Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Mart 2015, 21:50   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Cennet-Cehennem Mağaraları'nı gördünüz mü?




Cennet ve Cehennem Çökükleri, doğal yollarla oluşmuş Silifke - Narlıkuyu yakınlarında bulunan tarihi ve turistik, çok derin mağaralardır. Cennet ve Cehennem çökükleri arasında 80 metre mesafe vardır.


Cennet

250 m. uzunluğunda, 110 m. genişliğinde ve 70 m. derinliğindeki Cennet Çöküğü, Korykos mağaralarının en büyüğüdür. Bir yeraltı deresinin yol açtığı kimyasal erozyondan dolayı tavanın çökmesi sonucu oluşmuştur. Çoğu antik 452 basamak, çöküğün tabanında bulunan 260 m. uzunluğundaki mağaraya götürür. Bu mağaranın girişinde küçük bir de kilise bulunur. Kilisenin giriş kapısı üzerindeki 4 satırlık kitabede, bu kilisenin V.yy'da Paulus adında dindar bir kişi tarafından Meryem Ana'ya ithafen yaptırılmış olduğu yazılmaktadır.

Cehennem

Cennet çöküğünün 75 m kuzeyindeki Cehennem çukuru da Cennet çöküğü gibi oluşmuştur. Ağız çember çapları 50 m ve 75 m, derinliği 128 metredir. Kenarları içbükey olduğu için içerisine inmek mümkün olmamaktadır.

Astım Mağarası


Ejder Tifon'un meskeni olan 15 derinliğindeki Astım Mağarası ise, Cennet-Cehennem'in biraz daha güneyinde bulunmaktadır. Spiral biçimindeki demir merdivenlerle aşağıya inilen bu mağarada gerçekten görülmesi gereken sarkıtlar ve dikitler vardır. Adından da anlaşılacağı gibi mağara havasının astımlılara iyi geldiği söylenir.Mağarada sıcaklık ortalaması 15 derece santigrat olup, nem oranı yazın %85, kışın %95'e ulaşır.
meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla