Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Mart 2015, 19:55   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Hangi ülke nasıl kahvaltı eder?

Günün başlangıcı ve genellikle insanları neşelendiren anlar; kahvaltılar. Her ülkenin, her yörenin güne başlama seromonisi oldukça farklı..Bu galerimizde sizi farklı ülkelerin kahvaltı masalarına davet ediyoruz




Eğer Peru’da bir masada kahvaltınız için bekliyorsanız önünüze fotoğraftaki gibi bir şey gelebilir. Deniz ürünleri ve yanında narenciye içecekleriyle sunulan kahvaltıya acı biber ve pek çok baharat eşlik ediyor.



Peru’nun deniz ürünlerinden sonra Portekiz kahvaltısı belki biraz daha normal gelebilir. Portekizliler genel olarak kahvaltı kültürüne pek sahip değiller, konaklama yerlerinde dahi bazen kahvaltı bulamayabilirsiniz, burada kahvaltının kelime anlamı dışarıdan alınan envai çeşit sıcak çörek ve yanında koca bir fincan kahve.




Kahvaltılar da ülkelerin coğrafi konumuna, ekonomik durumuna ve sosyal yapısına göre şekilleniyorlar. Yiyecek türlerine ve çeşitliliğine bakıp doğru tahminlerde bulabilirsiniz…

Yandaki güzel kahvaltı tabağı İngiltere’ye ait. Klasik bir İngiliz kahvaltısı fasülye, sosis, domuz pastırması, mantar, kızarmış ekmek, yumurta, bir fincan kahve, meyve suyu ve isteğe bağlı olarak siyah puding eşliğinde yapılıyor.

meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla