Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Mart 2015, 21:37   #1
eg24
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 01 Şubat 2015
Mesajlar: 6,382
Standart Su alerjisi en Çok kadinlari etkiliyor

SUYUN ALERJI KUVVETI

Besin alerjisi, toz alerjisi, polen alerjisinden sonra “SU” da alerji yapabiliyor.

Havalarin isinmasiyla birlikte, su ile temas artiyor. Çok nadir olarak görülen su alerjisinin en çok kadinlari etkiledigini, deniz, havuz, çesme suyu disinda ter ve gözyasiyla bile döküntü olusturdugunu biliyor musunuz?

Alerji Uzmani Prof. Dr. Yonca Tabak su alerjisinin, su ile temas sonrasi ciltte kurdesene (ürtikere) benzeyen döküntülerin yani sira yanma ve kasinti ile ortaya çiktigini belirtiyor. Prof. Dr. Tabak; döküntülerin siklikla vücudun gögüs ve bacaklarin üst kisminda ve 2-3 mm çapinda oldugunu söylüyor. Suyun sicakliginin durumu etkilemedigini, sicak ya da soguk olmasi fark etmeden döküntüler olusturabildigine dikkat çekiyor. Su alerjisi olan çok agir hastalarda su içmeyle bile bogazda sisme gözlenebildigini vurguluyor. Bu vakalarda temizlik amaçli dus almanin, banyo yapmanin veya denize girmenin imkansiz hale geldigini sözlerine ekliyor.

Tedavisi Nasil Yapiliyor?

Alerji Uzmani Prof. Dr. Yonca Tabak; su alerjisinin diger adiyla “aquajenik ürtiker”in ilk kez 1964 yilinda tanimlandigini, çok nadir görülen bir alerji türü oldugunu belirtiyor. Ergenlik sirasinda ortaya çikan, çocuklari nadiren etkileyen bu alerjinin “su testi” yapilarak teshis konuldugunu söylüyor. Genellikle kisa duslarla ve yazin serin kalip terlememeye çalisilarak hastaligin kontrol altinda tutulmaya çalisildigini sözlerine ekliyor. Tedavide çesitli bariyer mekanizmalarinin kullanildigini, yani cilde suyun temasini engelleyecek, su geçirmeyen kremlerin ve agizdan alinan koruyucu alerji ilaçlarinin önerildigini belirtiyor ve henüz kesin tedavisinin bulunmadigini dile getiriyor.
eg24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla