KeyifVakti.NET

KeyifVakti.NET (http://keyifvakti.net/index.php)
-   Turizm, Gezi ve Seyahat (http://keyifvakti.net/forumdisplay.php?f=47)
-   -   Boijmans Van Beuningen Müzesi (http://keyifvakti.net/showthread.php?t=14777)

meltem 25 Ekim 2015 21:40

Boijmans Van Beuningen Müzesi
 
Hollanda çok derin ve kozmopolit bir ülke. Amsterdam ve Rotterdam gibi gece hayatının en üst seviyelerde olduğu şehirlere sahip. Rotterdam, II. Dünya Savaşı’nda tarihi binalarının büyük bir bölümünü kaybetmiş olsa da etkileyici sanayi mirası ve tasarım harikası özellikleriyle Hollanda’nın görülmeye değer şehirleri arasında yerini almış.
Rotterdam ek olarak müzelere sığmayan tablolar, hem kendi hem de yabancı sanatçıların sergilediği gösterilerle bir çok festivallere de ev sahipliği yapıyor.

https://yoldaolmak.com/wp-content/up...-Beuningen.jpg

Boijmans Van Beuningen Müzesi, Rotterdam
Museumpark bölgesi içerisinde yer alan Boijmans Van Beuningen Müzesi Hollanda’nın en önemli sanat müzeleri arasında yer alıyor. Ortaçağ döneminden çağdaş sanata kadar geniş bir koleksiyona sahip olan müze, 140.000 parçadan fazla sanat eserine ev sahipliği yapıyor.
Müzede Rembrandt, Monet, Van Gogh, Dali ve Cézanne gibi ustaların eserleri sergileniyor. Gabritius’un kendi portreleri, Ruisdael’in The Wheatfield, Rubens’in The Flight of Medea Boijmans Van Beuningen’da görülecekler arasında yer alıyor. Müzede ayrıca Frans Hals, Jan Steen, Kandinsky, Margritte, Kokoschka, Da Vinci, Cornell, Beckmann ve bir çok diğer değerli sanatçının eserlerini bulabilirsiniz.

https://yoldaolmak.com/wp-content/up...ans-Muzesi.jpg

Boijmans Muzesi
Sergide hem yeni hem de eski sanat eserleri, eşyalar ve tasarımlar bulunuyor. Koleksiyonların büyük bir kısmı müzede bulunabildiği gibi heykeller ise hemen yanında bulunan heykel parkında yer alıyor.

Rotterdam’daki Boijmans Van Beuningen Müzesi’nin duvarlarında Rembrandt’ın dünyaca ünlü üç yağlı boya tablosu asılı; Aletta Adriaensdochter’in Portresi, Ülkenin Bütünlüğü ve Çalışma Masasında Titus. Kâğıt gibi ışığa duyarlı bir malzemenin gerektirdiği özel koşullarda Baskı Odası’ndaki kutularda saklanan bu eserler, ancak konuyla ilgili bir araştırmacı ya da bir sanatseverin isteği üzerine tekrar gün ışığına çıkarılıyorlar.

https://yoldaolmak.com/wp-content/up...m-Boijmans.jpg

Rotterdam, Boijmans
Genel olarak tüm çizim ve tablolar dünyanın en önemli eserleri arasında yer alıyor. Eğer Rotterdam’ı ziyaret ediyorsanız mutlaka Boijmans van Beuningen müzesini ziyaret edin derim. Giriş ücreti 12,50€.
Müzede geçireceğiniz bir sabah yada öğleden sonrası orta çağlarda geçirilen bir zaman eşit denebilir. Museumpark’ta ziyaret edebileceğiniz diğer müze ise Kunsthal. Kunsthal ve Boijmans Van Beuningen müzelerini ile birlikte aynı bölgede yer alan Natuurhistorisch Müzesi de gezilebilir.

https://yoldaolmak.com/wp-content/up...-Rotterdam.jpg

Boijmans, Rotterdam
Sanata düşkünseniz başınızı döndüreceğinden eminim. Avrupa’nın sükunet içindeki liman şehri Rotterdam ve yakınlarındaki Antwerp, Gent ve Brugge harika bir seyahat rotası olabilir. THY haftanın her günü Rotterdam’a seferler düzenliyor.


Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51