KeyifVakti.NET

KeyifVakti.NET (http://keyifvakti.net/index.php)
-   Sağlık Forum , Sağlık Forumları (http://keyifvakti.net/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Okullar aÇilirken Çocugunuzu bekleyen hastaliklara dikkat! (http://keyifvakti.net/showthread.php?t=8762)

eg24 06 Mart 2015 13:42

Okullar aÇilirken Çocugunuzu bekleyen hastaliklara dikkat!
 
Uzmanlar, okullarin eylül ayinda açilmasiyla birlikte özellikle gribal enfeksiyon hastaliklarinda artis olabilecegine dikkat çekiyor. Okul döneminde çocuklari bekleyen hastaliklari ve bu hastaliklardan korunma yollarini Rinoest Klinik doktoru Op. Dr. Coskun Sanverdi anlatiyor...

Yaz aylarinda çocuklarda görülen solunum yolu hastaliklarinda genelde azalma görülür. Sonbaharda havalarin sogumaya baslamasi ve okullarin da açilmasiyla birlikte çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonlarina daha sik rastlanilmaktadir. Dr. Coskun Sanverdi’ye göre, okul, kalabalik is yerleri ile toplu tasima araçlari, alisveris merkezi ve cafe gibi kapali ve kalabalik ortamlar bu tür hastaliklarin daha kolay bulasmasi için ortam olusturuyor.

Okul döneminde bu hastaliklara dikkat!

Çocukluk çaginda en yaygin görülen hastaliklarin basinda soguk alginliginin geldigini belirten Dr. Coskun Sanverdi, “Yetiskinler yilda ortalama 3- 4 kere soguk alginligi geçirirken, çocuklar 9- 10 kez soguk alginligina yakalaniyorlar” dedi.

Çocukluk çaginin sik görülen hastaliklarindan birinin de bademcik ve geniz eti hastaliklari oldugunu belirten Sanverdi, “Kres ve okul çagi ile birlikte çocuklar daha fazla mikroorganizmaya maruz kalmakta ve bu dönemlerde hastalik sikligi artmaktadir. Çocuklarda olusan bogaz agrisi ve ates, görülen en yaygin bogaz enfeksiyonu belirtisidir. Bu enfeksiyon diger hastaliklara oranla en çok okul çagindaki çocuklarda görülür. Çocuk bogaz agrisi ile birlikte yutkunma zorlugu da yasar. Çocukta yüksek derecede ates görülürken bogazinin arka bademcik kismi sis ve kizarmis görülebilir. Bir hekime gözükmeden kulaktan duyma tedavilere basvurulmamalidir. Aksi takdirde çok ciddi sonuçlar dogurabilir.” seklinde açikladi.

Bogaz agrilari çocugunuz için kâbus olmasin

Op. Dr. Coskun Sanverdi, “Bademciklerin en belirgin hastalik bulgusu sik iltihaplanmasi, ateslenme, bogaz agrisi veya çok büyüyüp bogazi daraltmasi seklindedir. Geniz etinin bulgusu ise burun tikanikligi, gece agzi açik uyuma ve horlama, gelisme geriligi, istahsizlik, çene ve dis sorunlari, kulaklarda sivi birikimi ve isitme kaybi, sik orta kulak iltihabi, sinüzit ataklari seklinde özetlenebilir. Bademcik ve geniz eti rahatsizliklari siklikla birlikte görülse de, ayri ayri da olabilmektedir.” seklinde ifade ediyor.

Önlem almayi unutmayin!

- Çocuklara enfeksiyondan korunmak için dengeli ve saglikli beslenmelerine dikkat edilmelidir. Süt balik gibi A Vitamini içeren besinler, C vitamini içeren narenciye gidalari, E vitamini içeren bakliyat ve bitkisel yag içerikli gidalarin tüketilmesine dikkat edilmelidir.

- Çocuklarin hijyen kurallarina dikkat etmeleri çok küçük yastan itibaren ögretilmeli ve uygulamali olarak gösterilmelidir. Çünkü beden temizligi birçok bakteri ve hastaliktan korunmak için oldukça etkili bir yoldur. Her zaman oldugu gibi hastaliktan korunmak için, hijyen kosullarina uyulmasi, el – ayak bakimi, ortak esya kullanimina dikkat edilmesi gerekmektedir.

- Çocugunuzu ortam kosullarina uygun giydirmelisiniz. Okul çagindaki çocuklarin çok hareketli olmalari, tenefüs saatlerinde kosturmalari daha sik terleyip üsütmelerine neden olur. Okuldan geldikten sonra çocugunuzun terli kiyafetleri kiyafetlerini mutlaka degistirmelisiniz. Çogu zaman termal fanilalar çocugunuzun terleyip üsümesini engelleyebilmektedir.

- Düzenli uyku çocugun saglikli gelisiminde önemli bir yere sahiptir. Özellikle sabah erken saatlerde kalkan, gün içerisinde oldukça enerji harcayan çocuklarin erken yatarak daha uzun dinlenmeleri gerekmektedir.


Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51