Go Back   KeyifVakti.NET > Genel Forum, Genel Bölümler > Turizm, Gezi ve Seyahat
Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 19 Mart 2015, 16:40   #1
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart 3 günde Şangay nasıl gezilir?

3 günde Şangay'ı gezebileceğinizi biliyor musunuz? İşte hızlandırılmış Şangay turu!






Şanghay’da yaşıyorsanız kenti gezmek için acele etmenize gerek yok, hafta sonları veya hafta içi akşamlarını kullanarak yavaş yavaş ve keyifli bir şekilde, sindire sindire yapabilirsiniz gezintilerinizi. Öte yandan, Şanghay’a aslen iş için geldiyseniz ve gezmek için ayırabileceğiniz kısıtlı bir zamanınız varsa, şehri keşfetmek için çok efektif bir program yapmanız gerekir. Ben sizin yerinize bu programı yaptım ve üç günde kentin altını üstüne getirmenizi sağlayacağım. Elinizin altında bir kent haritası bulundurmayı ihmal etmeyin.









Gün 1

Öncelikle para durumunuzu gözden geçirin, eğer yanınızda yeterli RMB yoksa en yakın banka şubesine pasaportunuz ile birlikte gidip döviz bozdurun ki, gün içinde sıkıntı olmasın. Uluslararası kredi kartları hala epeyce mekânda geçerli değil maalesef.

İlk durağımız Şanghay’ın en meşhur caddelerinden olan West Nanjing Road olacak. Önce cadde üzerinde, aynı isimli metro istasyonunun girişinde bulunan H&M, Uniqlo, American Eagle, Marks&Spencer gibi ünlü markaların mağazalarına bir göz atın.





Daha sonra gene West Nanjing Road üzerinde bulunan Fake Market‘e, yani imitasyon çarşısına yürüyün, içeriyi bir kolaçan edin, ürünleri inceleyin. Böyle bir yerde ilk tecrübenizse laf atan mağaza sahiplerine aldırmayın, panik yapmayın. Kısa süre sonra alışacaksınız.

Fake Market’in arka kapısından çıktığınızda (Fengyang Road) hemen karşınızda göreceğiniz Oscar isimli DVD dükkânına da uğramayı unutmayın. Giriş katında müzik CD/DVD’leri, arka taraftan yukarı çıktığınızda ise film/dizi DVD’lerini bulabilirsiniz.


,
Oscar’ın bir arka paralel caddesinde, yani West Beijing Road üzerinde bulunan Jing’an Sculpture Park‘ta kısa bir gezintiye çıkın. Parkta bulunan heykeller ile fotoğraflar çektirin.

Parktan çıkıp West Beijing Road üzerinde yürümeye devam edin, Shimen Road kesişimine yakın bir noktada bulunan Herborist Flagship Store’a uğrayıp kozmetik ürünlerini inceleyin.

Yorulduysanız taksiye atlayın, yok “bu daha bir şey değil, yürümeye devam” diyorsanız güney istikametine doğru devam edin. “Puan Lu – Jinling Lu” adresinde bulunan Çocuk Marketini ziyaret edin. Türkiye’deki çocuğunuza, yeğeninize buradan türlü hediyeler alıp onları sevindirebilirsiniz.





Sonraki durağınız People Square. Parkın içinden geçin, eğer hafta sonuysa “Hayırlı Kısmet Organizasyonu“na şahitlik edin, annelerin babaların çocuklarına eş arayışlarını şaşkın gözlerle inceleyin.

East Nanjing Road üzerinden, yani bir nevi buranın İstiklal Caddesi üzerinden nehir istikametine doğru yürümeye devam edin. Yavaş yavaş yürüyün, etrafı inceleyin, mağazalara göz atın, eğer varsa müzik organizasyonlarına eşlik edin, kısacası yürüyüşün tadını çıkarın.





Ve Huangpu Nehri kenarına, yani Bund’a ulaştınız. Şanghay’ın meşhur silueti tam karşınızda duruyor. Biraz soluklanın, bol bol fotoğraf çekin, nehir kenarındaki kalabalığın içinde biraz daha yürüyün.

Nehir kenarındaki ana caddeye (Zhongshan Road) inin ve nehre paralel, güneye doğru yürümeye başlayın. Yaklaşık 2,5 km’lik dümdüz bir yürüyüş olacak, hazır olun. Maojiayuan Road kesişimini gördüğünüzde rahatlayın, Cool Docks adlı mekân hemen ilerde solda. Buradaki restoranlardan birinde güzelce karnınızı doyurun, cafe’lerden birinde çayınızı/kahvenizi yudumlayın.

Artık bu kadar yürümek yeter, lütfen daha fazla abartmayın. Bir taksiye atlayın, “Xinzha Lu – Taixing Lu” köşesinde bulunan Congen Masaj Salonuna gidin ve ister ayak masajı, isterse vücut masajı ile günün yorgunluğunu atın, çünkü önünüzde iki uzun gün daha olacak.





Gün 2

Kente kısa süreli geldiğinizi farz ediyoruz. Gün içinde yaptığınız harcamaların sayısına bağlı olarak gün sonunda RMB sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Bu nedenle her yeni güne klasik bir cüzdan kontrolü ve gerekliyse döviz bozdurma amaçlı banka ziyaretini ilk madde olarak ekliyoruz.

İlk durağımız Şanghay’ın imza mekânlarından biri olan Century Park olacak. Buraya gitmek için metronun 2 no’lu hattına atlıyorsunuz ve parkla aynı adı taşıyan Century Park durağında iniyorsunuz.

Parkı yürüyerek turlayabileceğiniz gibi, bisiklet kiralayıp, 1 saat içinde parkın altını üstüne getirebilirsiniz. Eğer iki kişiyseniz alternatif bir yol izleyip iki kişilik bisikletlerden de kiralayabilirsiniz. Zevkli bir tecrübe olacaktır.

Parktaki gezintinizi tamamladıktan sonra, sıra hemen parka komşu olan Bilim ve Teknoloji Müzesi’ni gezmeye gelecek. Sakın ha “bu müze çocuklara hitap ediyor, boş verelim” demeyin, biletlerinizi alıp içeriye girin. Bana güvenin. Bilim ve Teknoloji Müzesi’nin içinde her yaşa hitap eden yüzlerce değişik aktivite var. Muhakkak ilginizi çekecek bir şeyler olacaktır.





Müzeden çıktıktan sonra gene metroya binip kısa bir yolculuk yapacaksınız. Bu sefer hemen müzenin karşısında bulunan “Science and Technology Museum” adlı metro durağına giriyorsunuz ve buraya girince göreceksiniz ki, hemen metro girişinde alternatif bir Fake Market mevcut. Eğer dün ki Fake Market tecrübesi yeterli gelmediyse, bir de buradaki havayı koklayabilirsiniz. Ama fazla oyalanmayın, daha TV kulesine çıkacaksınız.

Metro ile Lujiazui durağına seyahat ediyorsunuz ve istasyondan hemen çıkınca ister istemez gözünüze çarpacak olan “Oriental Pearl TV Tower“a, yani kısaca TV Kulesi‘ne doğru ilerliyorsunuz.

Bu bölgede aslında TV Kulesi haricinde iki gökdelen alternatifi daha var. Birincisi Jin Mao Kulesi, ikincisi ise Şanghay Finans Merkezi. Ama bence yüksekte olduğunuzu gerçekten hissetmek istiyorsanız, tercihiniz kesinlikle TV Kulesi olmalı.

TV Kulesi ziyareti sona erdiğinde muhtemelen öğleden sonra veya akşam olmuş olmalı. Haliyle karnınız da acıkmış olmalı. Merak etmeyin, yemeğinizi Taikang Lu’da yiyeceksiniz.





Taikang Lu‘ya veya diğer adıyla “Tianzifang”a gitmek için taksi alabileceğiniz gibi, 9 no’lu metro hattına aktarma yapıp Dapuqiao istasyonunda inerek de buraya ulaşabilirsiniz.

Tianzifang’ın dar sokaklarında gezmek, fotoğraflar çekmek, minik dükkânları incelemek ve tabii ki yemek yemek aktivitelerinin sırası artık size kalmış. Yemek konusunda benim tavsiyemi soracak olursanız Lotus Land adlı restoranı tercih edebilirsiniz. Yemek sonrası gene buranın en ünlü cafe’lerinden biri olan Commune Café’ye de bir uğrayıp kahvenizi içebilirsiniz.

Turumuzun ikinci gününü de bu şekilde noktalamış olduk. Enerjisi bitenler günü bir masajla tamamlayabilirler. Eğer hala enerjiniz varsa, o zaman sizi Şanghay’ın hareketli gece hayatı ile baş başa bırakalım. Tavsiyem “Hengshan Lu - Dongping Lu” kesişimindeki Zapatas ve etrafında bulunan benzer mekânlar olacaktır. Ama unutmayın, yarın için hala enerjiye ihtiyacınız olacak.

Gün 3

Üçüncü günümüzün ilk durağı Yu Yuan, yani Yu Bahçeleri (Yu Garden) olacak. Güne aktif başlamak istiyorsanız metro (10 no’lu hat, Yuyuan Garden durağı) ile, yok dünden kalan yorgunluk nedeniyle sakin başlamak istiyorsanız taksi ile ulaşabilirsiniz. Müze olarak hizmet veren asıl “bahçe” kısmına geçmeden önce geleneksel Çin mimarisi ile inşa edilmiş mekânları ve içlerinde bulunan mağazaları gezip biraz alışveriş yapabilirsiniz. Daha sonra ise biletinizi alıp Yu Bahçeleri’ne giriş yapıp orada da biraz vakit geçirebilirsiniz. Burası epeyce fotoğraf çekebileceğiniz bir yer, fotoğraf makinenizin şarjının tam olduğundan emin olun.

Yu Yuan’deki gezimizi tamamladıktan sonraki durağımız Sinan Mansions olacak. Bu iki mekân arasında 3km kadar bir mesafe var. Yürüyebilirsiniz veya taksiye atlayıp “Sinan Lu – Fuxing Lu” adresine gidebilirsiniz. Mekân bu iki sokağın kesişiminde kalıyor ve içerisinde eski tarz evlerin yenilenmesiyle oluşturulmuş epeyce cafe ve restoran bulunuyor. Burada yemek yiyebilir veya bir şeyler içebilirsiniz.





Sinan Mansions’ın hemen karşısında büyük bir park var. Adı Fuxing Park olarak geçiyor. Hazır Sinan Mansions’a gelmişken yanındaki bu güzel parkı görmeden geçmek olmaz diyerek hemen içeri giriyorsunuz. Şehrin merkezinde böyle büyük, güzel, bakımlı ve iyi korunan bir park olmasına şaşırmayın, gökdelenler şehri olmasına rağmen burada yeşile gerçekten de önem veriliyor.

Fuxing Road’a çıkıp doğuya doğru 500 metre kadar yürüdüğünüzde Şanghay’ın en ünlü mekanlarından biri olan Xintiandi’ye varacaksınız. Sinan Mansions tarzı bir yere benzediğini göreceksiniz buranın, ama çok daha popüler bir versiyonu diyebilirim. Baştan sona bir dolaşıp, karnımız hala açsa bir şeyler yiyip, ara sokaklarında fotoğraflar çekip son hızla turumuza devam edeceksiniz. İstikamet Pudong.

Lujiazui’de, nehir kenarında bulunan devasa alışveriş merkezi Super Brand Mall’u ziyaret etmeye geldi sıra. Karşıya geçmek için metronun 2 no’lu hattı kullanılabilir. Buraya gelmişken meşhur Hooters’ı da görmek istiyorum derseniz, sizi oraya da alalım. Hooters alışveriş merkezinin içinde yer alıyor ama girişi dışarıdan.
Artık akşamı etmiş olduğumuzu varsayıyorum, o kadar yer gezdikten sonra bir tanesinde karnınızı da güzelce doyurmuşsunuzdur tahminen. O zaman güzel bir manzara eşliğinde bir şeyler içilebilir diye düşünüyorum. Super Brand Mall’dan çıkıp gene yürüyüş mesafesindeki Pudong Ritz Carlton Hotel’e gidiyoruz. Otelin 58. katında manzara eşliğinde içeceklerimizi yudumluyoruz ve sonrasında mutlu mesut otelimize dönerek üçüncü günü de noktalıyoruz.

Gördüğünüz gibi biraz sıkışık bir programla da olsa üç gün içerisinde Şanghay’da epeyce bir yer gezmek görmek mümkün. Sizler kendi ihtiyaçlarınıza ve ilgi alanlarınıza göre benim tavsiye ettiğim mekânlardan bazılarını listeden çıkarabilir, yerlerine farklı mekânlar ekleyebilirsiniz tabii ki.

Bu arada Şanghay’da kalacağınız otel için rezervasyon yaptırmadan önce Agoda’nın fiyatlarını kontrol etmeyi unutmayın. Çok büyük ihtimalle en uygun fiyatı burada bulacaksınız.
Şimdiden iyi gezmeler.
meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

spacer kocaeli escort bursa escort bursa escort bursa escort seks hikayeleri seks filmi izle etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti rus escort çankaya escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan sincan escort antalya rus escort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51