Go Back   KeyifVakti.NET > Genel Forum, Genel Bölümler > HerteLden
Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 28 Haziran 2021, 05:05   #1
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 25 Ocak 2015
Mesajlar: 2,710
Standart Yeni başlayanlar için Star Wars

Efsane seri Star Wars'un yeni filmi 'Star Wars: Son Jedi', 13 Aralık'ta vizyona girecek. Merakla beklenen yeni filmin arifesinde, Star Wars rehberimize muhakkak göz atın!


Star Wars'un yeni filmi 'Star Wars: Son Jedi', 13 Aralık'ta vizyona girecek. Rey, efsanenin ikinci bölümünde de Finn, Poe ve Luke Skywalker ile destansı yolculuğuna devam ediyor. Filmde Daisy Ridley, John Boyega, Mark Hamill, Domhnall Gleeson, Carrie Fisher, Laura Dern, Oscar Isaac, Gwendoline Christie ve Lupita Nyong'o gibi birbirinden ünlü isimler yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Rian Johnson oturuyor.


2005 yılında çekilen Sith'in İntikamı'nın ardından Star Wars 17 Aralık 2015'te yeni filmi Güç Uyanıyor ile yeniden hayranlarıyla buluşmuştu. Filmin haberi bile milyonlarca Star Wars hayranını mutlu etmeye yetmişken, 10 yılı adeta Dagobah gezegeninde inzivaya çekilmiş 10 Jedi Ustası gücünde sabırla geçiren hayranları yıllar sonra gelen yeni filmi bağrına basmıştı.


Bununla birlikte serinin yeni filmleri elbette sadece bahsi geçen Star Wars hayranları için çekilmiyor. Star Wars izlemenin herkesin hakkı olduğunu düşündüğümüz için de, serinin son çıkan filmini izlemeden önce hem keyifli saatler geçirebilmeniz hem de Star Wars evreni hakkında fikir sahibi olabilmeniz için küçük bir rehber hazırlamayı düşündük.


Güç sizinle olsun.


1977'den 2005'e kadar 6 filmlik bir seri ile hayran kitlesini sağlamlaştıran Star Wars, filmlerinin yanında çizgi romanları, bilgisayar oyunları, kitapları ve çizgi filmleri ile de yeni takipçiler kazanmaya devam etti. Fantastik kurgunun, ardılı Yüzüklerin Efendisi ile birlikte, sinema endüstrisindeki en başarılı örneklerinden biri olması, eser sahibi George Lucas'ı gittikçe paragöz biri haline dönüştürse de, son olarak Star Wars'un tüm haklarını Walt Disney'e satması çok büyük tepkiler almasına neden olmuştu.


Yönetmen George Lucas hala milyonlarca insan için neredeyse bir ilah. Güç Uyanıyor adlı son film, Walt Disney'den çıkacak ilk film olması nedeniyle yarattığı heyecan kadar bir anlamda da endişe kaynağı olmayı, en azından 17 Aralık 2015'e kadar, sürdürmüştü. Lucasfilm tarafından yayınlanan "Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi" ana seriye dahil olmayan, spin-off olarak da bilinen bir tür 'yan hikaye'.


Güç Nedir?Güç ya da Force, Star Wars ile ilgili bilinmesi gereken belki de en önemli unsur. Darth Vader'a göre evrendeki her türlü metafizik güçten daha güçlü olan "şey". Elbette herkese nasip olmayan ve tam olarak tanımlanamayan (gerçekten de Star Wars evreninde tam bir tanımı yoktur) bu gücü kullanabilmek için yeterli miktarda midi chlorian'a sahip olmanız gerekir.


Midi chlorian: Sanılanın aksine sadece jedi'larda ya da sith lord'larında değil tüm canlıların hücrelerinde bulunan mikroskobik canlılardır. Güç ile iletişime geçebilirler ve gücü manipüle etmeye yararlar.


Sith Lordları vs. Jedi UstalarıGücün iyi ve kötü tarafını temsil ederler. Sith Lordları her ne kadar sürekli kötülük peşinde koşan, sinsi varlıklar olarak anılsa da gücün dengesi açısından en az iyi yürekli ve bireysel ahlak sahibi Jedi Ustaları kadar gerekli ve önemli karakterlerdir. Tıpkı Jedi Ustaları gibi ışın kılıcı kullanma ve gücü yönetme konularında üstün becerilere sahiplerdir. Her iki topluluğun da çok katı ve değişmez kuralları vardır.


Padawan: Çırak. Her Usta Jedi'ın bir öğrencisi olmak zorundadır. Ayrıca her Padawan'ın bir adet saç örgüsü bulunur (metroda, otobüste gördüğünüz ince ve tek bir saç örgüsüne sahip olan herkesten bu anlamda şüphelenmek ise size kalmış).


Yoda: Sürekli devrik cümleler kuran bu küçük yeşil (aynı zamanda da dünya tatlısı) binlerce genç Jedi'ın ustası, akıl hocası ve öğretmenidir. Yaşamı süresince (900 yılı biraz aşkın) onun onayını almayan hiçbir Padawan Jedi Ustası ünvanını elde edememiştir.


Obi Wan Kenobi: En güçlü Jedi Ustalarından. 6 filmin tamamında da görülmüştür. Qui-gon Jinn'in öğrencisi ve sinsiler sinsisi Darth Maul'un katilidir. Önce Alec Guinness tarafından canlandırıldı,


Sonra da Ewan McGregor Obi Wan Kenobi rolünde karşımıza çıktı.


Qui-gon Jinn: Yalnızca The Phantom Menace filminde yer almasına rağmen Star Wars evreninin en önemli karakterlerinden biri olan Jedi Ustası. Obi Wan'ın hocası ve Anakin Skywalker'ı ilk keşfedendir. Sözünü sakınmayan tavırları yüzünden Jedi konseyine kabul edilmese de doğru bildiğinden asla şaşmamıştır.


Anakin Skywalker (Darth Vader): Çok küçük yaşına rağmen taşıdığı potansiyel Qui gon Jinn tarafından fark edilmiş ve bu sebeple apar topar annesinin yanından ayrılıp Jedi eğitimine başlamıştır. Sonradan Sith tarafına geçmesinin nedeninin de bu olduğu düşünülebilir.


Rivayet olunur ki Darh Vader'ın kanındaki midi chlorian sayısı Üstad Yoda'dan bile fazladır. Qui gon'a göre güce dengeyi getirecek kadar önemli bir karakterdi ve Qui gon bu yüzden Jedi konseyini bile karşısına almıştı. Star Wars evreninin 'kötü adamı' gibi gözükse de, en çok hayran olunan ve en öne çıkan karakterlerden biri de Darth Vader oldu.


Palpatine (Darth Sidious): İmparator Palpatine olarak da bilinir. Güçlü Sith Lord'larından biridir ve Anakin Skywalker'ın aklını çelip Sith tarafına geçmesine ve Darth Vader ismini almasına neden olmuştur.


Han Solo: Millennium Falcon'un kaptanı, Chewbacca'nın can yoldaşı. Yoda ile birlikte Chewie'nin dilinden tam olarak anlayan yegane insandır. İlk zamanlarında para düşkünü bir profil çizmesine rağmen Leia'ya olan ilgisi ve galaksinin geçirdiği zor zamanlar bu huyundan yavaş yavaş vaz geçmesini sağlamıştır. Harrison Ford tarafından canlandırıldı.


Millennium Falcon: Eğer birisi ya da bir şeylerden kaçıyorsanız ya da bir yere yetişmeniz gerekiyorsa tercih etmeniz gereken tek uzay gemisi. Üst uzaya sıçramaları ve ışık hızına geçmeleri ile ünlüdür. Tasarımına ise bir tarafı ısırılmış hamburger ilham vermiş.


Leia Organa (Leia Skywalker): Anakin Skywalker'ın (Darth Vader) Queen Amidala ile birlikte dünyaya getirdikleri iki çocuğundan biri. Yoda'nın tavsiyeleri doğrultusunda Alderaan'da geçen çocukluğu, yerini Alderaan'ın Darth Vader tarafından yok edilmesi üzerine isyan ve mücadele dolu bir gençliğe bırakmış, bu uğurda türlü tehlikelere tek başına göğüs germiştir.


Luke Skywalker: Anakin ve Amidala'nın diğer çocuğu. Bizzat Yoda tarafından aldığı Jedi eğitimi onu en büyük Jedi ustaları arasına sokmuştur. Tıpkı babası gibi gelişmiş bir pilotluk yeteneğine sahiptir ve bu yeteneği sayesinde Death Star'ı yok etme şerefine erişebilmiş, kahraman olmuştur. Fakat tüm bu kahramanlıklarına, ustalıklarına rağmen şapşallığından ve dik kafalılığından da ödün vermez.


Chewbacca: Kıl yumağı, kurtarıcı. Han Solo'nun yoldaşı, Yoda'nın sohbet arkadaşı. Ayrıca Yoda'yı Darth Vader önderliğinde gerçekleşen talihsiz Jedi soykırımı sırasında kurtarıp Dagobah gezegenine sağ salim ulaşmasını sağlamıştır. Han Solo ile arkadaşlıkları, Solo'nun kariyerini hiçe sayarak bu tüylü ancak bir o kadar da tatlı yaratığı kurtarması ile başlamıştır. Han Solo'nun hayatını kaç kere kurtardığını ise saymaya başlarsak bitiremeyiz.


R2D2: Star Wars evreninin sorun çözeni, çöp kutusu görünümlü robot. Kilitli mi kaldınız, bindiğiniz asansör çıldırdı ve düşmeye mi karar verdi? Bu gibi durumlarda hemen r2d2, nam-ı diğer Artoo ile iletişime geçebilir ve sorunu çözmesini isteyebilirsiniz.


C3PO: Hizmet etmek için yaratılmış, altın kaplama bir protokol robotu. Artoo'nun en yakın arkadaşı olmasının yanında pek çok farklı dilde konuşabilir ve galaksideki neredeyse her varlıkla iletişim kurabilir. İnanılmaz derecede nazik olmasıyla da bilinir.


Stormtrooper: Clone Trooper'ların aksine bu askeri birim klonlardan değil insanlardan oluşur. Beceriksizlerdir ve emirleri doğru bir şekilde uygulayamazlar. Jedi'lara karşı kullanılmışlarsa da pek başarılı oldukları söylenemez.


Clone Trooper: Jango Fett'in genetik kopyaları olarak üretilen bu askerler fedakârlıkları ve gözü karalıkları ile nam salmışlardır. Klon olmaları ise her emri sorgusuz sualsiz yerine getirecekleri anlamına gelmemektedir. Jedi'lar tarafından droid savaşlarında kullanılmışlardır.


Dagobah: Luke'un Jedi'lık öğrendiği, Yoda'nın inzivaya çekilip nihayetinde huzur içinde Force'a karıştığı gezegen. Karanlık taraf enerjisinin yüksek olması sebebi ile Luke ve Yoda için en uygun saklanma yeri olmuş ve bu sayede Jedi'lık mertebesi yiğit bir savaşçı daha kazanabilmiştir


Tatooine: Anakin'in doğup büyüdüğü, pod yarışları kazandığı, türlü garip uzay yaratığını bünyesinde barındıran çöl gezegen. Kimilerine göre Darth Vader gibi bir belanın büyüdüğü gezegen olmasından dolayı uğursuz olarak nitelendirilebilir (fakat öyle değildir).


Naboo: Galaksinin en güzel gezegeni olduğu rivayet edilir. Yemyeşil tepeleri, ırmakları, eşsiz manzaraları ile adeta cennetten bir parçadır. Anakin ve Luke burada evlenmiştir. Aynı zamanda Palpatine'in de imparator olmadan önce senatörlüğünü yaptığı gezegendir. Gungan'ların anavatanı tam da burasıdır.


Star Wars ile ilgili kafa karıştıran bir konu da serinin filmlerini hangi sıra ile izlemek gerektiğidir. Bu konuda bilinmesi gereken ise 1977 - 1983 yılları arasında çekilen üç filmin ardından George Lucas Bey'in hikayenin prequel'ini (öncesini) de çekmek istemesi ve akabinde yeni seri olarak adlandırılan üç filmi çekmiş olmasıdır. Yani isterseniz 4-5-6-1-2-3 gibi bir sıralamayla isterseniz de 1-2-3-4-5-6 gibi normal bir sıralama ile seriyi izleyebilirsiniz. Biz sadece bu efsaneleşmiş seriyi izlemenizi öneriyoruz, nasıl izleyeceğiniz size kalmış!


İyi seyirler! "Star Wars: Son Jedi" filminin fragmanını izlemeyi unutmayın!
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

spacer kocaeli escort bursa escort bursa escort bursa escort seks hikayeleri seks filmi izle etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti rus escort çankaya escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan sincan escort antalya rus escort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51