Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2015, 18:58   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Hindistan'da güzel bir şehir: Kolkata

Eski başkent Kolkata, Hindistan'ın en çok dikkat çeken şehirlerinden biri.






Hindistan’ın güzel şehirlerinden biri daha, burası Kolkata . Kolkata, Hindistan’ın 3. büyük metropolü ve eski başkenti. Küçük bir de hikayesi var bunun.

1686 yılında bir İngiliz tüccar Hintli bir kadınla evlenerek Hoogly Nehri kıyısındaki 3 köye (Sultanai, Govindpur ve Kalikuta’ya) yerleşmiş. İngiliz sömürüsüne karşı olan yerliler, direnmeye başlamışlar. Gece baskınları düzenleyerek İngilizleri öldürmüşler. Ancak 1757 senesinde İngilizler Kolkata’yı geri alıp, Wiliams Kalesi’ni kurmuşlar ve Kolkata’yı Hindistan’ın başkenti yapmışlar.





Nüfusun %82’si Hindu, %11-12’si ise müslüman Hindistan’da. Şehirde hava kirliliği had safhada. Bunun en önemli etkeni ise araba egzosları. Trafik tam bir keşmekeş. Etraftaki eski model sarı taksiler, kırık dökük minibüsler gözünüze çarpacak şeyler arasında.





Bir de motorla çalışan 'rikşalar' var. Bunlara ‘motorikşa’ deniliyor. Bunlar genel olarak yeşil ve sarı renkteler. Şehirde 100.000’in üzerinde rikşa bulunuyor ve günlük ortalama olarak 1 milyon insan bu taşıtları kullanıyor.





Rikşaların bir kısmı bisikletle, bir kısmı motorla, bir kısmı ise insan gücüyle çekiliyor. Bir de 32 km.lik metro hattı var.

Küçük bir bilgi, metro da hiç bir şekilde fotoğraf çekemiyorsunuz.
meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla