Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Mart 2015, 17:25   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Bu müze dünyada tek!

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı tarafından Eskişehir’e ve Türkiye’ye kazandırılan dünyanın tek Lületaşı Müzesine olan ilgi her geçen gün daha da artıyor.




Alanında dünyada tek olan ve Lületaşçılığın ulaştığı teknik, estetik ve görsel gelişme düzeyini günümüzde ve gelecekte açıkça gösterecek seçkin eserlerden oluşan Lületaşı Müzesi bugüne kadar sayısız yerli ve yabancı turisti ağırladı.



Tarihi Odunpazarı Evleri’ni ziyaret etmek için Eskişehir’e gelen konukların ilk durağı haline gelen Lületaşı Müzesi, lületaşının yeniden tüm dünyada etkin tanıtımı ve pazarlanması açısından büyük önem taşıyor.





Odunpazarı Belediyesi Lületaşı Müzesi’nin gördüğü büyük ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, “Kültür varlıklarımıza ait kaynakların iyi korunması, teşvik edilmesi ve her yönü ile değerlendirilmesi yerel yönetimler olarak en önemli görevlerimizdendir.



Eskişehir civarında yaklaşık beş bin yıldır bilinen ve kullanılan lületaşı, ülkemize ve şehrimize kazandırdığı maddi ve manevi değerlere yaraşır bir ilgiyi bugün hizmete açtığımız lületaşı müzemizle görüyor” dedi.















meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla