KeyifVakti.NET

KeyifVakti.NET (http://keyifvakti.net/index.php)
-   HerteLden (http://keyifvakti.net/forumdisplay.php?f=50)
-   -   İnanılmaz ama ürkütücü yenidoğan evresi (http://keyifvakti.net/showthread.php?t=23985)

admin 19 Mart 2020 05:36

İnanılmaz ama ürkütücü yenidoğan evresi
 
Yeni doğan bir bebeğe sahip olmanın iyi ve kötü yönleri...

http://www.olusum.org/paylasim/hthay...d605854d11.jpg

Yeni doğan bir bebeğe sahip olmanın iyi ve kötü yönleri...
Çocuk sahibi olmanın ‘karanlık zamanları’, hayatlarının ilk birkaç haftasıdır. Yeni doğan bir bebeğe sahip olmak, ebeveynliğin en zor dönemlerindendir – gece yarıları, sürekli bakım, gaz sancıları, üç katına çıkan çamaşırlar, gece beslenmeleri. Yeni doğan bir bebek, çok fazla iş demektir.
*
İşte yeni doğan bir bebeğe sahip olmanın ürkütücü ve kaotik karanlık yanı:
*
O gülümsemeler gerçek değildir:
*
Onu ne kadar çok severseniz sevin, sizin yüzünüzden gülümsemiyor. Büyük ihtimalle gaz çıkardığı için gülümsüyor. Ona ne kadar sevgi verirseniz verin, karşılığını veremezler. Elbette bu üzücü bir durum değil; ama ebeveyn olarak, yeni doğan bebeğinizin sevgisini görmek istemeniz normal.
*
*
*
Yeni doğanlar çok talepkar olabilirler:
*
Sürekli beslenme, çıkmak bilmeyen gaz, sebepsiz ağlamalar – aklı başında her kadını çıldırtmak için yeterli.
*
Emzirme, ilk birkaç haftada oldukça zordur:
*
Sütünüz hala dengelenmemiştir; bu yüzden sürekli bir karıncalanma hissedersiniz. Devasa, sızdıran göğüsler, kaçınılmazdır. Ve tabii ki kendinizi başka bir insana bağlı gibi hissedersiniz; ne de olsa hayatlarının ilk birkaç haftası boyunca sıklıkla beslenmeleri gerekiyor.
*
Gece emzirmeleri kendinizi yalnız hissetmenize sebep olur:
*
Dünyanın geri kalanı uyurken, yalnızca siz ve bebeğiniz uyanıktır. Her gece, bölünmeden 8 saat boyunca uyuyabildiğiniz zamanları hatırlamaya ve siz emzirirken uyuyan dünyanın geri kalanından nefret etmeye başlarsınız.
*

*
Hayalet bebek ağlamaları gerçektir:
*
Nereye giderseniz gidin peşinizden gelirler – sıcak bir duş için kendinize ayırdığınız 5 dakika da dâhil olmak üzere. Duştan fırlar ve mışıl mışıl uyuyan bebeğinizin yanına koşarsınız – çıldırdığınızı düşünen eşinizin bakışları eşliğinde.
*
Yeni doğanlar kırılgandırlar:
*
Bağışıklık sistemleri zayıftır ve gürültü, ses, koku gibi faktörlerden kolaylıkla etkilenirler. Üşürler, sıcak olurlar. Yani eskisi gibi istediğinizde evden çıkmazsınız.
*
*
*
Şimdi de yeni doğan evresinin inanılmaz sevimliliğine bakalım:
*
Yeni doğan kokusu başkadır:
*
Her annenin bir şişeye doldurup saklayabilmek için yüzlerce lira verebileceği, tatlı ve sarhoş edici bir kokudur bu. Kelimeler, yeni doğan kokusunu tarif edemez.
*
Uyurken en tatlı sesleri çıkarır, en tatlı ifadeleri takınırlar:
*
Yeni doğanlar, gürültülü küçük yaratıklardır. Uykularında homurdanır, ciyaklar, dudaklarını şaplatır, sürekli gülerler. Yüz ifadeleri de oldukça çeşitlidir; büzüşen dudaklar, asılan surat…
*
*
*
Yeni doğanlar günlerinin çoğunu uyuyarak geçirirler:
*
Günde yalnızca birkaç saat uyanık kalmayı tolere edebilirler. Bu evre, anneler zamanla bebekli hayata uyum sağlayabilsinler diye yapılmıştır sanki – uyukla, duş al, bulaşıkları yıka, hayatını yeniden düzene sokmak için ne yapman gerekiyorsa onu yap.
*
Miniciktirler:
*
Kucağınıza aldığınızda, dertop olmuş bebek güzelliğinden oluşan küçük toplara benzerler. Minik tavuk bacakları, göbeklerine kadar kalkmıştır, avucunuzun içerisine sığarlar. Müthiş.
*

*
*


Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51