Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Mart 2015, 17:18   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Saklı Cennet Çıralı Rehberi

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı, bozulmamış doğasıyla huzurlu bir tatil yapmak isteyenleri bekliyor.






En temiz sahillerimizden biri olan Çıralı’nın güney ucunda Olimpos antik kenti, kuzeybatısında ise Yanartaş bulunur.

Rengarenk çiçekler, Antalya bölgesine özgü portakal kokuları ve el değmemiş doğasıyla Çıralı, tam bir uyum içerisindedir. Çıralı için saklı cennet tanımlamasını kullanmak mümkündür.






Çıralı’ya nasıl gidilir?

Çıralı’ya aracınızla gitmek için Antalya’dan Kumluca-Kaş istikametine doğru güderken Tekirova’dan sonra Çıralı tabelasından sola dönmeniz yeterli. 7 km’lik yolun sonunda muhteşem bir doğa sizi karşılayacak.

Antalya otogarından kalkan Kumluca-Kaş otobüsleri de sizi Çıralı kavşağında bırakabilir. Buradan içeriye giren dolmuşlara binebilirsiniz.

Havaalanından otogara geldiğiniz takdirde yine otobüs ve dolmuşları kullanarak Çıralı’ya ulaşabilirsiniz.





Çıralı’da neler yapılır?

Likya yürüyüş yollarınız hepimiz duymuşuzdur. Bu yolların merkezi sayılabilecek Çıralı’da doğayı keşfetmek için bir yürüyüşe çıkabilir, araçlarla çevredeki antik kentler ve batık şehirleri gezebilirsiniz. Bölgede yakın çevrenizde Phaselis, Arykanda ve Myra antik kentleri bulunmaktadır. Yine Kekova batık şehri bölgenin ilgi gören turistik yerlerindendir.





Çıralı’da neler yenir?

Sahilde sıralanan lokantalar, çay bahçeler ve kafeler kahvaltıdan akşam yemeğine geniş bir yelpaze sunmaktadır. Yöreye has portakal ve turunç reçeli, yazın satılan kavunlu dondurma ve mezeler mutlaka tadılmalıdır.





Çıralı’da nerede kalınır?

Çıralı’da tahmin edebileceğiniz üzere pek çok butik otel, pansiyon ve ağaç ev hizmet vermektedir. 200 civarındaki pansiyonların oda sayısı genel olarak 5-20 arasında değişmektedir.
meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla