Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Mart 2015, 14:12   #1
eg24
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 01 Şubat 2015
Mesajlar: 6,382
Standart Botoks artik ayrilmaz bir parÇamiz...

Gençlesmek, yorgun ifadeden kurtulmak, güzellesmek veya bazi saglik sorunlarina çare bulmak için kullandigimiz “botoks artik çok yogun ve sik kullandigimiz güvenli bir madde” . Peki biz Botoks hakkinda neler biliyoruz?

Botilinum Toksin ya da kisaca Botoks sinirlerle gelen hareket uyarilarinin kaslara iletilmesini önleyerek islev gören bir toksin (zehir) dir. Tibbin birçok alanda uzun yillardir kullanilmakta olan bu toksinden yaklasik 10 yildir yüzdeki mimik kaslarinin hareketleri ile ortaya çikan çizgilenmeleri ameliyatsiz olarak azaltmak amaci ile faydalanilmaktadir. Mimik kaslarina Botoks uygulanmasi yolu ile bu kaslarin hareketleri zayiflatilarak üzerindeki derinin katlanmasina bagli olusan ve zamanla derinlesen çizgilenmeler önlenmekte, sonuç olarak yasli, yorgun ya da kizgin yüz ifadesinde belirgin düzelmeler saglanabilmektedir. KBB, bas ve boyun cerrahisi uzmani Doç. Dr. Teoman Dal, ameliyatsiz gençlesme yöntemlerinden biri olan Botoks ile ilgili sikça merak edilenler hakkinda bilgi veriyor.

Botoks en iyi göz çevresine ve kaslarin arasina uygulanir.

Botoks uygulamasina en iyi cevap veren kirisikliklar alin çizgileri, gözlerin çevresi ve kaslarin arasindaki kirisikliklardir. Botoks ayrica yanaklardaki gülme çizgileri ve boyun, çene kirisikliklarinin tedavisinde de kullanilmaktadir. Botoks ile yapilabilen bir diger uygulama ise yorgun bir ifadeye neden olan kas düsüklügünün düzeltilmesine yönelik kas sekillendirmedir (kas kaldirma).

Yeni kirisikliklarda botoks daha iyi sonuç verir.

Dinamik, yani sadece mimik hareketleri sirasinda izlenen kirisikliklarda, erken dönemlerde Botoks uygulamasindan daha iyi sonuçlar alinirken kirisikliklarin zamanla derinleserek mimik hareketleri yapilmazken de fark edilmesi söz konusu oldugunda bunlarin tam olarak kaybolmasi için Botoks uygulamalarina ilave olarak dolgu enjeksiyonlari yapilmasi gerekebilmektedir.

Botoks’un etkisi kisinin metabolizmasina göre degisir.

Botoks’un etkisi, uygulanan doza, kullanilan teknige ve kisinin kendi metabolizmasina bagli olarak 4 aydan 6 aya kadar sürebilmektedir. Ayrica tekrarlayan uygulamalar ile kaslarda olusan incelmeye bagli olarak etki süresi daha da uzayabilmektedir. Botoks’un etkisi sona erdiginde ise uygulama öncesindeki duruma geri dönülmektedir

Botoksun yan etkisi yoktur, yanlis uygulama vardir.

Botoks uygulamalari uzun yillardir yapilmakta olup bugüne kadar ciddi bir yan etki rapor edilmemistir. En sik yan etki uygulama alanlarinda olabilecek birkaç gün içinde kaybolan oldukça küçük sislik ve morarmalardir. Yanlis uygulamalar sonucu nadir olarak göz kapagi ya da kaslarda düsme gibi istenmeyen sonuçlar görülebilse de bunlar toksinin etkisinin geçmesi ile birlikte kaybolmaktadir. Ayrica birkaç gün içinde uygulamanin sonuçlari belirginlestiginde asimetrik mimikler ya da kas kalkmalari görülebilmekte olup bunlar hemen her zaman küçük dozlarda ilave Botoks uygulamalariyla düzeltilebilmektedir.

Botoks etkisi uygulamadan birkaç gün sonra tam olarak ortaya çikar.

Botoks’un etkisi sadece uygulama bölgesiyle sinirli olup uygulamadan sonra 3-5 gün içinde tam olarak ortaya çikmakta ve 4-6 ay arasinda bir süreçte yine tamamen kaybolmaktadir.

Terleme tedavisinde de botoks kullanilir

Botoks son yillarda hiperhidrozis olarak isimlendirilen koltuk alti, el ve ayaklarda asiri terleme hastaliginin tedavisinde giderek artan siklikta uygulanmaya baslamistir. Asiri terleme olan bölgelere yapilan Botoks enjeksiyonunu takiben 6-8 ay süre ile terleme önemli ölçüde engellenebilmektedir.
eg24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla