Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2015, 19:03   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart İspanya - Sevilla

Her yanı sanat eserleriyle kaplı Sevilla'dan dönmek istemeyeceksiniz.






Sevilla İspanya ’da Endülüs bölgesinin en önemli kentidir. İspanya’nın güneyinde yer alan Sevilla, Guadalquivir nehri kenarında yer almaktadır. Aynı zamanda İspanya’nın 3. büyük şehri olan Sevilla, Avrupa’nın sur içi bölgesi en geniş olan şehirlerindendir.






Sevilla’nın en etkileyici yerlerinden biri yarım ay şeklinde tasarlanmış olan İspanyol Meydanı'dır. Bu yapı ilk olarak İspanyol pavyonu olarak inşa edilmiştir. Buradaki iki katlı bina, günümüzde Sevilla Üniversitesi ve Endülüs Özerk Bölge Yönetimi hizmet binaları olarak kullanılmaktadır.






İspanyol Meydanı'nın en ilgi çekici yanı ise İspanya’nın hemen tüm şehirlerinin kendilerine ait tarihi olaylarla betimlendiği seramik resimlerle kaplı olmasıdır.





Şehrin en eski yahudi mahallesi olarak bilinen Santa Cruz’da yer alan en önemli yapılar La Giralda yani Sevilla Katedrali ve Alcazar Sarayı'dır (Real Alcazar). Bu bölge İspanyol Meydanı'ndan yaklaşık 15 dakikalık yürüme mesafesindedir. Bölgede çok fazla turunç ağacı bulunmaktadır. Bu ağaçlar zamanında Endülüslü Araplar tarafından bu topraklara ekilmiştir. Parke taşı kaplı dar sokakları ve turunç ağaçlarıyla süslü meydanı ile Santa Cruz bölgesi de UNESCO tarafından koruma altına alınmış bir bölgedir.
meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla