Alt 22 Mart 2017, 21:32   #1
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart 11 Eylül'ün Sırları

11 Eylül’ün Sırları

Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin, uçakların çarpmasının ardından çökmesi hâlen Dünya’nın en karanlık olayı olarak karşımızda duruyor. İşte dehşet verici kanıtlar, görgü tanıkları, ifadeler, fotoğraflar, belgeler ve büyük yankı uyandıran Türkçe altyazılı belgesel.
11 Eylül 2001 günü meydana gelen olaylar

Yerel Saatle 08:46:30 da bir uçak Dünya Ticaret Merkezi Kuzey Kulesi 94. -98. katları arasına kulenin kuzey tarafından çarptı.

Bina çarpmadan 102 dakika sonra yıkıldı.
Dünya Ticaret Merkezi Güney Kule’ye çarpan uçak

Yerel Saatle 09:02:59 da 2. bir uçak Dünya Ticaret Merkezi güney Kulesi 77. -85. katları arasına kulenin güney tarafından çarptı. Bina çarpmadan 56 dakika sonra yıkıldı.
Pentagon’a çarptığı iddia edilen uçak

Yerel Saatle 09:37:46’da Pentagon’a 3. bir uçağın çarptığı açıklandı. Olay yerinde herhangi bir uçak enkazına rastlanmadı. Resmi açıklamaya göre uçağın jet yakıtıyla yanıp kül olduğu şeklindedir. Yakındaki bir benzin istasyonunun güvenlik kamerasında patlamanın olduğu anda uçağın olmadığı açıkça bellidir
Pensilvanya’da düştüğü iddia edilen uçak

Yerel Saatle 10:03:11 de Washington’un 240 kilometre (150 mil) kuzey batısına, Pensilvanya Shanksville kırsalı da 4. bir uçağın düştüğü açıklandı. Olay yerinde herhangi bir uçak enkazına rastlanmadı. Resmî makamlarca uçak enkazının olduğu vurgulanmasına rağmen enkaza arama kurtarma için giden ekipler herhangi bir uçak ve ölüye rastlamadıklarını o an orada bulunan gazetecilere bildirdiler. Orada bulunan metallerin daha çok kamyonlarla dökülmüş metal yığınına benzediğini söylemişlerdir.

Komplo teorilerinden en mantıklı ve gerçekçi ve belki de " gerçek olanı" ise şu şekilde: Aslında bu saldırıyı Amerika kendi kendine yapmıştır. Kulelere çarpan uçaklar başka bir hava alanından havalanmıştır. Eğer görüntülere ve resimlere dikkat ederseniz bunların bildiğimiz beyaz yolcu uçakları değil, koyu renkteki savaş uçakları olduğu görülecektir. Diğer bulunamayan 2 uçak ve içindeki yolcular bilinmeyen bir yere götürülmüştür. Pentagon’a uçak çarpmamış, çarpmış görüntüsü vermek için içeride bomba patlatılmıştır. Pensilvanya’da hiçbir zaman uçak düşmemiştir. Buradaki amaç nereye götürüldükleri ve ne yapıldıkları belli olmayan insanların içinde bulunduğu 2 uçak ve kulelere çarpan 2 uçakla toplamın 4 gibi gösterilmesidir. Böylece kimse asıl yolcu uçaklarının nerede olduklarını sorgulamayacaktı. Amerika petrole ve Ortadoğu’ya girmek için kendine bahane yaratmıştır. Gerçekten de sayfanın ilerleyen kısımlarında okuyacağınız gibi, Bush Suudi Sermayesiyle yakından ilgilidir, hatta ortaktır.
Amerika hükümetinin açıklamaları

Amerika hükümetinin açıklamalarına göre olaylar şöyle gelişti: 11 Eylül 2001 Salı günü Amerika’da 4 yolcu uçağının ikisi New York’taki Dünya Ticaret Merkezi gökdelenlerine, bir diğeri Washington D.C.’de Pentagon’a çarptı. Sonuncu uçaksa yolcular ve uçağı kaçıranlar arasındaki mücadeleden sonra 150 mil uzakta, Pensilvanya kırsalında düştü.
Amerika Hükümetinin öne sürdüğü kanıtlar

  1. Dünya Ticaret Merkezi kulelerine çarpan uçaktaki teröristlerden birinin pasaportu uçağın kuleye çarpmasından sonra aşağıya fırlamış ve bölgedeki bir polis tarafından bulunmuştur.
  2. Teröristlerin havaalanına gelirken kullandıkları ve havaalanına otoparkına bıraktıkları araçta uçak kullanma kılavuzu ve Kurân-ı Kerîm bulunmuştur.
Resmi Amerikan kayıtlarına göre sorumlular

Amerikan hükümetinin araştırmasına ve 11 Eylül Komisyon Raporu’na göre yolcu uçaklar Usame bin Laden’in lideri olduğu El-Kâide terör örgütünün 19 üyesi tarafından kaçırıldı ve eylem gerçekleştirildi. Bazılarına göreyse bu saldırı Hitler’in Reichstag yangınından farksızdı.
Sonuçları ve etkileri

Saldırı, dünya medyası tarafından " uygarlıklar çatışması" olarak yorumlandı. 11 Eylül 2001 saldırılarını gerekçe gösteren başkan George W. Bush, önce Afganistan, ardından da Irak’ı işgâ l etti. Amerika Başkanı George W. Bush Terörizmle Savaş Kampanyası başlattı ve bu kampanyayla NATO’nun 5. Maddesini işletmeye başlattı. Bu Kampanya’da Amerika’ya başta Birleşik Krallık olmak üzere birçok ülke destek olmaktadır.

11 Eylül saldırıları sonucu, başta Amerika olmak üzere Batılı devletlerde Müslümanlara karşı işlenen nefret suçlarında büyük artış görüldü.

Bu konuda akıl yürütenler “ Komplo teorisyeni” olarak suçlanıp susturulmakta. Bu, Türkiye’de de böyle dünyanın başka yerlerinde de. Fakat Irak’a müdahalenin gerekçelerinin “ yalan” olduğunun ortaya çıkması bu konudaki şüpheleri iyice artırdı.

İkiz kuleler “ Kod adı kılıçbalığı” filminin mantığıyla mi feda edildi?

Türkiye’de emekli general Hurşit Tolon, geçenlerde bir üniversitede 11 Eylül’ün bir terör saldırısı olup olmadığı konusundaki şüphelerini dile getiren ilk asker oldu. O’na göre Amerika, Dünya egemenliği kurma noktasında mücadele veriyor. İleride küresel güce dönüşebilecek bölgesel güçlerin önlenmesi, birleştiklerinde küresel güce dönüşebilecek bölgesel güçlerin önlenmesi doğrultusunda hareket ediyor. Amerika dünya egemenliği hedefi doğrultusunda nükleer teknolojiyi kontrol altında tutmak istiyor. İran bu nedenle hedef!
Amerika’daysa “11 Eylül’ün resmi hikâyesi”ne yönelik eleştiriler sürüyor. Hollywood aktörü Charlie Sheen de bu konudaki bağımsız araştırma gruplarından birine katılmış. Grupta, Beyaz Saray’ın eski danışmanı CIA uzmanı Ray Mc Govern, Reagan ekonomistlerinin babası sayılan Hazine eski bakan yardımcısı Paul Craig Roberts, Fizik Profesörü Steven Jones, Almanya eski savunma bakanı Andreas von Buelow, MI5 eski ajanı David Shayler, Blair hükümetinin eski enerji bakanı Michael Meacher, Bush’un ilk döneminde işçi bölümünde şef ekonomist olarak görev yapan Morgan Reynolds ve daha niceleri var.

Sheen’e göre asıl 19 amatörün uçak kaçırıp hedeflerini vurması bir komplo teorisidir. İkiz kulelerin kısa sürede ayakları dibine yıkılmasının tepesine çakılan bir uçakla olması imkânsız çünkü. Binalara daha önceden yerleştirilmiş bombalarla kontrollü yıkımın gerçekleştirilmesi daha akıllıca ve bilimsel, dolayısıyla bağımsız bir soruşturma komisyonu 11 Eylül’ü aydınlatmalı.

Fizik profesörü Steven Jones ve ikiz kulelerin çelik aksamı projesini yazan, onaylayan Kevin Ryan ancak alt katta yerleştirilmiş bombalarla binanın komple yıkılabileceğini savunuyor.

Eylül 2002’de PBS’de yayımlanan ’Amerika’da yıkım endüstrisi’ belgeselinde bir binanın ayakları dibine nasıl yıkılabileceği anlatılıyordu. Bu tarz yıkım, ancak bombalarla ya da bina hemen yıkılmak isteniyorsa ya da aksiyon filmlerinde olabilir. Örneğin Madrid’de bombalanan bina ancak 20 saat sonra yıkılabilmiş, hemen ayakları dibine çökmemiş.

Sheen’e göre Pentagon’a çarpan uçak iddiası da hikâ yeden ibâret. Devlet sırrı gerekçesiyle Pentagon, çakılma görüntülerini yayımlamadı. Pentagon’a yakın Shreaton Oteli ve benzin istasyonu kameralarının yaptığı çekimlerin kamuoyunda yayılmasına izin verilmedi. İşin ilginç yanı uçağın verdiği zarar birdenbire yok oldu ve hiçbir iz kalmadı.

Sheen, Afganistan savaşının 11 Eylülden 2 gün, Irak savaşının 2 yıl önce kararlaştırıldığına dikkat çekiyor. Bu tarihte 44 bin Amerikan ve 18 bin İngiliz askeri Tacikistan ve Özbekistan’da konuşlandırılmış. Ortadoğu ve Suudi Arabistan’da Amerikan üsleri takviye edilmiş.

Yeni Amerikan Yüzyılı projesini hayata geçirmek için savaş çetesinin yeni bir Pearl Harbour’a ihtiyaç duyduğunu ve ikiz kuleleri kontrollü yıktığını belirten Sheen, bu kadar strateji ve savaşın, işgalin kısa sürede hazırlanamayacağını, mükemmel biçimde planlanıp hesaplandığını kaydediyor.

Sheen’in sözleri karşısında ikiz kulelerle ilgili komplo teorisi olduğu iddia edilen görüşlerin resmi görüşten daha mantıklı ve akıllıca olduğu ortaya çıkıyor. Fakat bu kimin umurunda!
BBC ve CNN, Gökdelen çökmeden Bildirdi

BBC ve CNN’e ait videolarda, 11 eylül 2001 saldırılarında ikiz kulelerden sıçrayan ateşle alev alan WTC 7000ası (Dünya Ticaret Merkezi’nin 7 numaralı binası) çökmeden 23 dakika önce çöktü diye haber verildi.

Ana yayın organlarınca ört-pas edilmeye çalışılan olay, 11 eylülün gizli lobilerce gerçekleştirildiğine yeni bir delil oldu.

BBC, çöktüğünü bildirmesine rağmen arka planda görülen WTC 7’nin haber videolarının orijinallerini kaybettiklerini iddia etti. Oysa medya kuruluşlarının böyle önemli olaylara dair dokümanları arşivlemeleri yasal olarak zorunludur.
Görgü tanıkları...

"Çarpan cisim bir füze ya da Boing 757 den küçük bir uçak deniliyordu." (Comments on The Pentagon Strike, Cassiopaea)

"O uçak 8 ya da 12 kişilik olabilir, daha büyük olamaz ancak Pentagona gidiyordu ve sanki inmeye çalışırcasına alçaktan uçuyordu." (Washington Post, Petterson)
"Onu gördüm... Küçük bir uçaktı ve sadece 2 motoru vardı... güneyden geliyordu ve alçaktan uçuyordu." (Don Wright) Eğer uçak binanın içine girdiyse, neden dışarıda kanatları yok?

"Karmaşık şeyler var. Eğer belli bir açıyla yoldan geldiğini tanımlıyorsa neden binanın dışında kanatları yok? Demek istediğim, o kadar alçak bir noktaya çarptıysa kanatları binanın dışında kalmalı. Hadi kanatları geçtim, kuyruğu nerede?" (Reporter, DoD Pentagon News Briefing)

"Aslında bakarsanız E çemberine bir uçak çarptığını kanıtlayan herhangi bir delilimiz yok." (Lee Evey, Pentagon Onarım Müdürü)

"Kimi görgü tanıkları uçağın önce Pentagonun bahçesine düştüğünü ve daha sonra kayarak binaya çarptığını söylüyor." (CBS News)
Motorlar nerede?

"Beynim bunun gerçekten bir uçak olduğunu çözümleyemiyor. çünkü sadece küçük bir delik var. Ne kanatlar, ne kuyruk. Hiçbir şey." (Steva DeChiaro)

"Çok yüksek ve çok hızlı bir sesti. Uçak olamaz; fakat belki bir füzeydi." (Lon Rains, Space News Editörü)

"Ortalık birbirine girmişti. Alevler ve dumanlar vardı fakat ben 2. bir patlama duydum. Eminim." (Kirk Milburn)

"Füze sesi duyduk. Kesinlikle füzeydi." (Tom Seibert, Pentagon çalışanı)

"Bundan eminim çarpan şey kesinlikle füzeydi." (Michael DiPaula, Pentagon çalışanı)

"Bir bomba patladı. Kokusundan tanıdım. Patlayıcıları biliyorum, çünkü uzmanlık alanım." (Don Perkal)
1. ZAMANLAMA

CIA, 11 Eylül Saldırıları’ndan kısa süre önce 1962 Küba krizi günlerine denk gelen kimi belgeleri basına sızdırdı. Bu belgelerde Küba’nın işgalini meşru kılmak için gerçekleştirilen Northwoods operasyonunun arkasında yatan gerçekler yer alıyordu.
2. PENTAGON

Amerikan Havayolları’na ait Flight 77 uçağının Pentagon’a çarpma olasılığı bulunmuyor. Binadaki hasar, ancak Cruise füzesi ya da daha küçük bir askeri uçak tarafından oluşturulmuş olabilir.
3. KULELER ÇÖKERTİLDİ

Kulelerin yıkılma nedeni, uçak çarpması değil. Görgü tanıkları, çarpmadan hemen önce binanın alt katlarında duman ve ışık gibi patlama belirtileri gördü. çökme sırasında patlamalar gözlenebiliyor
4. FLIGHT 93

Beyaz Saray’a giderken kahraman yolcuların isyan etmesiyle Pensilvanya’da bir araziye düşürüldüğü söylenen uçak, aslında güvenli bir şekilde başka bir yere indirildi ve yolcular sağ salim tahliye edildi. çünkü uçağın düştüğü söylenen yerde hiçbir enkaz ya da ağır hasar bulunmuyor. Ayrıca, kayıtlarda, 11 Eylül tarihinde böyle bir uçuşa rastlanmadı..
5. TUHAFLIKLAR

Kaza sırasında uçaktan yapıldığı iddia edilen telefon görüşmeleri mümkün olamaz. çünkü, bunu mümkün kılan sistem Amerikan Havayolları uçaklarına 11 Eylül’den çok sonra kuruldu. Ayrıca hükümetin açıkladığı listede bulunan hava korsanlarından bazılarının saldırılardan sonra hayatta oldukları ortaya çıktı.
6. KİMİN İŞİNE GELDİ?

Büyük meblağlardaki sigorta poliçelerinden faydalanabilecek kişiler, kulelerin yıkılacağından önceden haberdardı. 11 Eylül’den önce, milyarlarca dolarlık altın Dünya Ticaret Merkezi’nden çıkarıldı.
MÜTHİŞ SORULAR

1999’da Kuzey Amerika Hava Savunma Komuta Merkezi (NORAD), bir uçağın kaçırılıp İkiz Kuleler ve Pentagon’a çarpmasıyla ilgili tatbikatlara başladı.

24 Ekim 2000: Pentagon, ilk egzersizleri MASCAL adıyla yürürlüğe koydu. Boeing 757’nin Pentagon’a çarpması simülasyonu bunlardan biriydi.

Nisan 2001: Usame bin Ladin, Dubai’deki Amerikan Hastanesi’nde CIA’nın bölge şefi tarafından ziyaret edildi.

24 Temmuz 2001: Dünya Ticaret Merkezi’nin sahibi Larry A. Silverstein, olaydan 6 hafta önce kuleleri 99 yıllığına kiraladı. 3.5.000.000$lık sigorta poliçesi terörizmi de kapsıyordu.

6 Eylül 2001: Bomba koklayıcı köpekler kulelerden çekildi. Güvenlik görevlilerinin vardiyaları 2 hafta boyunca 12 saatin sonunda bitiyordu.

10 Eylül 2001: Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleeza Rice, San Francisco Belediye Başkanı Willie Brown’u arayarak ertesi sabah uçmamasını söyledi.

11 Eylül 2001: Washington, Andrews Hava üssü’nden 3 F-16’yı, Pentagon’dan 15 mil uzaktaki Kuzey Carolina’daki eğitim görevine gönderdi. Amerika’yı korumak için 14 uçak kaldı.
meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

spacer kocaeli escort bursa escort bursa escort bursa escort seks hikayeleri seks filmi izle etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti rus escort çankaya escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan sincan escort antalya rus escort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51