KeyifVakti.NET

KeyifVakti.NET (http://keyifvakti.net/index.php)
-   Sağlık Forum , Sağlık Forumları (http://keyifvakti.net/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Baharda isildayan bir cilt iÇin 10 altin kural (http://keyifvakti.net/showthread.php?t=9374)

eg24 09 Mart 2015 16:37

Baharda isildayan bir cilt iÇin 10 altin kural
 
Baharda insanlar genellikle beynen, ruhen ve bedenen yenilenme ihtiyaci hisseder. Özellikle kisin solmus ciltlerin yeniden parlamasi, kuruluga bagli olarak artan çizgilerin tedavi edilmesi, göz alti morluklarindan kurtulmak ve uzayan tüylere çare bulmak için pek çok yöntem bulunmaktadir. Memorial Etiler Tip Merkezi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Zerrin Baysal, bahar mevsiminde cilt sagligi için alinacak önlemleri söyle siraladi:

1. Deri, vücudun en büyük organidir. Cilt üzerindeki bozukluklar, estetik kaygi uyandiracak durumlar ve dogru bakimla giderilebilecek tüm sorunlarin tedavisi mutlaka uzman ellerde yapilmalidir. Yani tüm cilt problemleri için dermatologa basvurulmalidir.

2. Temizlik, cilt bakimi için vazgeçilmez önemi olan ve dogru yapilmasi gereken bir islemdir. Cilt temizligi için dogru ürün, kisiden kisiye degisir. Bazi ciltler yaglidir ve daha fazla yikanmalidir, kuru ciltler ise az yagli ürünlerle temizlenmelidir. Düzenli temizlenen cilt parlar, siyah nokta gelisimi önlenir ve yaslanmanin etkileri giderilmis olur.

3. Tonik uygulamasi, bilindiginin aksine gerekliligi çok az olan bir bakim yöntemidir. Eger cilt çok yagli gözenekli ve de parlaksa kullanilabilir. Ancak kuru ve hassas ciltlerde tonik uygulamasi zararli olabilir. Yüksek fiyatli tonikler yerine; demlenmis çaylar, gül suyu ya da soda kullanilabilir.

4. Kisin kuruyan ciltler için yeterli bir nemlendirme yapilmamissa, çizgiler daha belirgin hale gelir. Bunun için çok yagli olmayan, nemlendirici ve onarici gece kremi kullanilmalidir. Dogru ürünü seçerken dermokozmetik özellikte olmasina, çok pahali olmamasina ve cilt tipine uygunluguna dikkat edilmesi gerekir. Yine kisiye özel seçilecek ürünler doktor tarafindan önerilmelidir.

5. Göz etrafi bakimi için özel ürün kullanmak her zaman gerekli degildir. Eger cilt yapisi çok hassas degilse, yüze sürülen kremler göz etrafina da uygulanabilir. Bu da kisinin bakim için daha fazla ürün almasini engelleyecektir. Çok hassas cilde sahip olanlar, özel bir göz çevresi ürünü kullanmalidir.

6. Uykusuzluk cilde yorgun, mat ve sis bir görüntü verir. Bu yüzden düzenli uyku, genç kalmak ve daha iyi görünmek için bakim kadar gereklidir.

7. Baharla gelen günes isinlarina maruz kalmak insani mutlu etse bile, günes yaslanma sürecini hizlandiran en önemli faktördür. Kullanilmasi gereken günes filtrelerini en aza indirmek için daha çesitli önlemler almak isabetli olacaktir. Çünkü günes koruyuculari da hem içerdikleri kimyasal maddeler hem de sicakta deriyi kaplamasi ve gözenekleri tikamasi açisindan risk olusturabilir. Bu nedenle sapka ve gözlük kullanmak, gölgede durmak, solaryuma girmemek gibi önlemler bu ürünlere olan ihtiyaci azaltir.

8. Bol sivi tüketimi, sebze ve meyveden zengin beslenmek, ara ögünlerde tuzsuz ve kavrulmamis yemisler tüketmek, cilt sagligina önemli katkilarda bulunur. Özellikle tuz, un, seker ve yagin derinin hizla yaslanmasina neden oldugu unutulmamalidir.

9. Cilt sagligi ile ilgili tüm önlemleri alinmasina ragmen cilt için profesyonel yardim alinmasi da gerekebilir. Yüzde mimik çizgileri, sarkma, lekelenme, damar genislikleri olusmussa, kisi halen mat bir cilde sahipse mutlaka dermatoloji uzmanina basvurulmalidir. Kisiye özel tedavi protokolleriyle daha genç ve de güzel görünmek mümkün olabilir. Yapilacak botoks, mezoterapi, mezolifting, kimyasal peeling ve lazer tedavileri mutlaka ise yarayacaktir.

10. Istenmeyen tüylerden de lazerle kolaylikla kurtulmak mümkündür. Ancak uzman ellerde uygulama yapilmasi çok önemlidir. Her kil lazere yanit vermemektedir. Kisi lazer için uygun kil yapisina sahip olmadigi takdirde, hem maddi hem de manevi zarara ugramaktadir. Bu ayirimi, kuaförler ya da güzellik salonlarinda estetisyenler degil ancak dermatoloji uzmani yapabilir.


Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51