Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2015, 18:38   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Uludağ’ın gizemlerine yolculuk




Uludağ'ın 30 kilometre kuzey yüzünde bulunan ve geçilmesi ancak teknik malzeme kullanılarak mümkün olabilecek olan 13 vadide ULUDAK üyelerinin gerçekleştirdiği tırmanışları görenleri hayrete düşürdü. Medeniyetin yanı başında bulunmasına rağmen insanların bilmediği bakir vadilere inen Bursalı dağcılar, sarp kayalıkları ve uçurumları tedbirini alarak geçmeyi başardı.
Uludağ Dağcılık Kulübü olarak Kapıyayla vadisi geçişinin 2013 faaliyet programında yer aldığını belirten ULUDAK Başkanı İsmet Şentürk, “Üç kişilik bir ekiple Kapıyayla vadisini 2 günlük bir çalışma ile geçtik. Geçiş her an tehlikelerle doluydu. Teknik malzemelerimizle emniyetimizi alarak, sıkıntı yaşamadan bu faaliyeti gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Vadilerin bazı bölgelerinde 3-4 kilometrelik bir parkurda tehlikeli uçurumların olduğun belirten Şentürk, “Çok sert düşüşleri olan vadi, tehlike içeren şelale ve sarp kayalık duvarları ile size geçit vermiyor. Burayı aşmak bizi zorladı. Vadi içine girdiğiniz andan, çıkıncaya kadar çok dikkatli ve tedbirli olmak durumundasınız. Her an düşüp bir yerinizi kırmanız mümkün. Bugüne kadar bu geçişlerde, ciddi sıkıntı yaşamadık. Çok dikkatli davranarak, heyecan ve adrenalin dolu saatler geçirdik. Kanyonlar dağcılık eğitimleri açısından da, pratik yapma ve kendini geliştirme parkurları. Kaya tırmanışı var, yüksekte çalışmaya alışıyorsunuz, ip teknikleri, malzeme seçimi, emniyet kuralları ve çözüm üretme gibi birçok konuda kendinizi geliştirme imkanı buluyorsunuz” diye konuştu.

Uludağ'ın insanlara bu kadar yakın olmasına rağmen doğa sporlarına olan ilgisizlikten dolayı bir o kadar da uzak olduğunu ifade eden Şentürk, herkesi kulüp faaliyetlerine katılmaya davet etti.


meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla