KeyifVakti.NET

KeyifVakti.NET (http://keyifvakti.net/index.php)
-   HerteLden (http://keyifvakti.net/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Yeni başlayanlar için Star Wars (http://keyifvakti.net/showthread.php?t=25920)

admin 28 Haziran 2021 05:05

Yeni başlayanlar için Star Wars
 
Efsane seri Star Wars'un yeni filmi 'Star Wars: Son Jedi', 13 Aralık'ta vizyona girecek. Merakla beklenen yeni filmin arifesinde, Star Wars rehberimize muhakkak göz atın!

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...91b7f12e99.jpg
Star Wars'un yeni filmi 'Star Wars: Son Jedi', 13 Aralık'ta vizyona girecek. Rey, efsanenin ikinci bölümünde de Finn, Poe ve Luke Skywalker ile destansı yolculuğuna devam ediyor. Filmde Daisy Ridley, John Boyega, Mark Hamill, Domhnall Gleeson, Carrie Fisher, Laura Dern, Oscar Isaac, Gwendoline Christie ve Lupita Nyong'o gibi birbirinden ünlü isimler yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Rian Johnson oturuyor.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...35e13c86c1.jpg
2005 yılında çekilen Sith'in İntikamı'nın ardından Star Wars 17 Aralık 2015'te yeni filmi Güç Uyanıyor ile yeniden hayranlarıyla buluşmuştu. Filmin haberi bile milyonlarca Star Wars hayranını mutlu etmeye yetmişken, 10 yılı adeta Dagobah gezegeninde inzivaya çekilmiş 10 Jedi Ustası gücünde sabırla geçiren hayranları yıllar sonra gelen yeni filmi bağrına basmıştı.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...90cef369e2.jpg
Bununla birlikte serinin yeni filmleri elbette sadece bahsi geçen Star Wars hayranları için çekilmiyor. Star Wars izlemenin herkesin hakkı olduğunu düşündüğümüz için de, serinin son çıkan filmini izlemeden önce hem keyifli saatler geçirebilmeniz hem de Star Wars evreni hakkında fikir sahibi olabilmeniz için küçük bir rehber hazırlamayı düşündük.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...abab21ca72.jpg
Güç sizinle olsun.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...0359000df4.jpg
1977'den 2005'e kadar 6 filmlik bir seri ile hayran kitlesini sağlamlaştıran Star Wars, filmlerinin yanında çizgi romanları, bilgisayar oyunları, kitapları ve çizgi filmleri ile de yeni takipçiler kazanmaya devam etti. Fantastik kurgunun, ardılı Yüzüklerin Efendisi ile birlikte, sinema endüstrisindeki en başarılı örneklerinden biri olması, eser sahibi George Lucas'ı gittikçe paragöz biri haline dönüştürse de, son olarak Star Wars'un tüm haklarını Walt Disney'e satması çok büyük tepkiler almasına neden olmuştu.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...342482791d.jpg
Yönetmen George Lucas hala milyonlarca insan için neredeyse bir ilah. Güç Uyanıyor adlı son film, Walt Disney'den çıkacak ilk film olması nedeniyle yarattığı heyecan kadar bir anlamda da endişe kaynağı olmayı, en azından 17 Aralık 2015'e kadar, sürdürmüştü. Lucasfilm tarafından yayınlanan "Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi" ana seriye dahil olmayan, spin-off olarak da bilinen bir tür 'yan hikaye'.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...84ac7d2850.jpg
Güç Nedir?Güç ya da Force, Star Wars ile ilgili bilinmesi gereken belki de en önemli unsur. Darth Vader'a göre evrendeki her türlü metafizik güçten daha güçlü olan "şey". Elbette herkese nasip olmayan ve tam olarak tanımlanamayan (gerçekten de Star Wars evreninde tam bir tanımı yoktur) bu gücü kullanabilmek için yeterli miktarda midi chlorian'a sahip olmanız gerekir.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...751cdfc44c.jpg
Midi chlorian: Sanılanın aksine sadece jedi'larda ya da sith lord'larında değil tüm canlıların hücrelerinde bulunan mikroskobik canlılardır. Güç ile iletişime geçebilirler ve gücü manipüle etmeye yararlar.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...e6780eecf8.jpg
Sith Lordları vs. Jedi UstalarıGücün iyi ve kötü tarafını temsil ederler. Sith Lordları her ne kadar sürekli kötülük peşinde koşan, sinsi varlıklar olarak anılsa da gücün dengesi açısından en az iyi yürekli ve bireysel ahlak sahibi Jedi Ustaları kadar gerekli ve önemli karakterlerdir. Tıpkı Jedi Ustaları gibi ışın kılıcı kullanma ve gücü yönetme konularında üstün becerilere sahiplerdir. Her iki topluluğun da çok katı ve değişmez kuralları vardır.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...9b27749b41.jpg
Padawan: Çırak. Her Usta Jedi'ın bir öğrencisi olmak zorundadır. Ayrıca her Padawan'ın bir adet saç örgüsü bulunur (metroda, otobüste gördüğünüz ince ve tek bir saç örgüsüne sahip olan herkesten bu anlamda şüphelenmek ise size kalmış).

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...a8d1e953e8.jpg
Yoda: Sürekli devrik cümleler kuran bu küçük yeşil (aynı zamanda da dünya tatlısı) binlerce genç Jedi'ın ustası, akıl hocası ve öğretmenidir. Yaşamı süresince (900 yılı biraz aşkın) onun onayını almayan hiçbir Padawan Jedi Ustası ünvanını elde edememiştir.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...2e7c9a6195.jpg
Obi Wan Kenobi: En güçlü Jedi Ustalarından. 6 filmin tamamında da görülmüştür. Qui-gon Jinn'in öğrencisi ve sinsiler sinsisi Darth Maul'un katilidir. Önce Alec Guinness tarafından canlandırıldı,

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...9791391cf4.jpg
Sonra da Ewan McGregor Obi Wan Kenobi rolünde karşımıza çıktı.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...368f3e819a.jpg
Qui-gon Jinn: Yalnızca The Phantom Menace filminde yer almasına rağmen Star Wars evreninin en önemli karakterlerinden biri olan Jedi Ustası. Obi Wan'ın hocası ve Anakin Skywalker'ı ilk keşfedendir. Sözünü sakınmayan tavırları yüzünden Jedi konseyine kabul edilmese de doğru bildiğinden asla şaşmamıştır.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...83c157e88e.jpg
Anakin Skywalker (Darth Vader): Çok küçük yaşına rağmen taşıdığı potansiyel Qui gon Jinn tarafından fark edilmiş ve bu sebeple apar topar annesinin yanından ayrılıp Jedi eğitimine başlamıştır. Sonradan Sith tarafına geçmesinin nedeninin de bu olduğu düşünülebilir.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...655859978d.jpg
Rivayet olunur ki Darh Vader'ın kanındaki midi chlorian sayısı Üstad Yoda'dan bile fazladır. Qui gon'a göre güce dengeyi getirecek kadar önemli bir karakterdi ve Qui gon bu yüzden Jedi konseyini bile karşısına almıştı. Star Wars evreninin 'kötü adamı' gibi gözükse de, en çok hayran olunan ve en öne çıkan karakterlerden biri de Darth Vader oldu.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...17309252dc.jpg
Palpatine (Darth Sidious): İmparator Palpatine olarak da bilinir. Güçlü Sith Lord'larından biridir ve Anakin Skywalker'ın aklını çelip Sith tarafına geçmesine ve Darth Vader ismini almasına neden olmuştur.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...381b8d853e.jpg
Han Solo: Millennium Falcon'un kaptanı, Chewbacca'nın can yoldaşı. Yoda ile birlikte Chewie'nin dilinden tam olarak anlayan yegane insandır. İlk zamanlarında para düşkünü bir profil çizmesine rağmen Leia'ya olan ilgisi ve galaksinin geçirdiği zor zamanlar bu huyundan yavaş yavaş vaz geçmesini sağlamıştır. Harrison Ford tarafından canlandırıldı.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...bf58fe4e36.jpg
Millennium Falcon: Eğer birisi ya da bir şeylerden kaçıyorsanız ya da bir yere yetişmeniz gerekiyorsa tercih etmeniz gereken tek uzay gemisi. Üst uzaya sıçramaları ve ışık hızına geçmeleri ile ünlüdür. Tasarımına ise bir tarafı ısırılmış hamburger ilham vermiş.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...05284633ac.jpg
Leia Organa (Leia Skywalker): Anakin Skywalker'ın (Darth Vader) Queen Amidala ile birlikte dünyaya getirdikleri iki çocuğundan biri. Yoda'nın tavsiyeleri doğrultusunda Alderaan'da geçen çocukluğu, yerini Alderaan'ın Darth Vader tarafından yok edilmesi üzerine isyan ve mücadele dolu bir gençliğe bırakmış, bu uğurda türlü tehlikelere tek başına göğüs germiştir.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...85b3613b33.jpg
Luke Skywalker: Anakin ve Amidala'nın diğer çocuğu. Bizzat Yoda tarafından aldığı Jedi eğitimi onu en büyük Jedi ustaları arasına sokmuştur. Tıpkı babası gibi gelişmiş bir pilotluk yeteneğine sahiptir ve bu yeteneği sayesinde Death Star'ı yok etme şerefine erişebilmiş, kahraman olmuştur. Fakat tüm bu kahramanlıklarına, ustalıklarına rağmen şapşallığından ve dik kafalılığından da ödün vermez.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...3981a1e0e3.jpg
Chewbacca: Kıl yumağı, kurtarıcı. Han Solo'nun yoldaşı, Yoda'nın sohbet arkadaşı. Ayrıca Yoda'yı Darth Vader önderliğinde gerçekleşen talihsiz Jedi soykırımı sırasında kurtarıp Dagobah gezegenine sağ salim ulaşmasını sağlamıştır. Han Solo ile arkadaşlıkları, Solo'nun kariyerini hiçe sayarak bu tüylü ancak bir o kadar da tatlı yaratığı kurtarması ile başlamıştır. Han Solo'nun hayatını kaç kere kurtardığını ise saymaya başlarsak bitiremeyiz.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...4471d442b6.jpg
R2D2: Star Wars evreninin sorun çözeni, çöp kutusu görünümlü robot. Kilitli mi kaldınız, bindiğiniz asansör çıldırdı ve düşmeye mi karar verdi? Bu gibi durumlarda hemen r2d2, nam-ı diğer Artoo ile iletişime geçebilir ve sorunu çözmesini isteyebilirsiniz.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...6ee760c2d3.jpg
C3PO: Hizmet etmek için yaratılmış, altın kaplama bir protokol robotu. Artoo'nun en yakın arkadaşı olmasının yanında pek çok farklı dilde konuşabilir ve galaksideki neredeyse her varlıkla iletişim kurabilir. İnanılmaz derecede nazik olmasıyla da bilinir.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...ef89eceefd.jpg
Stormtrooper: Clone Trooper'ların aksine bu askeri birim klonlardan değil insanlardan oluşur. Beceriksizlerdir ve emirleri doğru bir şekilde uygulayamazlar. Jedi'lara karşı kullanılmışlarsa da pek başarılı oldukları söylenemez.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...95fa389df4.jpg
Clone Trooper: Jango Fett'in genetik kopyaları olarak üretilen bu askerler fedakârlıkları ve gözü karalıkları ile nam salmışlardır. Klon olmaları ise her emri sorgusuz sualsiz yerine getirecekleri anlamına gelmemektedir. Jedi'lar tarafından droid savaşlarında kullanılmışlardır.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...428d8cc66d.jpg
Dagobah: Luke'un Jedi'lık öğrendiği, Yoda'nın inzivaya çekilip nihayetinde huzur içinde Force'a karıştığı gezegen. Karanlık taraf enerjisinin yüksek olması sebebi ile Luke ve Yoda için en uygun saklanma yeri olmuş ve bu sayede Jedi'lık mertebesi yiğit bir savaşçı daha kazanabilmiştir

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...1e4095e5f0.jpg
Tatooine: Anakin'in doğup büyüdüğü, pod yarışları kazandığı, türlü garip uzay yaratığını bünyesinde barındıran çöl gezegen. Kimilerine göre Darth Vader gibi bir belanın büyüdüğü gezegen olmasından dolayı uğursuz olarak nitelendirilebilir (fakat öyle değildir).

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...7fb4af0008.jpg
Naboo: Galaksinin en güzel gezegeni olduğu rivayet edilir. Yemyeşil tepeleri, ırmakları, eşsiz manzaraları ile adeta cennetten bir parçadır. Anakin ve Luke burada evlenmiştir. Aynı zamanda Palpatine'in de imparator olmadan önce senatörlüğünü yaptığı gezegendir. Gungan'ların anavatanı tam da burasıdır.

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...31789ce1ad.jpg
Star Wars ile ilgili kafa karıştıran bir konu da serinin filmlerini hangi sıra ile izlemek gerektiğidir. Bu konuda bilinmesi gereken ise 1977 - 1983 yılları arasında çekilen üç filmin ardından George Lucas Bey'in hikayenin prequel'ini (öncesini) de çekmek istemesi ve akabinde yeni seri olarak adlandırılan üç filmi çekmiş olmasıdır. Yani isterseniz 4-5-6-1-2-3 gibi bir sıralamayla isterseniz de 1-2-3-4-5-6 gibi normal bir sıralama ile seriyi izleyebilirsiniz. Biz sadece bu efsaneleşmiş seriyi izlemenizi öneriyoruz, nasıl izleyeceğiniz size kalmış!

http://www.stokfiyat.com/paylasim/ht...1cef753999.jpg
İyi seyirler! "Star Wars: Son Jedi" filminin fragmanını izlemeyi unutmayın!


Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51