Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Mart 2015, 14:04   #1
eg24
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 01 Şubat 2015
Mesajlar: 6,382
Standart Bagimlilikla mücadele dayanisma ve ekip isidir

Alkol ve madde bagimliligina dikkat çekmek amaci ile gerçeklestirilen 29’uncu Bagimlilik Dayanisma Günü kutlandi. Bakirköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sagligi ve Sinir Hastaliklari E. A. Hastanesi (BRSHH) Bashekimi Doç. Dr. Erhan Kurt, tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de bagimlilik sorununun ciddi boyutlara ulastigini söyledi.

Istanbul AMATEM, alkol/madde bagimliligina dikkat çekmek amaciyla, 29’uncu Bagimlilik Dayanisma Günü’nde alkol/madde bagimlilarini, aileleri ve tedavi ekibi ile bir araya getirdi. AMATEM’de tedavi görenlerin, bagimlilikla mücadele kapsaminda tedavi süreçlerini ve basari öykülerini kendi agizlarindan aktardigi Bagimlilik Dayanisma Günü, Bakirköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sagligi ve Sinir Hastaliklari E. A. Hastanesi’nin (BRSHH) Mazhar Osman Egitim ve Toplanti Salonu’nda kutlandi. Aylar öncesinde baslayan hazirliklarin sonucu olan çesitli gösteriler sergileyerek iyilestiklerini adeta ilan eden hastalar, tüm katilimcilari, alkol ve madde bagimliligi ile mücadeleye çagirdi.

Madde bagimliligi yasi düstü

Bakirköy Ruh Sagligi ve Sinir Hastaliklari Egitim ve Arastirma Hastanesi (BRSHH) Bashekimi Doç. Dr. Erhan Kurt, burada yaptigi konusmada, tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de bagimlilik sorununun ciddi boyutlara ulastigini söyledi.

Ülkemizde alkol, sigara, uyusturucu gibi maddelere baslama yasinin oldukça düstügünü hatirlatan Kurt, “Bu çok ciddi ve tehlikeli bir durumdur. Madde kullanimi sadece madde kullanan kisileri degil aileleri, ani zamanda çevreyi ve tüm toplumu etkilemektedir. Önemli kayiplara neden olmaktadir” dedi.

Sadece hastaneye yatirarak ya da ilaç vererek bagimlilik tedavisini yapmanin mümkün olmadigini belirten Kurt, “Psikiyatr, psikolog, sosyal hizmet uzmani, rehber ögretmenler, aileler, yakin arkadaslar ve bagimli kisiler isbirligi içinde olmali, bir ekip çalismasi halinde sorunun üzerine gitmelidir” diye konustu.

Hastalarin çogu tedavi olduktan sonra ‘dünyaya yeniden geldim’ dedigini ifade eden Kurt, sunlari kaydetti: “Bizler hastalarin ve onlarla ilgilenen merkez çalisanlarinin basarisini kutlamak için buradayiz. Buradaki herkes kendi rizasiyla yola çikiyor ve büyük bir irade ortaya koyuyor. Bizlere ve hasta yakinlarina da onlara destek olmak kaliyor. Isin temelinde katilim, irade ve basariyi istemek yatiyor. Bunlar olmadan yol almak mümkün degildir.”

Bagimlilikla mücadelede dünyanin en ileri tedavi yöntemlerinin AMATEM’de kullanildigini açiklayan Doç. Dr. Erhan Kurt, AMETEM ismini BRSHH adina Istanbul AMATEM olarak tescillediklerini de sözlerine ekledi.

Istanbul AMATEM Koordinatörü Doç. Dr. Cüneyt Evren ise bagimlilik tedavisinin bir ekip isi oldugunu her firsatta vurguladigini söyledi. Alkol ya da madde ile ilgili sorun yasayan kisinin tedavi ekibi ile baglantisinin poliklinik kapisindan girdigi anda basladigini belirten Evren, “Poliklinikten yogun bakima, arindirma servislerinden 28 günlük terapi katina, ya da ayaktan terapi programlarindan bagevi rehabilitasyon programina kadar geçen süreçlerde tedavi ekibinin büyük emegi vardir. Herkes fedakarca çalismaktadir” dedi.

Her yil binlerce kisi basvuruyor

Her yil AMATEM’e madde kullanimi nedeniyle binlerce kisinin basvurdugunu hatirlatan Evren, sunlari aktardi: “Bu kisilerin tedavi süreçlerini ise psikiyatri uzmanlari, aile hekimi uzmani, psikolog, hemsire, saglik memuru, sosyal çalismaci ve diger çalisanlardan olusan bir ekiple gerçeklestiriyoruz. Bizler AMATEM ve ÇEMATEM’de tedavi görmüs ancak sessiz kalmis çok sayida hastanin basari öykülerini paylasarak umutsuzluk duygularini ortadan kaldirmayi amaçliyoruz. Bunu yaparak madde kullaniminin tedavisinin aile, çevre ve toplumla iç içe bir sekilde yapilarak basariya ulasilabilecegi yönünde sesimizi de duyurabildik.”
eg24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla