Go Back   KeyifVakti.NET > Genel Forum, Genel Bölümler > Film , Sinema , Tiyatro
Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 14 Nisan 2015, 18:41   #1
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Kasım’da Afrika Işığı




Bu seçki, yaşam dolu ve büyüleyici kıta Afrika’ya yeni bir bakış. Programda sunulan belgeseller değişik hikayeleri farklı ve ilginç karakterler aracılığıyla, kişisel yaşamları ve daha büyük ölçekteki toplumsal ekonomik ve siyasal boyutlarla birlikte ele alıyor. Hikayeler Afrika’nın ışığını yansıtırken; filmlerde benzersiz ve çok çeşitli kültürler, zorluklar, hedefler ve başarılar işleniyor.

Afrika Işığı!
Belgeseller
Lumière d’Afrique, Documentaries

10 – 30 Kasım 2012


Ek: Film, program detayları ve gösterim programları

Zamanın Cüppesi
The Gown Of Time

Yönetmen / Director: Malam Saguirou
2008, Fransa, Nijer / France, Nigeria, 52’, renkli/ color
Haoussa ve Fransızca, Türkçe altyazıyla / Haoussa, French with Turkish subtitles

Nijer, Zinder’deki geleneksel Kasap Kardeşler’in genç şefi Ousseini, ikili bir zorluğun üstesinden gelmeye çalışıyor: bölgesindeki et ihracat kanalını geliştirerek hem yakın zamanda elde ettiği geleneksel şef konumunu meşrulaştırmak, hem de kendisini yenilikçi bir şef olarak ortaya koymak istiyor.

Ousseini, a young chief of the very traditional Butcher Brotherhood in Zinder, Niger, takes up a double challenge: by trying to develop the meat exporting channel in his area, he both wants to legitimate his recently acquired position as a traditional chief and to assert himself as an innovative chief.

En İyisi İçin, Soğan İçin!
For The Best & For The Onion!

Yönetmen / Director: Sani Elhadj Magori
2008, Fransa, Nijer / France, Nigeria , 52’ renkli / color
Haoussa ve Fransızca, Türkçe altyazıyla / Haoussa, French with Turkish subtitles

Nijer’den gelen soğan, “Galmi moru” olarak biliniyor ve yılda dört yüz bin tonla bütün Batı Afrika pazarlarının hakimi durumunda. Galmi’de Salamatou iki yıldır evlenmeyi beklerken babası Yaro, gelecekteki dünürlerinin ve köydeki dedikoduların etkisiyle bir karar veriyor: “Düğün hasat zamanı olacak!” Yaro, verdiği sözü zamanında tutabilmek için, daha fazla üretip daha yüksek fiyattan satması gerektiğinin farkında…

The Galmi purple, the onion from Niger, pervades West African markets with four hundred thousands tons a year. In Galmi, Salamatou’s been waiting for her wedding for two years her father Yaro, urged both by her future in-laws and the village gossip makes a decision : “The wedding will take place at the harvest !” Yaro is aware that to be up to his commitment this time, he has to produce more and sell at a higher price…

Kolye ve Boncuk
The Necklace And The Bead
Yönetmen / Director: Mamadou Sellou Diallo
2009, Fransa, Senegal / France, Sénégal, 52’, renkli / color
Wolof ve Fransızca, Türkçe altyazıyla / Wolof, French with Turkish subtitles

Kolye ve Boncuk, bir babanın kızına yazdığı çok güzel bir mektup: kadınların gizemini araştıran, filme alınmış bir mektup bu. Yaşam veren acılı bir beden olarak kadından, bir cazibe nesnesi olarak kadınların bedenine, hep sakat bırakılmış kadın bedenine.

The Necklace and the Bead is a beautiful letter from a father to his daughter: a filmed letter exploring the mystery of women. From the woman as a body of pain that gives life, to the women’s body as an object of seduction, to the women’s ever-mutilated body.

Itchombi
Yönetmen / Director: : Gentille M. Assih
2009, Fransa, Togo / France, Togo, 52’, renkli / color
Solla ve Fransızca, Türkçe altyazıyla / Solla, French with Turkish subtitles

Tüm Solla halkının geldiği sünnet töreni itchombi, Togo’nun Keran bölgesindeki bir köyde gerçekleşiyor. Itchombi sözcük olarak hem bıçakların, hem genç erkeklerin, hem de törenin adı. Bu yıl Deou ve akrabaları tören için hazırlanıyor ve geleneklere uymaya çalışıyor. Ancak bu kez gerekli hijyen koşullarının sağlanmasını istiyorlar, zührevi hastalıklardan ve HIV enfeksiyonu riskinden uzak durmak için. Kutlamalar yüzünden zaten heyecanlanan köy halkı, bu konuyu da ateşli bir biçimde tartışıyor.

Itchombi, a circumcision ritual for which all members of the Solla people have gathered, is taking place in a village of the Keran region in Togo. Itchombi is the word referring altogether to the knives, the young men and the ritual itself. This year, Deou and his next of kin are preparing for the ceremony, dutifully abiding with tradition. However, for this time they have requested appropriate hygiene conditions, I order to avoid any risk of STD or HIV infection. The whole community, already in effervescence because of the celebration, excitedly debates about the topic.

Mali Malı
Made In Mali
Yönetmen / Director: Kassim Sanogo
2009, Fransa, Togo / France, Togo, 52’, renkli / color
Bambara ve Fransızca, Türkçe altyazıyla / Bambara, French with Turkish subtitles

Bamako’da varoş mahallelerinden biri Korofina. Burada gençler rap’çi, kuaför, giysi satıcısı vs. Hep bir tür iş yapıyor ama kesin olan şu: Varoş demek yaratıcılık demek. Çocuklar günde 24 saat Mali yapımı şarkılar eşliğinde yiyiyor, sigara içiyor ve dans ediyor.

Korofina, a district of underground life in Bamako. The youths here are rappers, hairdresser, clothes dealers or all of these. They are all into some kind of business but one thing is certain here, underground means creation. Kids eat, smoke and dance on rap music 24 hours a day on Made in Mali tunes.

Bir Verasetin Otopsisi
Anatomy of A Succession

Yönetmen / Director: Augustin Batita Talakeana
2009, Fransa, Togo / France, Togo, 52’, renkli / color
Fransızca, Türkçe altyazıyla / French with Turkish subtitles

Ülkesini 38 yıl yöneten ve ölümsüz olduğu düşünülen Başkan Gnassingbe Eyadéma, 5 Şubat 2005’te öldü. Haber duyulduğunda sokaklar boşaldı, pazar kapandı. İktidardaki partiyi destekleyen ordu, meclis başkanının yokluğunu fırsat bilerek, anayasaya aykırı bir şekilde oğlu Faure Gnassingbe’yi başkan ilan etti. Bu durum Togo genelinde ve uluslararası camiada muhalefetin sesini yükseltmesine yol açtı. Birkaç hafta süren gösteriler sonunda istifa etmesi istendi. Ardından Meclis başkan yardımcısı, geçiş dönemi hükümetinin başına getirildi. Seçimler düzenlendi, ancak muhalefet, seçimlere hile karıştırıldığını ileri sürdü ve ayaklanmalar yeniden başladı. Göstericiler ordu tarafından şiddetli bir biçimde bastırıldı ve bunun üzerine binlerce sığınmacı, sınırların öbür yanına geçmeye başladı.

President Gnassingbe Eyadéma died February 5, 2005 after ruling supreme for 38 years over his country and being viewed as immortal. The street emptied and the market closed when the new of his death was broken. The army in favor of the ruling party took advantage of the absence of the president of the Assembly to pronounce his son Faure Gnassingbe president, which was not to conformity with the constitution. This triggered a general outcry among the opposition in Togo and the international community. After several weeks of demonstrations he was urged to resign. Consequently the vice-president of the Assembly was chosen to lead the transition government. Elections were organized. The opposition said they rigged, which gave rise to a rekindled movement of discontent. The demonstrations were violently suppressed by the army to bring back thus sending thousands of refugees across the borders.

Ofsayt
Offside

Yönetmen / Director: Reyan Tuvi
2011, Türkiye / Turkey, 50’56’’, renkli / color
Afrika dilleri Türkçe, İngilizce, Türkçe altyazıyla / African languages, Turkish, English with Turkish subtitles

Ofsayt, futbolcu olma umuduyla Türkiye’ye gelen ve yolları İstanbul’da kesişen iki kaçak Afrikalı göçmenin, Nijeryalı Taju ile Rachid’in hikayesidir. Taju (TJ) bir taraftan 3. lig bir futbol takımına girme hayali kurarken bir taraftan da Kumkapı’daki küçük bir berber dükkanında ekmeğini kazanmaya çalışır. Taju’nun aksine futbolla ilgili umutlarını Türkiye’de gerçekleştiremeyeceğini anlayan Rachid (Ade) ise Avrupa’ya, internetten tanıştığı İngiliz sevgilisi Diane’in yanına gitmenin yollarını aramaktadır. Yakın futbolcu arkadaşları Okute’nin (Festus Okey) gözaltına alındığı polis karakolunda öldürülmesi, iki dostun Türkiye’de tutunmaya dair umutlarına yok eder ve onları gelecekle ilgili birçok soruyla başbaşa bırakır. Ortak tutkuları futbol, Taju ile Rachid'i birbirine yakınlaştırdığı gibi uzaklaştırır da… Ve her ikisi de kendi yollarını seçer.

Offside is the story of two young, illegal African immigrants who left their country to come to Turkey hoping to be successful as football players. The paths of Taju and Rachid, who are both Nigerian, cross in İstanbul. While Taju (TJ) dreams of becoming a member of a 3rd league football team, he spends his days working to make a living in a small barber shop in Kumkapı, a district where many illegal immigrants from different countries live. Rachid (Ade) who unlike Taju has come to the realization that he will not be able to reach his goal as a football player in Turkey, tries to find ways to go to Europe, to join his English girlfriend Diane whom he has met on the internet. Their plans are suddenly shattered when their teammate Okute (Festus Okey) is killed under police custody; this event leaves them with many questions about the future. As their shared passion for football brings them closer, it also drifts them apart. Eventually each chooses his own way...


SINIRDAN GÖRÜŞ
Breyten Breytenbach satırları resmetmek
VISION FROM THE EDGE
Breyten Breytenbach painting the lines

Yönetmen / Director: Mary Stephen
2011, Türkiye / Turkey, 50’56’’, renkli / color
İngilizce, Türkçe altyazıyla / English with Turkish subtitles

Güney Afrikalı şair Breyten Breytenbacj, 1959’dan beri sürgünde yaşıyor. Apartheid karşıtı eylemlere katılması nedeniyle kendi ülkesinde kalamayan, Breytenbach kendini daha adil bir Güney Afrika’ya adamayı yurt dışında da sürdürdü. Apartheid rejimi kaldırıldıktan sonra bile yaşamı, onur ve insanlık savaşıyla biçimlendi. Bu süreçte Zen Budizm düşüncesinden etkilendi. Her ne kadar şair Breytenbach dünya çapında bir üne sahipse de, ressam Breytenbach yalnızca sınırlı sayıda insan tarafından biliniyor.

The South African poet Breyten Breytenbach has been living in exile since 1959. His involvement in anti-apartheid activism made it impossible for him to stay in his native country any longer, but also from abroad Breytenbach kept devoting himself to a more just South Africa. Even after the abolishment of the apartheid regime, his life is determined by the struggle for dignity and humanity. In the process, he is increasingly inspired by the body of thought of Zen Buddhism. Although the poet Breytenbach enjoys worldwide fame, the painter Breytenbach is only known by a limited number of people.

Kısa Filmler
Shorts


LA BRÈCHE

Yönetmen / Director: Abdoul Aziz Cissé
2007, Senegal, Belçika / Sénégal, Belgium, 32’, renkli / color
Wolof ve Fransızca, Türkçe altyazıyla / Wolof, French with Turkish subtitles

OUMY ET MOI

Yönetmen / Director: Adams Sie
2006, Senegal, Belçika / Sénégal, Belgium, 27’, renkli / color
Wolof ve Fransızca, Türkçe altyazıyla / Wolof, French with Turkish subtitles

PAPA…
Yönetmen / Director: Aïcha Thiam
2006, Senegal, Belçika / Sénégal, Belgium, 6’, renkli / color
Peulh ve Fransızca, Türkçe altyazıyla / Peulh, French with Turkish subtitles

Gösterim Programı
Screening Schedule

20 – 30 Kasım / November 2012


21 Kasım / November
Çarşamba / Wednesday

19:00 Bir Verasetin Otopsisi
Anatomy of A Succession

Mali Malı
Made In Mali


23 Kasım / November
Cuma / Friday

19:00 SINIRDAN GÖRÜŞ
Breyten Breytenbach satırları resmetmek
VISION FROM THE EDGE
Breyten Breytenbach painting the lines

24 Kasım / November
Cumartesi / Saturday

17:00 Kısa Filmler
Shorts

19:00 Ofsayt / Offside

25 Kasım / November
Pazar / Sunday

14:00 Kısa Filmler
Shorts

15:30 Zamanın Cüppesi
The Gown Of Time

En İyisi İçin, Soğan İçin!
For the Best & For the Onion!

18:00 Bir Verasetin Otopsisi
Anatomy of A Succession

Mali Malı
Made In Mali

30 Kasım / November
Cuma / Friday
19:00 Kolye ve Boncuk
The Necklace And The Bead


meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

spacer kocaeli escort bursa escort bursa escort bursa escort seks hikayeleri seks filmi izle etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti rus escort çankaya escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan sincan escort antalya rus escort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51