini düşünün.
Her şeyi bir trajediye çevirmek
İlişkide bir süre sonra kadın "Artık beni sevmiyorsun, yaptığım fedakarlıkları görmüyorsun" diye söylenmeye baslar, sevgilisini terk etmekle tehdit eder, erkek değişeceğine söz verir, ona ne kadar çok değer verdiğini söyler, sonunda öpüşür ve barışırlar. Peki, bilin bakalım aslında durum nedir? Aslında, erkek kendini hala karşısındakine adamamıştır, sadece tıpkı mızmızlanan bir çocuğa davranır gibi, onu sakinleştirecek şeyleri söylemiştir.
Neden yapamalıyız: Aslında karşılıklı yapılan şey birbirine yalan söylemektir ve bu durum her iki tarafın da duygusal anlamda tükenmesine sebep olacaktır. Yüksek seviyede yaşanan duygusal krizlerin sonucunda bir süre sonra erkek bu durumdan yorularak ilişkiyi sonlandırıyor. Bu durumda kadın ya o güne kadar savurduğu tehditleri yerine getirecektir ya da sonunda söz konusu tehditlerin boş laflardan ibaret olduğu ortaya çıkacak ve güvenilirliğini yitirecektir. Bu senaryoda en çok zarar gören ilişkinin kendisidir.
Nasıl engelleyebiliriz: Hem kendinize hem de partnerinize karşı dürüst olmalısınız. Aslında söylemek istediğiniz şey "Kendimi güvende hissetmiyorum" iken bunun yerine "Beni sevmiyorsun" demeyin, ilişkinizden ve erkek arkadaşınızdan ne istediğinizi bilin ve bunu doğru şekilde dile getirebilmek için kendinizi geliştirin.
Hemen hayatının içine almak
Burada duygusal olarak birini hayatınızın içine almaktan daha çok, ilişkinin çok başlarındayken ev anahtarlarını, kredi kartlarım, elektronik posta şifrelerini paylaşmaktan bahsediyoruz.
Neden yapmamalıyız: Bu tür davranışlar sizi bir kurban konumuna sokabilir, işlerin umduğunuz gibi gelişmemesi halinde, hayatınızdaki her gizli noktaya hatta evinize bile ulaşabilen biri ile baş başa kalabilirsiniz. Güven, sadece bir hareketle elde edilemez, zaman içinde kazanılır.
Nasıl engelleyebiliriz: Sevgilisini hayatının içine çok çabuk alan kişilere, kendilerine bir zaman tablosu düzenlemelerini öneriyoruz. Sevgilinize ev anahtarınızı ilişkinizin üç ayı ya da size göre uygun bir süre neyse, o kadar zaman dolduktan sonra vereceğiniz konusunda karar alın ve uygulayın. Kim bilebilir ki; belki üç ayın sonunda bu kişiyi evinizde görmek bile istemediğinizi düşünüyor olabilirsiniz.
Hemen planlar yapmak
Rüyalarındaki evi, çocuklarının adlarını, bir sonraki haftanın planlarını yapmaya başlayan kadınlar genelde, bu planlara o kadar odaklanırlar ki bu yüzden ilişkilerinin o andaki keyfini ve mutluluğunu yasayamazlar.
Neden yapmamalıyız: Çünkü hayat çok kısa! Gelecekle ilgili plan yapmak önemlidir ama ilişkinizin bugünkü durumunun da keyfini yaşayabilmeniz gerekir. 21 yaşındaki Ebru, "Her hafta sonu erkek arkadaşımla ne yapacağımızı planlardım ve herhangi bir sebeple bunlar bozulursa büyük hayal kırıklığı yaşardım" diyor. Ve sonunda bir gün, erkek arkadaşı Ebru'ya, eğer bu durumu değiştirmezse birlikte bir geleceklerinin olamayacağını söyleyivermiş.
Nasıl engelleyebiliriz: Ebru ve erkek arkadaşı, planlı halta sonu programlarının sayısını azaltarak ilişkilerini kurtarabilmişler. "Ayda sadece bir hafta sonu için plan yapmam ve bunun haricindeki günleri doğal akışında yasamamız konusunda hemfikir olduk. Sonunda huzurlu yaşamayı ve de erkek arkadaşımla birlikle zaman geçirmekten keyif almayı öğrendim" diyor Ebru.
Uzmanlara göre, ilişkide tacize uğrayan kadın, yaşadıklarının başarısızlık olarak değerlendirilmesinden korkarak yardım arayışına girmiyor ve bu özgüven eksikliğini kullanan partner, durumu kontrol altına alıyor. Ayrıca gördükleri muamelenin daha da kötüleşmesinden çekinen bazı kadınlar da sessiz kalmayı tercih edebiliyor.
Neden yapmamalıyız: Böyle bir ilişki içerisinde kalmanın hayati tehlikeleri var. Eşine tacizde bulunan erkekler nadiren sözlü tacizle sınırlı kalıyorlar, genelde taciz çok çabuk fiziksel boyuta taşınabiliyor.
Nasıl engelleyebiliriz: Tacizden mağdur olmak kadının suçu değildir. Eğer aksini düşünürseniz, çaresiz hissedebilirsiniz. Unutmayın etrafınızda sizi seven ve yardım, edebilecek aileniz, arkadaşlarınız var, buna ek olarak kadınlara destek olmak için kurulmuş birçok sivil toplum örgütü mevcut.
Onun kurtarıcısı olmayı stemek
Kadınlar birlikte oldukları insanın sorunlarını - ki bu ister günde iki paket sigara içmek olsun, ister kumar olsun - sona erdirecek tek insan olmayı istemeye eğilimlidirler.
Neden yapmamalıyız: Birçok kadının erkek arkadaşları ile ilgili konuları düzeltmek için verdikleri çaba, aslında, onlara göre doğru gitmeyen bir ilişkiyi sürdürebilme çabasıdır. 25 yaşındaki Elif, "Eski erkek arkadaşımla birlikteyken, kusurlarının düzeltilebilir olduğunu düşünüyordum. Aslında içten içe onun bana uygun olmadığı düşüncesinden kaçıyordum" diye anlatıyor.
Nasıl engelleyebiliriz: Sevgilinizin bir sorununa çare bulmaya çalışmanın yararı yok, ama buna direniyorsa ya onu olduğu gibi kabul etmelisiniz ya da kendinize yeni bir yol çizmelisiniz. Eğer gerçekten yardıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız onun bir terapiste başvurmasını sağlamak, yapabileceğiniz en büyük iyilik olacaktır.
Borç vermek ve hediyeler almak
Erkek arkadaşınıza hediyeler almak veya ona borç para vermek sizin cömertliğinizi göstermez.
Neden yapmamalıyız: Abartılı hediyeler aslında ciddi duygusal sorunları maskeler, ilişkinizden hediye paketlerini kaldırdığınızda, aranızdaki gerçek sorunların neler olduğunu görebilirsiniz. Nasıl engelleyebiliriz: Bunu neden yaptığınızı kendinize sorun, hediye alışverişine çıktığınızda aslında unutmak istediğiniz bazı önemli konular mı oluyor? Duymak hoş gelmeyebilir ama erkek arkadaşınız sizden para istiyorsa dikkatli olun. Neden paraya ihtiyacı olduğunu ve neden bunu sizden istediğini anlamaya çalısın.
İlişkinin sizi mutlu etmesini beklemek
Birçok kadın bir ilişkiye başladıklarında her şeyin yerine oturacağını ümit eder. Ama ne yazık ki gerçekte bu isler böyle yürümüyor.
Neden yapmamalıyız: Bu tip beklentiler gerçekçi değildir, gerçekleşmemeleri durumunda hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.
Nasıl engelleyebiliriz: Karşılıklı olarak beklentilerinizi ve ne kadar gerçekçi olduklarını konuşun. Başka arkadaşlarınıza ve farklı İlgi alanlarınıza da vakit ayırın, kendi dünyanıza sahip çıkın.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

spacer kocaeli escort bursa escort bursa escort bursa escort seks hikayeleri seks filmi izle etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti rus escort çankaya escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan sincan escort antalya rus escort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51