Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2015, 14:09   #1
eg24
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 01 Şubat 2015
Mesajlar: 6,382
Standart Yaz dÖneminde havuz enfeksiyonlarina dikkat!

Tatil döneminde insanlarin ortak kullanim alani olan havuzlar bazi enfeksiyon hastaliklarina davetiye çikariyor. Havuz keyfinin çileye dönüsmemesi için önlemler alinmasi gerektigini vurgulayan Özel Rumeli Hastanesi Üroloji Uzmani Op. Dr. Faruk YERLIOGLU, “umuma açik havuzlarda, havuzlarin yeterince dezenfekte olup olmadigi siki bir sekilde denetlenmelidir. Ne kadar sikilikla denetim ve dezenfekte yapilirsa yapilsin çok yogun bir sekilde havuzlara girilmesi hastaliklara davetiye çikarmaktadir. Halkin açik havuzlardan çok denizleri tercih etmeleri daha saglikli olacaktir.” dedi.

Denizden çiktiktan sonra mayolarin degistirilmemesi basta enfeksiyon hastaliklari olmak üzere birçok hastaliga zemin hazirlamaktadir. Idrar yolu enfeksiyonlari (IYE) Üriner sistem dedigimiz idrar yollarinda enfeksiyon olusma durumudur. Bu duruma özellikle bayanlarda daha sik rastlanmaktadir.

Yaz döneminde islak mayoyla dolasmak, genital bölgede mantar olusumuna neden olmaktadir. Bu nedenle havuzdan çikar çikmaz islak mayonun degistirilmesi mantar olusumunu engellemektedir. Havuz enfeksiyonlarinin içersinde en sik rastlanan sikayet, “havuz sistiti” dir. Havuzdan bulasan hastaliklarin çogunun klorlama yoluyla önlenebilecegi ancak klorun bazi mikroplari aninda öldürmedigi, klorlu havuzlarda bile enfeksiyon riskinin devam ettigi bir gerçektir.

Havuza dus alarak girilmesi, hijyenik önlemlerin alinmasi, havuzun düzenli olarak temizlenmesi büyük önem arz etmektedir.
eg24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla