Alt 13 Nisan 2015, 19:34   #1
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart “Biz de Varız!”




İstanbul Modern Sinema, sezona yeni Türkiye sinemasından bir programla başlıyor: “Biz de Varız!” 13 – 23 Eylül tarihleri arasında gösterilecek program, özellikle son iki yıldır adından söz ettiren, ülkemizde ve yurtdışında merak uyandıran, festivallerden ödüllerle dönen fakat vizyonda yeterince yer bulamayan filmlerden oluşuyor. Bu filmler son yirmi yıldır gelişmekte olan sinemamıza yeni karakterler, kimlik temsilleri ve toplumsal yaklaşımlar katarak toplumda ‘öteki’ olana yer veriyor ve çok sesli bir seçki oluşturuyor. Son iki yılda dikkat çeken dokuz filmden oluşan programın öne çıkan ismi, yönettiği Bizim Büyük Çaresizliğimiz ve Tatil Kitabı filmlerinin yanı sıra yapımcılığını üstlendiği ve bu yıl İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale kazanan Tepenin Ardı ile seçkide yer alan, kısa süre önce kaybettiğimiz yönetmen/yapımcı Seyfi Teoman. Programda Raşit Çelikezer’in Can, Çiğdem Vitrinel’in Geriye Kalan, Reis Çelik’in Lal Gece, Mustafa Karadağ’ın Vücut, Ümit Ünal’ın Nar, Hany Abu-Assad, Stefan Arsenijevic, Aida Begic, Eric Nazarian, Stergios Niziris, Omar Shargawi ve Josefina Markarian’ın yönettiği Unutma Beni İstanbul adlı filmleri bulunuyor.

“Biz de Varız!” programının açılış günü 13 Eylül Perşembe saat 17.00’de Tepenin Ardı filminin gösterimine yönetmen Emin Alper ve oyuncular, saat 19.00’daki Can filminin gösterimine yönetmen Raşit Çelikezer ve oyuncular katılacaklar. 15 Eylül Cumartesi günü saat 13.00’te Geriye Kalan filminin gösteriminde yönetmen Çiğdem Vitrinel ve oyuncular Devin Özgür Çınar ile Şebnem Hassanisough bulunacaklar. 22 Eylül Cumartesi saat 17.00’deki “İstanbul Beni Unutma” filminin gösteriminde ise yapımcı Serdal Doğan ve oyuncular yer alacaklar.

Programda ayrıca “Yersiz ve Yurtsuz” başlığı altında gösterilecek 16 kısa film arasında Elif Demoğlu’nun Son Amazon, Merve İnce’nin Gassal, Deniz Tarsus’un Garotte, Fırat Yavuz’un Toros Canavarı, Metin Akdemir’in Ben Geldim Gidiyorum, Tolga H.Yüceil’in Master Plan, Ali Yılmaz’ın Kayıt Dışı, Orhan İnce’nin Ali Ata Bak, Yıldıray Yıldırım’ın 1982 ve Mesrure Melis Bilgin’in Tetrist başlıklı filmlerine yer veriliyor.Seyfi Teoman’ın yönettiği Bizim Büyük Çaresizliğimiz, 16. Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali’nde En İyi Film ve Sinema Eleştirmenleri Ödülü, 30. İstanbul Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü aldı. Tatil Kitabı,16. ART Film Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film, 27. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma’da En İyi Film, FIPRESCI Ulusal Yarışma’da Onat Kutlar adına verilen En İyi Film, 54. Taormina Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü, 11. Palic Uluslararası Film Festivali Gorki List Tolerance Mansiyon, Montreal World Film Festivali’nde İlk Filmler Yarışması Bronz Zenith Ödülü kazandı. Teoman’ın yapımcılığını üstlendiği Tepenin Ardı ise 31. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Senaryo, FIPRESCİ Ödülü, 18. Saraybosna Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü, Taypey Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü, Karlovy Vary Film Festivali’nde En İyi Asya Filmi Ödülü, 62. Berlin Film Festivali’nde Caligari Ödülü ve En İyi İlk Film Mansiyonu ile değerlendirildi.

“Biz de Varız!” programında ayrıca 2012 Sundance Film Festivali’nde En İyi Drama Jüri Özel Ödülü, 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Behlül Dal Jüri Özel Ödülü kazanan, Raşit Çelikezer’in Can; 48. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ve En iyi Yönetmen, 12. Uluslararası İzmir Film Festivali’nde En iyi Senaryo ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini toplayan, Çiğdem Vitrinel’in yönettiği Geriye Kalan; 18. Rabat Film Festivali’nde En iyi Film seçilen, Hany Abu-Assad, Stefan Arsenijevic, Aida Begic, Eric Nazarian, Stergios Niziris, Omar Shargawi ve Josefina Markarian’ın yönettiği Unutma Beni İstanbul; 18. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Umut Veren Genç Erkek Oyuncu ödülleriyle değerlendirilen, Mustafa Karadağ’ın yönettiği Vücut; Nürnberg 17. Türkiye - Almanya Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu, Berlin Film Festivali’nde Kristal Ayı kazanan Reis Çelik’in yönetimindeki Lal Gece; 12. Uluslararası İzmir Film Festivali’nde En İyi Film, En iyi Senaryo, En iyi Müzik ve Alim Şerif Onaran Akademi Ödülü, 48. Uluslararası Altın Portakal Ödülleri’nde En iyi film Jüri özel ödülünü elde eden Ümit Ünal’ın yönettiği Nar adlı filmler gösterime sunulacak.

Tepenin Ardı
2012 / 94'/DCP
Yönetmen: Emin Alper
Yapımcı: Enis Köstepen, Seyfi Teoman
Oyuncular: Berk Hakman, Reha Özcan, Banu Fotocan, Tamer Levent
Senaryo: Emin Alper
Dil: Türkçe
Ödüller:31. İstanbul Film Festivali: En İyi Film, En İyi Senaryo, FIPRESCİ Ödülü; 18. Saraybosna Film Festivali: Jüri Özel Ödülü; Taypey Film Festivali: Jüri Özel Ödülü; Karlovy Vary Film Festivali: En İyi Asya Filmi Ödülü; 62. Berlin Film Festivali: Caligari Ödülü, En İyi İlk Film Mansiyon

Rıfat ve Mektup adlı kısa filmleriyle tanınan Emin Alper’in ilk uzun metrajlı filmi Tepenin Ardı, prömiyerini Berlin Film Festivali’nde yaptı. Faik, emekli olduktan sonra babadan kalma bir araziyi işlemeye ve ufak bir keçi sürüsü beslemeye başlar. Araziye bakmak için bir ortakçı yörük ailesiyle anlaşmıştır. Bir ağustos günü, oğlu ve torunları geldiği esnada karşı tepenin arkasında çadır kurmuş yörüklerle amansız bir kavgaya tutuşur. Tepenin Ardı, İstanbul Film Festivali’nde kazandığı Altın Lale’den sonra dünyanın önde gelen festivallerinden ödül toplamaya devam ediyor.

Bizim Büyük Çaresizliğimiz
2011/ 102'/ DCP
Yönetmen: Seyfi Teoman
Yapımcı: Nadir Öperli, Yamaç Okur
Oyuncular: İlker Aksum, Mehmet Ali Nuroğlu, Taner Birsel, Baki Davrak, Güneş Sayın, Fatih Al
Senaryo: Seyfi Teoman, Barış Bıçakçı
Dil: Türkçe
Ödüller: 16. Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali: En İyi Film, Sinema Eleştirmenleri ödülü; 30. İstanbul Film Festivali: Jüri Özel Ödülü
Seyfi Teoman’ın Berlin Film Festivali’nde yarışan filmi günümüzde bulunması zor bir dostluğu anlatıyor. Lise yıllarından beri yakın arkadaş olan Ender ve Çetin, hayatları uzun yıllar farklı yönlere gitse de sonunda çocukluk hayallerini gerçekleştirip aynı evde yaşamaya başlarlar. Davetsiz misafirleri Nihal sadece evlerinin değil ilişkilerinin de tam ortasına yerleşir. Ender ve Çetin birbirlerinden habersiz Nihal’e âşık olurlar. Ankaralı yazar Barış Bıçakçı’nın romanından uyarlanan film, Fransız usulü bir üçlü aşkı anlatırken sonunda izleyicide karmaşık duygularla birlikte tuhaf bir ferahlık hissi bırakıyor.

Tatil Kitabı
2008/ 92 '/ 35mm
Yönetmen: Seyfi Teoman
Yapımcı: Yamaç Okur, Nadir Öperli
Oyuncular: Taner Birsel, Tayfun Günay, Harun Özüağ, Ayten Tökün, Osman İnan
Senaryo: Seyfi Teoman
Dil: Türkçe
Ödüller: 16. Art Film Uluslararası Film Festivali: En İyi Film; 27. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma En İyi Film, FIPRESCI Ulusal Yarışma Onat Kutlar En İyi Film; 54. Taormina Film Festivali Jüri Özel Ödülü; 11. Palic Uluslararası Film Festivali Gorki List Tolerance Mansiyon; Montreal World Film Festivali İlk Filmler Yarışması Bronz Zenith Ödülü

Seyfi Teoman’ın bu ilk uzun metrajı, Silifkeli bir ailenin bir yaz boyunca başından geçenleri, ailenin küçük oğlu Ali’nin bakış açısını ön plana çıkartarak anlatıyor. İstanbul'da okuyan büyük oğlu Veysel'in üniversite sınavına girme isteğine karşı çıkan Mustafa, çekingen bir çocuk olan Ali'yi de yaz tatilinde çalışıp ticaret öğrenmeye zorlar. Mustafa’nın eşi Güler ve kardeşi Hasan'la aralarında da sürekli bir gerginlik vardır. Tüm bu gerginlikler, Mustafa'nın iş için gittiği Ürgüp'ten dönüşte komaya girmesiyle geri planda kalır.

Geriye Kalan
2011 / 103'/Blu-ray
Yönetmen: Çiğdem Vitrinel
Yapımcı: Şebnem Vitrinel
Oyuncular: Devin Özgür Çınar, Erkan Bektaş, Şebnem Hassanisough, Burak Tamdoğan
Senaryo: Şebnem Vitrinel, Çiğdem Vitrinel
Dil: Türkçe
Ödüller: 48. Altın Portakal Film Festivali: En iyi Kadın Oyuncu (Devin Özgür Çınar), En iyi Yönetmen; 12. Uluslararası İzmir Film Festivali: En iyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu (Şebnem Hassanisoughi)
Bugüne kadar Ahmet Uluçay ve Yeşim Ustaoğlu gibi yönetmenlerle çalışan Çiğdem Vitrinel’in yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı film olan Geriye Kalan, hayattan farklı dersler çıkarmış ama temelde aynı vahşi ve saldırgan evrende ayakta durmaya çalışan iki kadının hikâyesini anlatıyor. Evliliğini kurtarmak için her şeyi göze alan Sevda ile “öteki kadın” olmanın yükünü taşımaya çalışan Zuhal karşı karşıya gelir. İhaneti öğrendikten sonra, ne kocasıyla yüzleşmeyi ne de kendine bir dert ortağı aramayı aklına bile getirmeyen Sevda, öteki kadını yolundan çekmek için harekete geçer.

Lal Gece
2012 / 92'/ 35mm
Yönetmen: Reis Çelik
Oyuncular: İlyas Salman, Dilan Aksüt, Mayşeker Yücel, Sabri Tutal, Sercan Demirkaya
Dili: Türkçe
Ödüller: Nürnberg 17. Türkiye - Almanya Film Festivali: En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu; Berlin Film Festivali: Kristal Ayı
“Çocuk gelin” konusunu merkeze alan, başrolünde 25 yıl sonra sinemaya dönen İlyas Salman'ı izlediğimiz çarpıcı bir film. Anadolu’da zengin bir köy düğünü ile başlar hikaye. Halaylar çekilir, silahlar atılır. Ve izleyici, yıllarını cezaevinde geçirdiği için evlenmekte geç kalmış 55-60 yaşlarında bir damat ve henüz çocuk yaşta bir gelinle evin bir odasında baş başa kalır. Odada yaşananlar damadın beklediği gibi olmaz. Gelin, korkularını ince zekâsıyla aşma ve damadı oyalama uğraşı içindedir. Film bu yıl Adana Altın Koza Film Festivali’nin yarışma bölümünde yer alıyor.

Unutma Beni İstanbul
2011/ 118'/ Blu-ray
Yönetmenler: Hany Abu-Assad, Stefan Arsenijevic, Aida Begic, Eric Nazarian, Stergios Niziris, Omar Shargawi, Josefina Markarian
Yapımcı: Hüseyin Karabey, Sevil Demirci, Emre Yeksan
Ortak Yapımcılar: İbrahim Altınsay (Altınsay Filmişleri), Asi Film, Yeni Sinemacılar
Senaryo: Aida Begic, Stefan Arsenijevic, Omar Shargawi, Stergios Niziris, Gül Dirican, Eric Nazarian, Nazlı Elif Durlu, Hany Abu-Assad, Josefina Markarian
Senaryo Danışmanı: Petros Markaris
Oyuncular: Alma Terzic, Ayça Damgacı, Mira Furlan, Svetozar Cvetkovic, Ahmet Rıfat Şungar, Ali Suliman, Liraz Charhi, Süreyya Güzel, Yorgos Symeonidis, Hümeyra Akbay, Settar Tanrıöğen, Jacky Nercessian, Serra Yılmaz, Görkem Yeltan, Esin Harvey, Baki Davrak, Volga Sorgu Tekinoğlu, Salima Hamed, Suheila Abu'Asad, Amer Hlehel, Hiam Abbass
Dil: İngilizce-Arapça-Sırpça-Yunanca-Türkçe- İbranice- Boşnakça
Ödüller: 18. Rabat Film Festivali, En İyi Film; 7. Güneydoğu Avrupa Filmleri Festivali, Jüri Özel Ödülü ve En İyi Görüntü Yönetmeni

Unutma Beni İstanbul, uluslararası alanda başarı kazanmış altı yönetmenin İstanbul'un geçmişinin herkese ait olduğunu hatırlatmak amacıyla bir araya gelip yaptığı altı kısa filmden oluşuyor. Her biri 15 dakika uzunluğundaki bu kısa filmler, yönetmenlerin kendi hayatlarından ya da tanık oldukları hikâyeleri konu alıyor. Boşnak oyuncu Alma, orta yaşlı çift Dragan ve Ana, Vangelis, Martha ve Armenak... İstanbul'da olma sebepleri birbirinden farklı olan bu insanları kentin kozmopolit tarihi bir araya getiriyor.

Vücut
2012 / 104'/ Blu-ray
Yönetmen: Mustafa Karadağ
Yapımcı: Hazer Baycan, Tamer Uner
Oyuncular: Hatice Aslan, Neslihan Yeldan, Cengiz Bozkurt, Şeyla Halis, Şebnem Dilligil Senaryo: Mustafa Nuri
Dili: Türkçe
Ödüller: 18. Uluslararası Altın Koza Film Festivali: En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Umut Veren Genç Erkek Oyuncu, Montreal Film Festivali: En İyi İlk Film adayı

Leyla 40’lı yaşlarının sonunda, o güne kadar yaşamını Almanya’da porno film çevirerek geçirmiş bir kadındır. Bu sektöre girmesine ön ayak olan sevgilisi Yılmaz’la birlikte kısa bir süre önce Almanya’dan İstanbul’a geri dönmüştür. Ancak döndüklerinde Yılmaz, Leyla’yı terk eder ama birlikte bir film çevirmeleri konusunda ondan son kez bir istekte bulunur. Leyla’yla İzzet’in yolları bu filmin setinde kesişir. Leyla, İzzet’in sevgisine inanmış, kendisini İzzet’e teslim etmiştir. Etraflarında gelişen olaylar beklenmedik sonuçlar doğururken yeni hayatlarına doğru ilerleyeceklerdir.

Can
2011 / 106'/ DCP
Yönetmen: Raşit Çelikezer
Yapımcı: Defne Film
Ortak Yapımcılar: Burak Akidil, Umman Küçükyılmaz (Efekt Film Yapım)
Oyuncular: Selen Uçer, Serdar Orçin, Yusuf Berkan Demirbağ, Erkan Avcı, İdil Yener
Senaryo: Raşit & Nüans Çelikezer
Dili: Türkçe
Format: 35 mm
Ödüller: 2012 Sundance Film Festivali: En İyi Drama Jüri Özel Ödülü, 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali: Behlül Dal Jüri Özel Ödülü, Antalya Kent Konseyi Seyirci Ödülü

Yönetmen, Gökten Üç Elma Düştü’den sonra ikinci uzun metraj filminde anne-baba olmayı, sabretmeyi, sevgiyi, gururu ve pişman olmayı anlatıyor. Bu yıl ilk kez programına Türkiye’den bir film alan Sundance’te prömiyerini yapan Can, yeni evli Ayşe ve Cemal çiftinin çocuk sahibi olma sürecindeki sıkıntıları ve sonrasında yaşananları konu alıyor. Normal yollardan çocuk sahibi olamayınca yasal olmayan yollara başvuran çiftin yuvası bu kararla bozulmaya başlar. Başından beri tepkili olan Ayşe, çocuğa hiçbir zaman kendisininmiş gibi bakamaz.

Nar
2011 /81 '/ 35mm
Yönetmen: Ümit Ünal
Oyuncular: Serra Yılmaz, Erdem Akakçe, İdil Fırat, İrem Altuğ, Şükran Ovalı
Dili: Türkçe
Ödüller: 12. Uluslararası İzmir Film Festivali: En iyi Film, En iyi Senaryo, En iyi müzik, Alim Şerif Onaran Akademi Ödülü, 48. Uluslararası Altın Portakal Ödülleri: En iyi film Jüri özel ödülü

Haksızlığa uğradığını düşünen bir kadının hakkını aramasıyla başlayan bir öyküyü anlatan Nar, farklı şeylere inanan dört kişiyi bir evin içinde, yarım gün gibi kısa bir sürede adalet ve inançları konusunda sorguluyor. Yarı aksiyon yarı fantastik öğelerin katkısıyla, filmde herkes geçmişiyle hesaplaşıyor.

meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

spacer kocaeli escort bursa escort bursa escort bursa escort seks hikayeleri seks filmi izle etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti rus escort çankaya escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan sincan escort antalya rus escort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51