KeyifVakti.NET

KeyifVakti.NET (http://keyifvakti.net/index.php)
-   Sağlık Forum , Sağlık Forumları (http://keyifvakti.net/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Kimyasal peeling ile yepyeni saglikli bir cilde kavusun (http://keyifvakti.net/showthread.php?t=10249)

eg24 16 Mart 2015 11:40

Kimyasal peeling ile yepyeni saglikli bir cilde kavusun
 
Kimyasal peeling deriyi canlandirmak, gençlestirmek, sivilce ve izlerini, ciltte istenmeyen lekeleri gidermek, görünüsünü iyilestirmek için deriye bazi solüsyonlarin uygulamasidir.

Peeling uygulamasi cildin yipranmis, tazeligini ve parlakligini kaybetmis üst tabakasinin soyulmasini ve dökülmesini saglayarak ve derinin daha alt tabakalarinda yeniden bir yapilanma sürecini baslatip; kollajen sentezlenmesini uyararak daha genç ve saglikli homojen bir derinin ortaya çikmasini saglar.

Peeling tedavisinde deriye, yüzeyel tabakalarin ayrilmasina ve soyulmasina neden olan bir solüsyon uygulanir. Çok sayida kimyasal peeling ajani olmakla birlikte en sik kullanilanlar glikolik asit, alfa hidroksi asitler (AHA), triklosetik asit (TCA), salisilik asit, jesner solüsyonu ve kombinasyonlaridir.

Peeling islemi ile;

• Gözalti ve agiz çevresindeki ince kirisikliklar

• Günes isinlarinin ve kalitsal faktörlerin neden oldugu yaslilik belirtileri, kirisikliklar

• Sivilce ve izleri

• Günes lekeleri, yaslilik lekeleri, çiller, dogum kontrol ilaçlarinin ve gebeligin neden oldugu lekelerin tedavisinde de oldukça etkili bir yöntemdir

Solüsyon seçimi tamamen hastaya ve tedavi edilmesi beklenen sikayete bagli olarak degismektedir.

Sivilce tedavisinde önce sivilceye neden olan siyah ve beyaz komedonlar (noktaciklar) temizlenir ve ardindan solüsyon uygulanir. Tekrarlayan peeling islemi hem sivilceler hem de sivilcelerin neden oldugu izlerin tedavisi sonderece basarili bir sekilde saglanir.

Leke tedavisinde yine seçilen peeling solüsyonu yüzde bir kaç dakika bekletilir ve nötralize edilir. Leke tedavisinde tedaviye eklenen leke açici kremlerle birlikte homejen daha pürüzsüz bir cilt elde etmek mümkündür.

Cilt gençlestirmede esas deri altinda yalanci bir yanik uyarisi olusturmaktir. Bu gerçek bir yanik degildir sadece deri altindaki onarim mekanizmalarini harekete geçirmek için bir uyarandir. Bu uyaranla deri altinda onarim mekanizmasi tetiklenir ve deriyi daha genç ve diri tutan kollojen ve elastik liflerin yapimi tetiklenir. Böylece ciltte bir dirilesme ve gençlesme; üst derinin hafif soyulmalasiyla da daha homojen, pürüzsüz, canli parlak bir cilt olusur. Uygulama yüz disinda boyun ve ellerede yapilabilir.

Peeling islemi sonderece kisa süren bir islemdir. Deri yaglarindan arindirldiktan sonra seçilen peeling solüsyonuna ve uygulamanin derinligine bagli olmak üzere yüzde bekletilen solüsyon nötralize edilir ve islem sonrasi iyilestirici, yatistirici bir krem ve günes koruyucu uygulanarak islem sonlandirilir.

Islem sonrasi normal günlük yasama hemen dönülebilir. Islem sonrasi doktorun önerdigi tedaviler ve günes koruyucullarla tedavi tamamlanir. Peeling yöntemi deneyimli hekimler tarafindan yapildiginda sonderece efektif ve basarili sonuçlar vermektedir.


Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51