Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Nisan 2015, 17:41   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart "Rusya'nın Venedik"i St. Petersburg

Rusya'nın St. Petersburg kenti, yaz mevsiminin gelmesi ve haziran ayında "Beyaz Geceler"in başlamasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odaklarından biri haline geldi.




Rusya'nın kuzeyinde yer alan St. Petersburg'un tarihi şehir merkezinden çok sayıda kanal geçiyor. Petersburg, bu özelliğinden dolayı Rusya'nın Venedik'i olarak nitelendiriliyor.







Kentte turistlerin en çok ilgisini çeken etkinliklerin başında ise kanal turları geliyor. Şehrin birçok noktasından kalkan tekneler, tarihi binaların önünden geçerek, kanal boyunca onlarca köprünün altından ilerliyor.





Kanal turları sadece tursistler tarafından değil, amatör ya da profesyonel fotoğraf sanatçıları tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Ayrıca okullar, öğrencilerine şehri başka bir gözle anlatmak için kanal turlarını kullanıyor. Rusya'nın kültür başkenti kabul edilen St. Petersburg'da bir kişilik kanal turu keyfi ise 400 ruble (yaklaşık 11 dolar) olarak ücretlendiriliyor.





St. Petersburg, 1703 yılında İmparator Petro tarafından irili ufaklı onlarca adanın üzerine kurdurulmuş bir şehir. Baltık körfezinde yer alan Petersburg'u Neva nehri ikiye bölüyor. Rus kaynaklarına göre, Petersburg'da doğal ve yapma 90'ın üzerinde kanal, nehir kolu ve akarsu bulunuyor. Şehirde 800 kadar yaya ve araç köprüsü olduğu belirtiliyor.





St. Petersburg, tarih boyunca değişik isimlere sahip oldu. 1914 yılına kadar ismi "Sankt Peterburg" olan şehir, daha sonra 10 yıl kadar "Petrograd" olarak anıldı. 1924'de Sovyet lider Lenin'in onuruna adı "Leningrad" olarak değiştirilen şehre Sovyetler Birliği yıkıldıktan sonra ilk adı geri verildi.











meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla