Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Mart 2015, 16:29   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Sri Lanka : Dambulla

Küçük bir kasaba olan Dambulla’nın, ziyaretçilerin uğrak mekanı olmasının sebebi en iyi korunmuş mağara tapınakları kompleksine ev sahipliği yapması.






Küçük bir kasaba olan Dambulla’nın, ziyaretçilerin uğrak mekanı olmasının sebebi en iyi korunmuş mağara tapınakları kompleksine ev sahipliği yapması. Kısacası Sri Lanka ’dan gitmeden önce görmeniz gereken yerler arasına bir tanesini daha ekleyin. Altın tapınak olarak bilinen bu mağara tapınakları bir tepenin üzerinde yer alıyor ve buraya ulaşmak için önünüzde 300 basamak var. Eğer çok geldiyse küçük bir not; Sigiriya Aslan Kayası ’nın yanında devede kulak kalyor bu rakam.





Mağara tapınaklarına tırmanmadan önce sizi üstünde devasa büyüklükte, altın renkli bir buda heykeli olan küçük bir tapınak karşılayacak. Görünüşü gerçekten göz dolduruyor.





Artık tırmanışa başlayabilirsiniz. Yukarı doğru çıkarken etrafta pek çok maymun oluyor belki ufak tefek yiyeceklerle onların sempatisini toplayabilirsiniz. Zaten yol üzerinde pek çok seyyar satıcı bulunuyor, oldukça mantıklı!
meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla