Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Nisan 2015, 23:48   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Japon Sakura Festivali

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Japon Sakura festivali renkli gösterilere sahne oldu.






Solmadan dökülen ve bu özelliğiyle Japonların savaşçı Samuray kültüründe genç ve zamansız ölüme hazırlıklı olmayla özdeşleştirilen kiraz çiçeklerinin açılmasına "Sakura" adını veren Japonlar, dünyanın birçok kentinde oluşturdukları Japon kiraz ağaçlarından oluşan parklarda festivaller düzenliyor.


Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Nordhavn Limanı civarında bulunan ve Japon kiraz ağaçlarının dikili olduğu Langelinie Park'ta yapılan festivalde Japon kültürünün baskın unsurları sergilendi.

Danimarkalıların yanı sıra "Mermaid" denizkızı heykeline yakın olduğu için turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği festivalde çoklu davul gösterisi, geleneksel danslar, dövüş sanatları, Japon oyuncakları, Japon yemekleri, Ninjitsu (Ninja silah ve hileleri), ipek kimono defilesi, Sakura altında şiir, mürekkep sanatı, çiçek düzenleme sanatı, çay sunum ve içimi ile stantlarda alışveriş gibi etkinlikler yapıldı.

Sumo güreşçileri gibi şişman görünüm vermek için geniş kostümler giydirilen kişilerin sergilediği sumo güreşleri izleyenleri eğlendirirken kiraz ağaçlarının çevrelediği Langelinie Parkı'nda etkinlikleri izleyenler güneşin tadını çıkarmayı da ihmal etmedi.
meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla