Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mart 2015, 13:13   #1
eg24
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 01 Şubat 2015
Mesajlar: 6,382
Standart Mucize antioksidan visne suyu

Uzmanlar, içerigindeki vitamin, mineral ve meyveye antioksidan özelligi veren ‘antosiyanin’ sayesinde visne suyunu 7’den 70’e herkese öneriyor.

Artan sicaklarla birlikte vücutta olusan terleme ile yüksek oranda sivi ve mineral kaybi olustugunu belirten uzmanlar bu kaybi dengelemek için bol miktarda sivi tüketilmesini öneriyor. Içeriginde bulunan A, E ve C vitaminlerinin yani sira bol miktarda antioksidan madde bulunan visne suyunun özellikle yaz döneminde 7’den 70’e herkes tarafindan tüketilmesi gerektigi belirtiliyor. Visne suyunun vücudun direncini artirdigini kaydeden uzmanlar, potasyum, kalsiyum ve fosfor nedeniyle de özellikle sitma gibi atesli hastaliklara karsi bir kalkan olusturduguna dikkat çekiyor.

Erciyes Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Baskani Prof. Dr. Neriman Inanç, yapilan arastirmalara göre visne suyunun antioksidan özellikleriyle dikkat çeken üzüm suyu ürünleri ve bitter çikolata gibi bilinen ürünleri geride biraktigini ifade etti. Prof. Inanç, sunlari söyledi: “Visne ve visne suyu, içindeki yüksek oranda yer alan antosiyanin maddesi sayesinde çok iyi bir antioksidandir. Visne suyu içinde bol miktarda bulunan antioksidan, gün içinde nefes alip verirken bedene alinan toksit maddelerden arinmak için önemlidir. Belirlenen en yüksek antioksidan özellige sahip 50 besin arasinda 14. sirada yer alan visne suyunun tüketimi, yaz aylarinda düsen direnci artirmak için de önemlidir.”

Visne suyunun ayrica çesitli mikrop ve toksinlere karsi vücudu koruyucu etkiye sahip oldugunu belirten Inanç, “Mucize meyve visnen, ödemin atilmasini, mide ve karacigerin düzenli çalismasini da sagliyor” dedi.
eg24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla