Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Ekim 2020, 10:28   #1
admin
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 25 Ocak 2015
Mesajlar: 2,710
Standart Milföy hamuru hakkında ipuçları

Milföy hamuru hakkında 9 püf nokta...



Milföy hamuru hakkında 9 püf nokta...
1.*Kare (küçük) ya da rulo milföy hamurları mutfaktaki en önemli yardımcılardan biridir. Tarife göre hamur kare ya da yuvarlak olarak üst üste yerleştirilerek*kalıba aktarılır.
2.*Kare hamurdan metal çemberle yuvarlaklar kesip yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizdikten sonra 170 derece fırında pembeleşene*kadar pişirerek mini puf milföyler elde edebilirsiniz.
3.*Seçeceğiniz milföy hamurunun kalitesinde önemli olan nokta, hamurun piştikten sonra kabarması, yumuşak ve içinin kat kat olmasıdır.
*

*

7.*Şekillendirme sonunda artan hamur bir daha yoğrulmaz ve asla vol-au-vent veya börek yapımında kullanılamaz. Fakat elle uzatılarak şekillendirip*kullanılabilir.
8.*Kıtır baton milföyler hazırlamak için hamurun üzerine tuz, karabiber ve rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Şerit kesilmiş hamuru şekillendirip*190 derece fırında pişirin.
9.*Yağladığınız çelik kornet kalıbı yardımıyla milföy hamurundan tatlı veya tuzlu cannoli?ler (külahlar) hazırlayıp piştikten sonra içlerinikremayla doldurabilirsiniz.
*

*
*
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla