Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2015, 14:04   #1
eg24
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 01 Şubat 2015
Mesajlar: 6,382
Standart Bademcik kÜÇÜltme ameliyati

“Sik tekrarlayan enfeksiyonlar yoksa, sorun bademciklerin büyük olmasi ise bademcikleri küçültmek yeterlidir “

Tonsil olarak da adlandirilan bademcikler, dilin arka kisminda bogazin her iki yaninda bulunan, bagisiklik sistemimizin bir parçasi olan organlarimizdir. Vücuda giren bakteri, virüs gibi mikroplari yakalayarak, vücudun savunmasina yardimci olan lenfosit denen hücreleri üretirler. Sik tekrarlayan enfeksiyonlar neticesinde pek çok zaman faydadan çok zararlari olur. Bu nedenle bademcik ameliyatlari –bademciklerin alinmasi- önerilebilmektedir.

Acibadem Kocaeli Hastanesi Kulak Burun Bogaz Hastaliklari Uzmani Prof. Dr. Emre Üstündag sik sik iltihaplanmayan, esas olarak bademcik büyümesine bagli problemleri olan hastalarda bademciklere küçültme yöntemi uygulanabilecegini söyledi.

Bademcik Küçültme Ameliyatlari

Diger yandan bademciklerin sik sik iltihaplanmamasi ancak çok büyük olmasi zaman zaman karsilasilan bir durumdur. Bu durum önemli sonuçlara yol açar. Bademciklerin büyük olmasi; yutma, beslenme ve konusma sorunlari yaratir. Ayrica bademcikler üzerinde biriken yiyecek ve doku artiklari agiz kokusu ve hijyen bozukluguna neden olur. Bu durumlarda bademciklerin tamaminin alindigi klasik teknik bademcik ameliyatlarina alternatif olarak bademciklerin kismi olarak alindigi -bademcik küçültme ameliyatlari- uygulanabilir.

Yöntemin Avantajlari

Bu teknikte, klasik bademcik ameliyatlarina göre daha az agri olmakta, daha az kanama görülmekte ve iyilesme süresi daha kisa olmaktadir.

Bademcik küçültme ameliyatlari radyofrekans, lazer, coblator ve microdebrider gibi cihazlar kullanilarak yapilabilmektedir. Özetle bu teknik sik sik iltihaplanmayan, esas olarak bademcik büyümesine bagli problemleri olan hastalara uygulanmalidir.
eg24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla