Go Back   KeyifVakti.NET > Genel Forum, Genel Bölümler > Erkeklere Özel Forum
Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 22 Şubat 2015, 02:46   #1
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 01 Şubat 2015
Mesajlar: 6,382
Standart Babanın Hamileliği

Evet, yanlış okumadınız. Erkekler de kadınlar gibi hamile kalabiliyor. Nasıl mı? Çünkü ´hamilelik´ sadece vücut da değil, beyinde de yaşanıyor! Bu nedenle erkekler de eşleri gibi heyecanlanıyor ve endişeleniyorlar. Babanın çocukla ilgili düşünceleri anneden pek bir farklılık göstermiyor. Buna rağmen ´hamile´ erkekler kadınların tam aksine daha rahat görünüyorlar. Gerçekten öyleler mi? Yanıtı bu yazımızda...

Hamilelik sırasında kadın hemen fiziksel, hem ruhsal değişimler geçiriyor. Hiç kuşku yok ki bir kadının en özel zamanı gebelik dönemi. Bu süreçte kadınlar ise eşlerinden ´sonsuz´ bir anlayış bekliyorlar. Duygularını ve isteklerini gözlerinden okumalarını, bir dediklerini iki yapmamalarını doğal olarak görüyorlar. İşte bu noktada bazı erkekler ise kaçıp gitmek istiyor. Böylece çocuklarını sevinç ve mutlulukla beklemek varken, aniden ortaya küçük küçük olaylardan kaynaklanan kavgalar ve tartışmalar çıkıyor. Kadın agresif, hassas ve tam bir sinir küpü gibi ortada dolaşıyor. Ve erkek sonsuz çabalarına rağmen bir türlü karısına ´ulaşamıyor´. Yardım etmeye çalışmaları ve ılımlı yaklaşımlarını dahi kadın ters bir tepkiyle yanıtlıyor. Erkek neyi yanlış yaptığını bilmeden suçluluk duygularına kapılıyor. Burada sözümüz anne adaylarına: Unutmayın ki eşiniz de en az sizin beklediğiniz kadar anlayış bekliyor!

Tabii erkeklere de önerimiz var. Ne mi? Erkeğin en büyük sorunu dışlanmak ve ilgisizlik olduğu için hamileliğe farklı açılardan bakmak ilişkiye heyecan katıyor. Karınızın en stresli olduğu günde mesela bir video kamerası alın ve karınızın o ´ koskocaman´ göbeğini farklı açılardan çekin! Bu sinirli karınızı dahi neşelendirecektir.

Nasıl bir baba olmalıyım?
Anne de, baba da hamilelik dönemi ve doğum sonrasında kendi çocukluklarına bir bakıma yeniden yaşıyorlar. Eğer sevgi dolu bir baba örneği varsa kişinin önünde, yeni baba da daha sevgi dolu oluyor. Günümüzde ise boşanmalara o kadar sık rastlanıyor, birçok erkek çocuğu babasız büyüyor. O an işte yeni baba adayları bir geri adım atıyor ve acı veren duygular ön plana çıkıyor. Ve çoğu daha iyi bir baba olmaya karar veriyor.

Çocuk sağlıklı olacak mı?
Anne karnında çocuğu taşırken onun gelişimini adım adım hissediyor. Olaya karşıdan bakan babayı ise birçok düşünce meşgul ediyor: ´ Çocuk sağlıklı olacak mı?´ gibi. Böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında ise bunu kaldırmayacaklarını düşünüyorlar. Ve mutlaka karılarının sıkı kontrollerden geçmelerini şart koşuyorlar. Kadınların çoğu kez bu olaya bozuluyor ve kocalarını kınıyor.

Baba olmak...
Çoğu baba eşlerini doktora arada sırada götürürken, kimisi ultrasonu hiç bir zaman kaçırmıyor. Ve bebeğin hareketleri ve görüntüsü karşısında dona kalıyor. Çocuğun çarpan kalbini ve parmaklarını teker teker inceliyor, bunları yaparken de inanılmaz heyecanlanıyorlar. Ve o andan itibaren kendilerini baba gibi hissetmeye başlıyorlar.
Tüm babalar çocuklarını ilk gördüklerinde ve ona ilk dokunduklarında içten içe inanılmaz bir heyecan duyuyorlar. Anneler ise her zaman yakınlarında olan ve çocuklarına sonsuz sevgi veren babaya ihtiyaç duyuyorlar. Peki fazla mı bekliyorlar? Kesinlikle hayır, çünkü bu dönemlerde anne ve çocuk özellikle sevgiye ihtiyaç duyuyor. Anneler babaların ilgisinden ve katılımlarından memnun görünüyor.

HAMİLE BABANIN İLK ÜÇ AYI
Tebrikler, eşiniz hamile ve dolayısıyla siz de …Bebeğiniz rahim içindeki yaşamına başlıyor. Bebeğinizin ihtiyaç duyduğu bütün himaye ve beslenme eşinizin karnında gerçekleşiyor. Baba olma ve babalığa geçişfikri sizi yavaşça sarmaya başlıyor.

Baba olacaksınız, Vav, inanılmaz, müthiş….

İlk üç aylık devre boyunca nelerin gerçekleşmesini umarsınız?
Çoğu erkekler hamilelikten haberdar olduklarında olumlu tepki verirler. Fakat aynı zamanda şüpheleri ve şaşkınlıkları da olabilir. Plansız bir hamilelik kararsızlıkduygusu ile başlayabilir. Hamileliğin; babaları, hem korku hem de umut duygularıyla aynı anda etkilediği görülür. Bu süre boyunca duygularınızı anlamaya çalışmanız,rolünüzün erkeklikten babalığa doğru gelişimini görmeye başlamanıza yardımcı olabilir. Eşinizin sağlığı hakkındaki korkularınız, mali durumunuz ve nasıl bir babaolacağınızla ilgili endişeleriniz ilk üç aylık devrede görülen yaygın endişelerdir. İlk birkaç ayda eşinizin vücudu sabah rahatsızlıkları, uykusuzluk, yorgunluk, bulantı,kusma ve yeme alışkanlıklarındaki değişmeleri tecrübe eder ve kendini hamileliğin bu yeni şartlarına göre ayarlar. Bütün bu belirtiler normal olmasına rağmen eşiniziböyle rahatsız görmeye alışamayabilirsiniz. Ona nasıl yardım edebileceğinizi merak ediyor olmalısınız.
Çoğu hamile baba, bir bebek sahibi olmanın mali durumlarını nasıl etkileyeceği konusunda endişe duyar. Eğer hem siz hem de eşiniz çalışıyorduysa bir süre içineşinizin çalışamayacak olmasının yaratacağı gelir değişikliğinin sizi nasıl etkileyeceğini düşünmeye başlayabilirsiniz. Buna bağlı olarak büyük bir ev, yeni bir arabaihtiyacı ve bebeğin gelişiyle ne çeşit yeni harcamaların gerekeceği de hamileliğin ilk dönemlerindeki yaygın endişelerdir.

first2

Sonuç olarak; birçok hamile baba nasıl bir baba olacağını düşünür ve kaygılanır. Düşünmeye siz doğduğunuzda bunun babanız için nasıl bir şey olduğunu hayal ederekbaşlayabilirsiniz. O, baba olduğunda nasıl hazırlıklar yapmıştı. Düşünün, bir baba adayı olarak babanızın sahip olmadığı hangi fırsatlara sahipsiniz?
Bütün bu yeni endişeler bir yıldan daha az bir sürede baba olacağını keşfeden biri için normal duygulardır. Toplumumuzda hamilelik kadına mal edilmiştir, babanın hamileliği için, bu süreci kolaylaştırıcı etkenler yoktur. Hatta hamile babaların bu süreç boyunca rollerinin veihtiyaçlarının ne olduğundan emin bile değiliz. Tecrübeler gösteriyorki; yakında baba olmayı bekleyenler kendilerini ailelerinin içinde, daha sorumlu düşünüyorlar. Eşlerinin doktor ziyaretlerine eşlik etmek, diğer babalarla konuşmak, babalık hakkında kitaplar okumak onların babalığa geçişte başvurduğu bazı yollar.
Size hamile babaların ilk üç aylık devre boyunca ihtiyaç duyacakları bir kaç tavsiye sunmak istiyoruz;

Eşiniz için;
• Çocuk sahibi olmanın onda yarattığı korku ve endişeleri, çocuğunuzla ilgili umutlarını,hayallerini onunla konuşun, paylaşın.
• birlikte düzenli zamanaralıklarıyla yürüyüşler yapın.

Kendiniz için;
• Hamile olmakla ilgili haberleri paylaşmak isteyeceğiniz arkadaşlar seçin.
• Kendinize babalıkla ilgili kitaplar alın.
• Baba olma duygusunu benimsemek için kendinize zaman tanıyın, hislerinizi doğru tartın.


HAMİLE BABANIN İKİNCİ ÜÇ AYI
İkinci üç aylık devrede ultrasonda bebeğinizi görmeniz mümkün ve kalp atışlarını duyma şansınız olacaktır. Bu tür deneyimler bebek sahibi olma fikrinin gözünüzdekigerçekliğini artıracaktır. Gerçekten bir bebeğimiz olacak!
Toplumumuzda, erkeği duygusal paylaşım ve katkılarından çok maddi katkılarıyla değerlendirme eğilimi vardır. Hamile babaların bir çoğunun odak noktasının aşırıpara ve mali güvenlik sağlama yönünde olmasından dolayı bu anlaşılabilir bir yaklaşım. Doğmamış çocuğu ve eşi içinsorumluluğunu, koruyucu gücünü ifade eden birerkeklik ispatlama yolu olarak da kabul edilebilir. Bir çocuğunuzun olmasının mali durumunuzda yapacağı değişimi düşünmeye başlamak olağandır fakat bu para olayızihninizi fazla meşgul ederse daha derin bir şey sizi rahatsız edebilir. Bütün sorumluluğunuzun paraya yönelik olduğunu düşünürseniz, daha derinlerde rahatsız edicisonuçlar doğar. Belli bir perspektifle, mali durumunuzla ilgili konuları eşinizle görüşmeniz bu devrede önemlidir. Böyle hassas bir mevzuda ufacık bir hoşgörü hemhamilelikte hem de babalıkta yararlı, gelişme sağlayıcı bir hünerdir. Çoğu baba ikinci devre boyunca cinsel yaşamlarında değişme olduğunu söyler. Her hamile anne vücudunda oluşan hormonal değişmeleri farklı cevaplar. Bazıkadınlar için hamileliğin cinsel istekleri yoğunlaştırırken bazıları için de azalttığı görülür. Bir baba olarak ikinci üç aylık devrede eşinizin hormonlarının vücudundayaptığı değişikliğe göre oluşan isteklerini görebilmeniz önemlidir.

second2

Hamileliğin bu aşamasında ilişkinizin eşinizi nasıl etkilediğiyle ilgili olarak düşünmeyebaşlamalısınız. Değiştiğini kabul ettiğiniz alışkanlıklarınızın nasıl alışkanlıklarolduğunu farkedebilirsiniz. Çiftler sık sık yemek vakitleri, eğlence, ev işleri gibi temel alışkanlıkları paylaşır. Basit bir alışkanlık; eşinizin sabah rahatsızlıkları varsa birPazar sabahı kahvaltısı uzun sürmeyebilir. Hafta sonu akşamları dışarı çıkmaktan hoşlanırdıysanız ve şimdi o kendini yorgun hissediyorsa bunu nasıl karşılayacaksınız?Her çift bu değişimleri farklı yaşar. Deneyin ve eşinize ilişkinizin bu şekilde devam etmesinden dolayı hislerinizin değişmesinden bahsedin. Deneyin ve mutluluk,suçluluk, beklentiler, kararsızlık ve hayal kırıklığı gibi yaşamınızda şu anda devam eden hisleri birbirinizle paylaşın, birbirinize karşı anlayışlı olun. Hamileliğin budöneminde destekleyici ve pozitif bir ilişki içinde olun ve eşinizle açık iletişim kurun.

Hamileliğin ikinci üç aylık devresinde hamile babalar için birkaç tavsiyeyi paylaşmak istiyoruz:

Eşiniz için;
• evinizdeki işlerin çoğunu üzerinize almaya başlayın.
• Eşinize müthiş bir anne olacağını anlatın.
• onunla hamile olmanın pozitif ve negatif yönlerindenbahsedin.

Kendiniz için;
• iki yeni babayla baba olarak kendilerini nasıl hissettikleri hakkında görüşün.
• Mümkünse; babanıza siz doğduğunuzda kendisini nasıl hissettiğinisorun.
• baba adayı olma hakkında anlatacaklarınızı dinleyecek bir arkadaşınızla yürüyüşe çıkın.


HAMİLE BABANIN ÜÇÜNCÜ ÜÇ AYI
Hamileliğin son üç ayı başladı. 90 gün içinde siz ve eşiniz bebeğinize kavuşacaksınız. Eşinizin vücudu son ayarlamalarını yapıyor ve bebeğiniz doğum için hazırlıklarınabaşlıyor. Bebeğiniz dünyaya geldiği zaman içine düşeceğiniz yeni duygu seline karşı hamile bir baba olarak hazırlanmalısınız. Belki baba olmanın ne gibi bir şeyolduğunu iyiden iyiye merak etmeye başladınız. Bir baba olarak yeni rolünün sizden beklentileri nelerdir? Babanızın babalığa model olduğunu düşünmek kendinizibaba olarak görmenize uymayabilir. Babalık önemli ölçüde kuşaktankuşağa değişir. Hatta yirmi yıl önceki sosyal ve toplumsal babalık beklentileri günümüzdenoldukça farklıdır. Babalık ve ebeveynlik sabit roller değildir. Babaların rolleri her aileninihtiyaçlarına ve yaşamlarına göre zaman içinde toplum tarafından etkilenir. Kendi babanızı ve onun babalığını düşünmeye başlamak sizi daha rahat duygulara itecektir. Babanızın en çok neyinden hoşlanırdınız? Siz neyi farklı yapacaksınız? Buson devre, doğum üzeri ya da doğumdan sonra yapmak istediğiniz ayarlamalar ve iş ilişkilerini yeniden gözden geçirmeniz için uygun bir zamandasınız. Planlarınızdakendinize esnek davranmanız gerektiğini hatırlayın. Hiç kimse bebekleri doğduğunda tam olarak ne olacağını bilemez. Ve en iyi yapılmış planlar bile sıkça bebeğindoğumundan önce dikkate alınmayan duygular ve şartlar sebebiyle yeni ayarlamalar gerektirir. Doğum öncesi dersler almak doğum için kendini hazır hissetmenizisağlamanın bir yoludur. Daha önemlisi, dersleri eşinizle birlikte alırsanız, bir çift olarak doğum tecrübesini paylaşmaya daha kolay hazırlanabilirsiniz. Doğumda sizinrolünüz ne olacak? Eşinizin sizden beklentileri nelerdir? Neye ihtiyacınız olduğu konusunu hesaba katıyor musunuz? Dersler doğum sürecinin safhalarını anlamanızı vedoğum olayında sizden neler beklendiğini öğrenmenizi sağlayacaktır. Son devrede eşinizin vücudundaki fiziksel değişmeler yoğunlaşacaktır. Aynı zamanda bu fizikseldeğişmeler, onun psikolojik durumunu da etkileyecektir. Erkekler olarak, onların vücutları ile bizimkiler paralel değildir, hamilelik boyunca onların hormonları çokfarklı çalışır. İkinci devrede yaşadığı heyecan, bebeğin vücudunda ağırlaştığı son devrede aynı şekilde hissedeceğinin garantisi değildir. Onlar vücutlarının kontrolünükaybettiklerini düşünürler ve bu çok korkunç bir tecrübe olabilir. Son ayı boyunca eşinizin sıkıntılarının arttığını ve daha çok yardıma ihtiyacı olduğunu hissedebilirsiniz.Sorun değil endişelenmeyin, çiftler her ne kadar her şeyi mükemmel hazırlamak için çabalasa da muhakkak ufak eksikler olacaktır. Birbirinize karşı sabırlı olun! Açıkiletişimin gerekliliğini unutmayın. Eğer işte ve bebeğin gelişi için hazırlıklarda üzerinizde çok fazla sorumluluk olduğunu düşünüyorsanız bunu eşinizle paylaşın. Birbirinizedestek için tam zamanıdır. Diğer babaların tecrübelerini gözden geçirin. Arkadaşlar, aile, doğum öncesi sınıfınızdaki babalar, birlikte çalıştığınız diğer babalar sizedestek kaynağı olacaktır.

Şimdi size son üç aylık devrede hamile babalar için birkaç tavsiye sunmak istiyoruz;

Eşiniz için;
• eğer mümkünse eşinizle birlikte bebeğinizin yatağını hazırlayın, mobilyalarını, extra öğün hazırlıklarını, evin bebek için hazırlanmasını…
• doğum hakkında alacağınız en az iki filmi birlikte seyredin.
• ona doğumda yanında olacağınızı bilmesi gerektiğini söyleyin.
• Doğumun yapılacağı yeri gezin.

Kendiniz için;
• doğumu planlamaya başlayın. Doğum ve sonrası için çalışma saatlerinizi kontrol edin, uykusuz geçecek geceler için hazırlıklıolun!, gerekli uygulamaları yapın.
• İki yeni baba ile bebeklerinin doğumu ile ilgili tecrübeleri hakkında konuşun.
• doğuma hazırlık sınıfınızdaki babalarla görüşün.
eg24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

spacer kocaeli escort bursa escort bursa escort bursa escort seks hikayeleri seks filmi izle etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti rus escort çankaya escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan sincan escort antalya rus escort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51