Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Nisan 2015, 20:45   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Umut dolu bİr fİlm

Çağan Irmak’ın son filmi ‘Prensesin Uykusu’ 19 Kasım’da vizyonda. ‘Irmak’ın en güleryüzlü filmi olarak’ tanımlanan ‘Prensesin Uykusu’ umut dolu bir film..






Çağan Irmak’ın dünya prömiyerini 4 Kasım’da Londra Türk Filmleri Festivali’nde yapan yeni filmi “Prensesin Uykusu” dün basına gösterildi. 19 Kasımda vizyon girecek filmde Çağlar Çorumlu, Sevinç Erbulak, Genco Erkal ve Alican Yücesoy’un da aralarında olduğu tiyatro kökenli isimler bulunuyor.
Kütüphanede çalışan ve ev arkadaşı Neşet’le (Yücesoy) yaşayan Aziz (Çorumlu), filmin ana karakteri. Bir gün aynı apartmana annesiyle (Erbulak) birlikte Gizem (Şevval Başpınar) adlı küçük bir kız taşınıyor. Gizem, Aziz’in ve başka insanların birbirleriyle bağ kurmasına vesile oluyor. Filmle ilgili çıkan ilk haberlerden biri “Prensesin Uykusu”nun ‘Çağan Irmak’ın en güleryüzlü filmi’ olduğu yönündeydi. Bu cümlenin özel anlamı filmi izleyince daha iyi anlaşılıyor ve filmin sürprizlerinden biri olduğu için açıklamamakta yarar var.

Irmak’tan animasyon sürprizi
‘Prensesin Uykusu’, dramı eksik olmasa da, izleyicisine kendisini iyi hissettiren, umut dolu bir Çağan Irmak filmi... Özellikle de Irmak’ın bir önceki filminin isminin “Karanlıktakiler” olduğu ve filmin adına yakışır karanlık tonu düşünülürse, “Prensesin Uykusu” tam zıddı bir yerde duruyor. Irmak, filmin senaryosuna birçok masalı ince ince işlemiş. Her masalda olduğu gibi bu filmde de, iyiler ve kötüler var. Ama Irmak ‘Prensesin Uykusu’nda iyilerin tarafına ağırlık veriyor. Film, tiyatro kökenli oyuncu kadrosu nedeniyle çok iyi oyunculuk performansları barındırıyor. Ayrıca filmde Irmak’ın değişik bir denemede bulunduğunu da belirtelim: Filmde animasyon olarak çekilmiş bölümler var.
meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla